Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Accident de muncă MORTAL la Dăeşti

Tragedie în dimineaţa zilei de sâmbătă, 10 mai a.c., în localitatea Dăeşti, acolo unde o persoană a murit, iar alta este în stare gravă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, după ce un jgheab din beton a căzut peste ei.

Totul s-a întâmplat în dimineaţa zilei de sâmbătă, 10 mai 2014, în jurul orei 09.30, pe Izlazul Pârveşti. Din primele cercetări s-a aflat că Asociaţia Crescătorilor de Animale din Dăeşti a angajat 7 locuitori ai comunei, asistaţi social, ca să ajute la curăţarea izlazului. Lucrările au început azi, când cu un tractor al Primăriei Dăeşti au decis să transporte un jgheab turnat din ciment ca să fie amplasate drept adăpător pentru animale. La un moment dat, trecând cu tractorul prin dreptul celor 6 angajaţi (unul dintre cei angajaţi nu s-a prezentat azi la muncă – n.r.), aceştia l-au rugat pe tractorist să le permită să urce în tractor pentru a ajunge mai repede la locul unde aveau de muncă.

Din păcate însă, într-un vârf de deal, de unde începe o coborâre la 45 de grade, tractorul a derapat şi până jos s-a răsturnat. În acel moment, jgheabul din remorca tractorului a căzut peste Ion Lican – 60 de ani, acesta decedând ulterior din cauza rănilor grave, şi l-a accidentat grav pe Vasile Neamţu – 53 de ani, care a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, cu multiple policontuzii.

La faţa locului au ajuns imediat echipaje ale Poliţiei, copiii celui decedat, dar şi inspectori de muncă pentru a investiga cele întâmplate.