Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

A fost predat drapelul de luptă noului şef al ISU Vâlcea

22 august 2017, este ziua în care domnul Inspector Şef Colonel Nuță Ionel, inspector șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „General Magheru” al județului Vâlcea a predat oficial ştafeta conducerii unității cât și drapelul de luptă noii conduceri. Ceremonia a avut loc în fața Prefecturii Județului Vâlcea, în prezența reprezentanților IGSU și a autorităților județene.

Astfel, având în vedere raportul personal, începând cu data de 31.07.2017, Inspector șef Colonel Nuță Ionel se trece în rezervă cu drept de pensie de serviciu pentru limită de vârstă. Totodată i se acordă dreptul de a purta uniformă militară conform Statutului Cadrelor Militare. La trecerea în rezervă, ofițerul are vârsta de 54 de ani și 9 luni, cu o vechime efectivă de 35 de ani și 10 luni, vechime în serviciu de 31 de ani și 4 luni ; vechime în condiții speciale de muncă de 26 de ani și 8 luni și vechime în structuri militare de 31 de ani și patru luni.

De-a lungul vremii, Colonel Nuță Ionel a ocupat funcția de inspector șef, iar anterior acestui moment, numeroase funcții de conducere și execuție, printre care amintim : adjunct al inspectorului șef, șef Șerviciu de Prevenire a Incendiilor, șef de Stat Major și ofițer specialist resurse umane, consilier juridic.

Începând cu data de 04.08.2017, funcția de inspector șef al ISU „General Magheru” al județului Vâlcea este ocupată de Locotenent Colonel Pascaru Gheorghe Dan, fiind împuternicit pentru următoarele șase luni să îndeplinească atribuțiile postului de inspector șef. Anterior numirii în această funcție Lt. Col. Pascaru Dan a ocupat funcția de prim adjunct al inspectorului șef al ISU Vâlcea, din data de 01.01.2016, șef Birou Resurse Umane din 2004 până în 2016 și ofițer I/locțiitor comandant de detașament în perioada 2002-2004.

Astfel, experiență acumulată în evaluarea situaţiilor de urgenţă, coordonarea tehnică operaţională a intervenţiilor pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă, prevenirea acestora, formarea profesională a personalului, planificarea misiunilor, asigurarea de comunicaţii şi tehnologia informaţiei şi protecţia informaţiilor clasificate, l-au recomandat pentru ocuparea actualei funcții. În încheiere, oficialitățile prezente i-au mulțumit pentru activitatea desfășurată, i-au urat pensie cât mai lungă și multă sănătate, iar noului comandant putere de muncă și inspirație în luarea celor mai bune decizii la nivelul inspectoratului.

Pe această cale, oficialitățile prezente, cadre ale inspectoratului cât și cadre militare trecute în rezervă, i-au urat multă sănătate şi pensie îndelungată!