Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: medierenet.ro

Tot mai multe firme mari sunt în insolvenţă

Foto: medierenet.roPotrivit datelor furnizate de Buletinul Procedurilor de Insolvenţă, numărul firmelor care au intrat în insolvenţă în primele trei trimestre este în scădere, dar datoriile acumulate de aceste companii sunt duble faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Mai grav, printre cele intrate în incapacitate de plată se regăsesc firme cu cifre de afaceri de peste un milion de euro.

Numărul insolvenţelor deschise în primele nouă luni ale anului curent în rândul companiilor cu cifra de afaceri de peste un milion de euro este de 451 de firme, nivel uşor crescut, comparativ cu 437 în 2014. Deşi numărul insolvenţelor nou deschise în primele nouă luni ale anului curent a scăzut la jumătate, impactul financiar generat în economie, estimat prin valoarea datoriilor care nu sunt acoperite prin active, este de două ori mai mare, iar impactul social, estimat prin numărul locurilor de muncă care ar putea fi pierdute, este în creştere cu 5%.

Fabricarea produselor textile, salubritatea, construcţiile, industria alimentară şi a băuturilor şi fabricarea substanţelor chimice sunt în topul sectoarelor cu cel mai ridicat număr al insolvenţelor nou deschise în primele nouă luni ale anului.