Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Renault vrea să scoată versiunea sportivă a Daciei Sandero

Revista britanică Autocar a anunţat că grupul Renault lucrează la o versiune sportivă a modelului Dacia Sandero, care va fi lansată pe piață anul viitor, dar nu va fi vândută pe piața din Europa, potrivit declaraţiilor date de directorul Renaultsport, Patrice Ratti.

Potrivit lui Patrice Ratti, noul model este destinat să stimuleze creșterea Renaultsport pe piețele emergente de genul Rusia și Brazilia. În ambele țări atât modelul Sandero cât și Sandero Stepway sunt comercializate sub marca Renault. Patrice Ratti a mai spus că noul Sandero RS nu va fi echipat cu un motor din oferta actuală, precizând însă că nu este nevoie de un motor cu o putere mare. În prezent, cea mai puternică versiune de Sandero este oferită în Rusia și are 101 cai putere grație motorului de 1,6 litri pe benzină.

Pe termen lung, Patrice Ratti susține că Sandero RS va fi situat la baza diviziei Renaultsport, posibil alături de o versiune mai puternică a noului Twingo, urmând ca deasupra să se situeze modelele Clio RS și Megane RS.