Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Guvernul se face că lucrează şi înfiinţează Consiliul Combaterii Concurenţei Neloiale!

Ca orice tehnocrat scolit la Bruxelles care se respecta, Ciolos s-a gandit ca mai pica bine un consiliu, o comisie sau o organizatie in plus ca parca birocratia nu este suficient de stufoasa in Romania. Cu o structura greoaie si eterogena, numitul Consiliu va avea in compozitie reprezentanti ai Finantelor, Consiliului Concurentei, CNA, ANPC, ORDA si OSIM si va combate la greu concurenta neloiala facand ca peste noapte economia romaneasca sa devina ultraperformanta.

Consiliul va fi un organism consultativ, nepermanent si fara personalitate juridica si are drept scop definirea si implementarea politicilor publice in domeniul combaterii concurentei neloiale. Acesta va asigura coerenta fundamentarii si implementarii politicilor publice din domeniile specifice de activitate cu impact relevant in mentinerea unei piete concurentiale loiale.

Activitatea Consiliului se va desfasura in sedinte semestriale, pe baza unui program tematic anual sau ori de cate ori este necesar, iar din el vor face parte cate doi reprezentanti ai Ministerului Finantelor Publice, Consiliului Concurentei, Consiliului National al Audiovizualului(CNA), Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor(ANPC), Oficiului de Stat pentru Inventii si Marci(OSIM), Oficiul Roman pentru Drepturile de Autor(ORDA).dupa cum se anunta intr-un comunicat. Noi zicem ca numita initiativa nu e decat de ochii lumii, dar om trai si-om vedea.