Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Legea Antifumat care a intrat în vigoare face ca cererea de spaţii de restaurante şi baruri cu terasă sau grădină să fie în creştere

In Romania fumeaza aproximativ cinci milioane de oameni. Interzicerea fumatului in spatiile publice face ca cererea pentru spatii de restaurante si baruri cu terasa sau gradina sa creasca usor.

De miercuri, a intrat in vigoare Legea 15/2016 privind modificarea si completarea Legii 349/2002, prin care se interzice complet fumatul in spatiile inchise, la locurile de joaca pentru copii, în unitati sanitare si de invatamant. Legea antifumat, va afecta la inceput consumul, este vorba de socul initial, dar dupa aceea clientii se vor obisnui.

Maxim 5% din restaurantele si cluburile din Romania vor fi afectate grav de aceasta lege. Operatorii de restaurante, cafenele sau baruri vor trebui sa asigure conditiile aferente fumatorilor. Romania este a 18 tara din cele 28 state ale Uniunii Europene in care s-a interzis total fumatul in spatiile publice inchise, in mijloacele de transport in comun si la locul de munca.