Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

De la 1 iulie, scad tarifele pentru serviciile de roaming

Începând cu data de 1 iulie 2014, utilizatori de telefonie mobilă și internet mobil se vor bucura de tarife mai mici pentru serviciile de roaming în călătoriile din spațiul Uniunii Europene, în cazul utilizării planului tarifar de bază (Eurotarif).

Scăderile tarifare sunt între 20-55% față de tarifele aplicabile în prezent. Astfel, utilizatorii vor plăti maximum 0,19 euro/minut (fără TVA) pentru un apel efectuat, 0,05 euro/minut (fără TVA) pentru primirea unui apel și cel mult 0,06 euro (fără TVA) pentru trimiterea unui mesaj text (SMS), cea mai mare reducere fiind înregistrată în cazul serviciilor de date (inclusiv accesul la internet), pentru care tariful maxim va fi de 0,20 euro/MB (fără TVA).

Aceste tarife maximale constituie plafonul pe care furnizorii sunt obligaţi să îl respecte în cadrul planului tarifar de bază (Eurotarif), dar ei pot să pună la dispoziția clienților tarife mai mici sau alte planuri tarifare, precum cele din ofertele speciale pentru perioadele de vacanţă.

Aplicarea noilor tarife se face automat şi în mod gratuit pentru utilizatorii care au activat serviciul roaming şi folosesc planurile tarifare de bază, fără a fi necesară încheierea unui abonament suplimentar.