Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Cristoiu acuza o conspirație in cazul Mircea Băsescu. Legătura Ponta- Voiculescu

Miercuri, 19 iunie 2014, Antena 3 a difuzat un filmuleţ pus la dispoziţie de Clanul de interlopi Mondialu prin intermediul avocatului acestui clan, Pavel Abraham.Pe 29 mai 2014, un cetăţean, pe numele său, Mircea Băsescu, întîmplător fratele preşedintelui, depune o plîngere la DNA Constanţa împotriva unui cetăţean Marius Constantin, pentru şantaj. Mai precis, autorul plîngerii susţine că Marius Constantin, ginerele lui Bercea Mondialu, un cunoscut interlop, condamnat pentru tentativă de omor, i-ar fi cerut suma de 280.000 de euro în schimbul nedivulgării unor fapte compromiţătoare. La o primă vedere chiar, plîngerea conţine o ciudăţenie:

De unde şi pînă unde un cetăţean vine să-i ia altui cetăţean suma de 280.000 de euro, pe de-a moaca, sub ameninţarea de dezvăluiri compromiţătoare.

Pentru ca un cetăţean să-şi permită asta, ar trebui îndeplinite două condiţii:

1) Să-l ştie bine sau măcar să-l cunoască pe Mircea Băsescu

2) Să fi avut cu Mircea Băsescu o legătură anterioară pe parcursul căreia să fi făcut rost sau să fi fabricat probe compromiţătoare.

DNA Constanţa purcede la organizarea unui flagrant.

Ca urmare a flagrantului, Marius Constantin e reţinut 24 de ore şi propus arestării preventive.

Tribunalul Constanţa acceptă propunerea arestării pentru 30 de zile.

Avocatul Pavel Abraham depune cerere de înlocuire a arestului preventiv cu o altă măsură, mai blîndă.

În sprijinul cererii sale, Pavel Abraham depune două înregistrări audio-video pe care le consideră dovezi că nu fusese vorba de şantaj.

Mircea Băsescu nu se opreşte aici.

Pe 31 mai 2014, depune plîngere şi împotriva lui Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondialu, aflat la închisoare.

În replică, pe 13 iunie 2014, Florin Anghel depune la DNA Constanţa o plîngere penală împotriva lui Mircea Băsescu, în care-l acuză de înşelăciune şi inducerea în eroare a organelor judiciare.

Pavel Abraham depune şi la DNA Constanța cele două înregistrări audio-video.

Dosarul e cerut de DNA Bucureşti, sediul central.

Filmuleţul prezentat la Antena 3 cuprindea cele două probe.

Ce arată ele?

Că între un tip Marian Căpățînă, ar fi cerut Clanului Mondialu o sumă de bani în schimbul salvării de la condamnarea pentru tentativă de omor a lui Bercea Mondialu și a fiului acestuia. Marian Căpățînă le spune membrilor clanului că banii vor fi transmiși lui Mircea Băsescu pentru ca acesta să intervină în Justiție pentru salvarea lui Bercea Mondialu. Tot înregistrările arată că Mircea Băsescu știa de acești bani primiți de Marian Căpățînă. Dacă o parte e dintre ei i-a luat el sau nu – asta e altă poveste. După condamnarea lui Bercea Mondialul, membrii clanului cer banii înapoi. Marian Căpățînă i-a cheltuit. Membrii clanului se năpustesc asupra lui Mircea Băsescu, vulnerabil în materie de dezvăluiri. Mircea Băsescu face plîngere de șantaj.

Chiar și tendențios editat, potrivit școlii securiste a lui Dan Voiculescu, filmulețul arată un lucru și neagă un alt lucru.

Arată că Mircea Băsescu dacă n-a luat, atunci a știut de niște bani trimiși lui pentru a interveni pe lîngă Traian Băsescu.

De aici șocul emoțional produs asupra opiniei publice.

Așadar – își spune simplul cetățean – Clanul Mondialu nu s-a legat de Mircea Băsescu ca boala de omul sănătos.

Între Mircea Băsescu și Clan au fost discuții privind salvarea lui Bercea Mondialu.

Mai mult, Clanul n-a născocit datoria de sute de mii de euro.

A dat-o crezînd că-l salvează pe Bercea Mondialu.

Ar fi fost acuzat Marius Constantin de şantaj dacă Mircea Băsescu nu era fratele preşedintelui?

Poate că da, poate că nu, deşi mi-e greu să cred că Justiţia ar fi fost atît de sîrguincioasă dacă era vorba de altcineva.

La DNA există o plîngere împotriva lui Mircea Băsescu pentru c-a înşelat organele judiciare prezentînd drept şantaj cererea de restituire a unor bani.

Normal ar fi ca Mircea Băsescu să fie pus sub acuzaţie.

Lucrul care nu se desprinde din filmuleț e implicarea lui Traian Băsescu.

Vorbele spuse de fratele președintelui n-au valoare nu numai juridică, dar nici măcar gazetărească.

Las la o parte faptul că e greu de imaginat un Traian Băsescu intervenind la procurori, la judecători pentru salvarea unui interlop acuzat de tentativă de omor. Nu pentru că Președintele ar fi o Fecioara Maria a postdecembrismului, ci, pentru că – se presupune – nu-i tîmpit. Dacă era nu deținea un mandat de 10 ani. Datele realității arată însă că Mircea Băsescu a blufat. Bercea Mondialu și fiul lui au fost condamnați definitiv de Înalta Curte de Justiție. Dar chiar dacă ar fi fost achitați, vorbele cuiva, fie el frate, amantă, nevastă sau fiică – prin care e invocată o intervenție la cineva nu înseamnă automat că acel cineva a intervenit. Nu de puține ori, acel cineva nici nu știe că i-a fost invocat numele.

Dacă ar trebui condamnat, Mircea Băsescu ar trebui pentru înșelăciune. I-a tras pe sfoară pe cei din clan zicînd că are putere asupra fratelui.

Din nenorocire, intrat pe mîna lui Dan Voiculescu, dosarul s-a transformat într-o campanie spectaculoasă împotriva Justiției.

Aparent, Dan Voiculescu dă în Traian Băsescu.

Contrar prostiilor debitate de Victor Ponta pe nemîncate, dar și de Crin Antonescu, Klaus Iohannis, interesați în a se da anti-băsescieni de ultimă oră, Traian Băsescu n-are nici o vină în această tărășenie. Orice român care are un frate zbanghiu, ba chiar și un copil care se droghează, știe că-n acest caz n-are ce face. Neamurile ți le dă Dumnezeu, nu ți le alegi tu. Mai ales că pot fi situații cînd neamul unui demnitar face tot felul de prostii dinadins, pentru a-i face rău demnitarului.

Vorba aia:

Să-l omor?!

Traian Băsescu e la fine de mandat.

Nu pe el îl vizează campania declanșată de Dan Voiculescu, sprijinit de întreaga mașinărie de propagandă a PSD.

Campania, de notele unei mineriade, vizează Justiția română.

Cuplul Victor Ponta – Dan Voiculescu și-a făcut un țel al vieții din compromiterea Justiției din ultimii zece ani ca fiind instrumentul politic al lui Traian Băsescu.

De ce?

Pentru ca toți corupții, înfrunte cu Dan Voiculescu, să scape de sancțiunea Justiției după ce PSD pune mîna pe toată Puterea în România.

Victor Ponta și-a făcut un program din ceea ce el numește Dărîmarea Regimului Băsescu, după ce ajunge Președinte.

În sintagma Regimul Băsescu e cuprinsă, alături de presa independentă, de Servicii, și Justiția.

Scandalul Mircea Băsescu e un bun prilej de a mai compromite Justiția română.

Cu complicitatea liderilor Opoziției, care, fie din prostie, fie din interes, fac în acest caz jocul cuplului Dan Voiculescu – Victor Ponta.

Preluare evz.ro