Acasă Arhiva Zgarcitul cu dare de mana

Zgarcitul cu dare de mana

” Emilian Frâncu spune că l-a împrumutat pe Petre Ungureanu de bani pe la colțuri se vorbește cu voce tare, că Frâncu și-ar fi dorit și el să se alăture Platformei, însă , s-a trezit cam târziu. Gurile rele spun că acum ceva timp în urmă, el a avut o întrevedere cu deputatul Cristian Boureanu, pe care l-a admonestat, reproșându-i că l-a acceptat pe Petre Ungureanu în rândul „platformiștilor”, înaintea sa. Nu cunoaștem exact răspunsul dat de Boureanu, însă , se pare, acestuia nu-i place mai deloc comportamentul politic al parlamentarului Emilian Frâncu, considerând că aderarea lui Petre Ungureanu la noua construcție politică este de bun augur

 

         Bălmăjind ca un televizor stricat, de fiecare dată când care ocazia să-și arate fața pe TV, Emilian Frâncu vorbește luând foc în gură despre „platformiștii” vâlceni despre care spune că se situează în afara Partidului Național Liberal. „Toți cei care au aderat la Platformă se situează în afara partidului. însă , conducerea de la centru a lăsat la latitudinea organizațiilor județene dacă se iau sau nu decizii de excludere a disidenților. 95% din membrii PNL au semnat listele de respingere a Platformei și de susținere a lui că lin Popescu Tăriceanu ca președinte de partid” a spus președintele PNL Vâlcea. Pe la colțuri se vorbește cu voce tare că Frâncu și-ar fi dorit și el să se alăture Platformei, însă , s-a trezit cam târziu. Gurile rele spun că acum ceva timp în urmă, el a avut o întrevedere cu deputatul Cristian Boureanu, pe care l-a admonestat, reproșându-i că l-a acceptat pe Petre Ungureanu în rândul „platformiștilor”, înaintea sa. Nu cunoaștem exact răspunsul dat de Boureanu, însă , se pare, acestuia nu-i place mai deloc comportamentul politic al parlamentarului Emilian Frâncu, considerând că aderarea lui Petre Ungureanu la noua construcție politică este de bun augur.

         Așadar, șeful liberalilor vâlceni a rămas cu buza umflată, văzându-și astfel epuizată și ultima șansă de a se alătura lui Theodor Stolojan, despre care a spus că îl „iubește”. Pe Tăriceanu, am văzut cât de mult îl prețuiește. Sperăm să nu-și facă nevoile fizice și pe Stolojan, ca să dea adevărata valență a considerației ce i-o poartă. „Gestul lui Petre Ungureanu a fost unul strict mediatic. El mi-a cerut demisia, însă eu nu o să-l dau afară din partid, deși aș putea. Era normal ca Gheorghe Flutur să se alăture platformiștilor pentru că pe el îl leagă o prietenie profundă de Theodor Stolojan” a spus el, apăsat. Nici chiar în ceasul al 13-lea, Emilian Frâncu nu-și dă seama că dacă nu renunță la principiul politic, al că rui adept este „Partidul sunt eu!”, va ajunge o umbră politică , ale că rei contururi au început să apară deja. 

         Zamfirescu, înlocuit de Ion Florescu

       Locul lui Zamfirescu de la șefia organizației municipale a PNL a fost preluat de consilierul local Ion Florescu. Emilian Frâncu a spus că noua conducere interimară trebuie să organizeze alegeri în maximum 3 luni de zile: „În ședința Biroului Permanent Municipal s-a decis ca interimatul să fie asigurat de Ion Florescu, al doilea vicepreședinte ca număr de voturi. Ion Nicolae, primul vicepreședinte a renunțat pentru că el și-a exprimat opțiunea de a activa la organizația județeană . Conducerea interimară a organizației municipale trebuie să organizeze alegeri în 3 luni de zile. Probabil că ele vor fi După Congresul nostru de la București” a mai spus deputatul.

         Lupul nebun

       Într-una din conferințele sale de presă, Petre Ungureanu spunea că trebuie să se mute din sediul PNL, pentru că Emilian Frâncu îi va interzice să se manifeste politic. Încercând să salveze aparențele, președintele peneliștilor vâlceni a declarat: „Petre Ungureanu are acces oriunde în spațiile PNL-ului, dar nu pentru a împroșca cu noroi. Nu beneficiază de spațiul publicitar al PNL. Nu i-am pus pumnul în gură în ședințele Biroului Permanent Teritorial. Ar trebui să-mi fie recunoscă tor pentru că din rezervele mele bugetare i-am plătit cota la campania electorală națională din 2004. Abia După 1 an și 4 luni, mi-am recuperat cu țârâita banii. Nu înțeleg ura viscerală pe care o are împotriva mea” . că Petre Ungureanu are voie să se plimbe nestingherit în sediul PNL credem, dar că , l-a împrumutat de bani Emilian Frâncu, să fim serioși, ne apucă râsul. Emilian Frâncu este cunoscut ca un tip cu arici cu țepi lungi și numeroși în buzunar, care abia își calcă pe suflet să scoată 5 mii de lei vechi, din portofel, pentru un ziar. Acest Hagi Tudose al liberalismului vâlcean, se poate păcă li, eventual, decât pe sine.

       Pe de altă parte, deputatul liberal Petre Ungureanu este de părere că dacă ar fi putut, Emilian Frâncu l-ar fi „ejectat” de mult, din partid: „El m-ar fi dat afară demult din partid, însă nu i-au dat voie șefii de la București. Dacă era După el, mă împușca cu mult timp în urmă. Cu zgardă și cu microcip, mă lăsa Frâncu în spațiile PNL-ului să fac conferințe sau să mă desfășor. A înnebunit lupul. Faptul că m-a împrumutat de bani e o mare porcă rie. Dacă îmi arată Frâncu o persoană din țara asta că ruia i-a dat bani împrumut sau degeaba, fără să verific, eu îi dau de 3 ori suma pe care spune că mi-a împrumutat-o. În niciun caz, nu-l urăsc. Vreau să-l obișnuiesc pentru ca atunci când va că dea, să nu cadă prea de sus”.

Magda Tolea

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.