Acasă Arhiva PUSCARIE PENTRU ‘PIROMANI’

PUSCARIE PENTRU ‘PIROMANI’

            ” Exceptând noaptea dintre ani” în perioada 27-31 decembrie se pot comercializa că tre populație doar rachete luminoase și baterii de artificii, iar acestea pot fi folosite doar în noaptea de Anul Nou și pe data de 1 ianuarie ” în caz contrar, cei ce vor încă lca prevederile riscă săfacă închisoare între trei luni și un an de zile

 

             Râmnicenii vor avea parte anul acesta de sărbători mult mai liniștite decât în anii trecuți. Asta pentru că , cel puțin teoretic, nu vor mai fi deranjați de zgomotul asurzitor al petardelor și pocnitorilor. În câteva zile, în Monitorul Oficial va fi publicatălegea 406/2006 care interzice cu desăvârșire folosirea, comercializarea și deținerea de că tre persoanele fizice a petardelor, pocnitorilor și a altor materiale asemănătoare. însă , autoritățile s-au gândit sănu strice de tot bucuria oamenilor. Astfel că , în perioada 27-31 decembrie, se pot comercializa că tre populație doar rachete luminoase și baterii de artificii, iar acestea pot fi folosite doar în noaptea de Anul Nou și pe data de 1 ianuarie. Inspectorul șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Vâlcea, Ion Nicolaescu, ne-a mărturisit că legea este și mai durăîn ceea ce privește acordarea autorizațiile de funcționare a celor ce vor săcomercializeze produse pirotehnice în această perioadă .

             Potrivit acestei legi, cei ce vor încă lca prevederile riscă săfacă închisoare între trei luni și un an de zile. „Sunt condiții foarte dure. În primul rând, persoanele ce solicităaceastă autorizație trebuie sădeținăun depozit special și sănu comercializeze petarde, pocnitori sau artificii cu mai mult de 3 grame de explozibil. Deocamdatănu am început săle eliberăm autorizații, deși sunt câteva cereri. Probabil că în următoarele zile ne vom apuca de treabă, iar pentru asta am contactat un inginer minier care va sta la dispoziția noastrăpe toată perioada” ne-a declarat șeful ITM Vâlcea. Decizia de a face inaccesibil accesul populației la petarde și pocnitori a survenit și ca urmare a faptului că , anual, în preajma sărbătorilor de iarnă, sute de persoane ajungeau la spital cu răni grave. Din păcate, în multe cazuri a fost vorba de copii care au rămas mutilați pe viațăca urmare a folosirii unor astfel de „jucă rii”. Anul trecut, două persoane și-au pierdut viața și numai puțin de 400 au fost rănite, După ce au folosit petarde și pocnitori.

Claudia Stanciu

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.