1

VIPuri valcene pe cantar

             ” VOCEA VÂLCII a aflat greutatea câtorva personalități locale   ” VOCEA VÂLCII i-a cântărit pe câțiva dintre ei și văspune cum au reușit sălupte împotriva straturilor succesive de burți și la ce rețete apeleazăpentru a se menține într-o formă fizică bună

 

               VOCEA VÂLCII a pus pe cântar cele mai proeminente figuri publice ale județului. Marea lor majoritate reușesc săse mențină. Alții luptădin greu, sădea jos kilogramele în plus, depuse. Unii dintre ei, își mențin greutatea de ani buni, fărăeforturi prea mari. O funcție publică presupune muncă de birou, stres, recepții și deplasări cu mașina de serviciu. În aceste condiții, oricine ar pune câteva kilograme în plus. În opinia VIP-urilor vâlcene, cel mai mare dușman al siluetei este sedentarismul. VOCEA VÂLCII i-a cântărit pe câțiva dintre ei și văspune cum au reușit sălupte împotriva straturilor succesive de burți și la ce rețete apeleazăpentru a se menține într-o formă fizică bună.

               Viațăde nefumător

            Ion Cîlea, vicepreședintele Consiliului Județean Vâlcea, aleargădintr-o parte în alta cât e ziua de lungă. Timp prea mult săse îngrașe nu are, spune el, iar curăde slăbire nu a ținut de când se știe.

„Nu urmez nicio dietă. În timpul zilei, nu am aproape deloc timp să mănânc. În schimb, am un regim alimentar sănătos: evit grăsimile și mâncă rurile care îngrașă” susține vicele. Din punctul său de vedere, un atu important îl reprezintăfaptul că nu a fumat niciodatăși a băut alcool, doar la ocazii speciale. „Am făcut și ceva sport: fotbal, gimnastică . La salănu măduc, că nu am timp, dar, în timpul liber, fac sport, acasă” a încheiat el.

               Gheorghe Gogârnoiu are greutate constantă

            Directorul Direcției Generale a Finanțelor Publice Vâlcea, Gheorghe Gogârnoiu ne-a declarat că nu a făcut niciodatăsport. „Nu am avut nevoie de sport, pentru că nu am avut niciodatăprobleme cu greutatea. De foarte multăvreme, am 92 de kilograme. Nici nu m-am mai îngrășat și nici nu am slăbit. După greutatea mea, se poate verifica cântarul” afirmădirectorul Gheorghe Gogârnoiu. În opinia sa, în ziua de azi, cel mai important este nu „ce bagi în gură, ci ce scoți pe gură”. Maxima mai sus relatată, spune el, i-a servit nu de puține ori, în diferite ocazii, ca și principiu de viață. „La sala de sport nu merg. Nu consider că am nevoie. De obicei, măduc la mine acasă, pe strada Tudor Vladimirescu” precizeazășeful Finanțelor Publice, zâmbind.

               Greutatea optimă

            Nicolae Pătru, vicepreședintele Consiliului Județean, este tipul sportivului, care lasălenea  de-o parte atunci când vine vorba să-și menținăsilueta. „Fac sport de 4-5 ori pe săptămână. În general, de câte ori simt nevoia sau am timp. Îmi place sămerg la sală, în special, sâmbăta și duminica pentru că e mai liber. Din când în când, mai alerg și pe stadion. Am 1.78 și 78 de kilograme. Mi-am păstrat greutatea de când eram tânăr. În armată, eram puțin mai slab, însă nu am trecut niciodatăde 80 de kilograme” subliniazăel. Ba mai mult, de când face sport, Nicolae Pătru spune că nu mai are deloc probleme cu stomacul. Se simte mai tânăr și mai sănătos. „De când fac sport nu am mai fost deloc bolnav. Înainte mămai durea stomacul Important este că îmi funcționeazămintea perfect, în confruntarea cu adversarii mei politici” mai spune vicele. Nicolae Pătru este de părere că majoritatea politicienilor vâlceni, preferăsăfacă orice altceva în afarăde condiție fizică . „Fug ăștia de sport ca dracul de tămâie. Ei mai mult fac sport cu paharul, lucreazăbicepsii” a conchis peremistul, râzând cu poftă.   

               A slăbit muncind 12 ore pe zi și mâncând pește

            Deputatul liberal, Petre Ungureanu a slăbit în ultima perioadă aproape 10 kilograme. „Nu fac sport, dar am muncit foarte mult, să-mi pun la punct casa din Deltă. Am slăbit vreo 10 kilograme. Aveam 95 și acum am 85. E bine, nu?” a afirmat el. Petre Ungureanu sperăca odatăcu reluarea activității parlamentare sănu se îngrașe din nou. „Aș vrea sănu pun din nou kilograme în plus. Trebuie săam grijă, în tot cazul. Oricum, nu prea cred   Activitatea asta necesităprea mult consum nervos și nu prea ai timp săte îngrași”– crede liberalul.

               Deputatul PSD, Aurel Vlădoiu nu a ținut niciodatăcurăde slăbire

            Aurel Vlădoiu, deputat PSD, susține că face sport destul, alergând toatăziua prin județ. „Sigur, sunt foarte atent și la alimentație. Curăde slăbire nu am ținut niciodată. La munca asta a noastrănu avem niciodatătimp săluăm mesele la timp, așa că , de multe ori, mâncă m pe apucate” povestește pesedistul.  Cu toate acestea, deputatul, de ani buni, nu mai mănâncă nimic După ora 19.00 seara, în felul acesta evitând săse „pricopsească „ cu kilograme în plus. „Mai mănânc din când în când seara, doar când trebuie sămerg la o petrecere. Altfel, nu” a mai adăugat Aurel Vlădoiu.

               Radu Renga se plânge că duce o viațăsedentară

            Subprefectul județului Vâlcea, Radu Renga, ne-a declarat că nu prea se abține la mâncare, fiind un gurmand convins. „Mănânc aproape orice. Nu sunt pretențios. De asta m-am și îngrășat destul de mult în ultimii ani. Oricum, am o greutate mult peste cea care ar trebui săo am la înălțimea mea. Mda, ce să-i faci? Am 1.81 și 107 kilograme. Cam mult, nu?” mărturisește Radu Renga. Ar vrea sămeargăși la o salăde sport, dar, din păcate, spune el, programul încă rcat pe care-l are, nu-i permite acest lucru. „Duc o viațăextrem de sedentarăși nu e bine deloc. Vara asta, mi-am găsit și eu timp, o zi, sămerg la piscinăsăînot puțin. În rest, nu am făcut nimic să-mi mențin condiția fizică „ zice el.

În opinia sa, cel mai mult a luat în greutate, de când a renunțat la tutun. „Când fumam aveam 85 de kilograme. Eram chiar bine, vădați seama? Apoi, când m-am lăsat, am început să măîngraș” a conchis acesta.

               Dumitru Bușe vrea sămai slăbească 6 kilograme

            Președintele Consiliului Județean, Dumitru Bușe, face și el parte din categoria celor care nu au luat vreodată, prea în serios, curele de slăbire sau dietele. „Ar trebui săfac mai multămișcare, mai mult spot, pentru că am și o hernie de disc,  dar nu prea am timp. Sunt foarte atent la ce mănânc, pentru că știu că de la o vârstă, începe săse depunăgrăsimea „ a precizat el. Dumitru Bușe ne-a mărturisit că de când este președinte al CJ Vâlcea a slăbit vreo 5 kilograme, dar că și-a propus sămai dea jos, încă pe atâtea. „A fost o vreme când am avut și probleme cu greutatea. Poate nu văvine săcredeți, dar, am cântărit, cu ceva vreme în urmă, 108 kilograme. Mult rău”– se confeseazășeful CJ.

               ªeful Gărzii Financiare merge zilnic, 8 kilometri

            Directorul Gărzii Financiare, Aurel Mirițiou ne-a spus că nu prea este adeptul curelor de slăbire. „Am un metabolism cam ciudat. Când slăbesc, când măîngraș Fac și sport: tenis de masă. Cât privește alimentația, ce săzic? Da, am grijăsănu mănânc prea gras, prea sărat. În general, prefer fructele, salatele” povestește el. În schimb, Aurel Mirițoiu merge cât poate de mult pe jos. Cam vreo 8 kilometri, pe zi. „Eu măîngraș și din aer și din râs. Pe alții, care sunt mai afurisiți așa, nu se pune nimic. Nu înțeleg de ce” glumește el.

               Jurcan a avut 110 kilograme

            Dorel Jurcan, senator PD,  ne-a spus că în urmăcu 2 ani, a avut probleme cu greutatea. A avut 110 kilograme. „Mi-a fost destul de greu săslăbesc. Dar, pânăla urmă, am reușit. Nu am mai mâncat deloc pâine, grăsimi și alte mâncă ruri grele pentru organism. Acum, ca să mămențin, consum multe fructe și lichide” ne-a declarat senatorul PD. Acum a ajuns la 90 de kilograme și se declarămulțumit de greutatea sa. „În urmăcu 1 an, am încercat sămerg la o salăde sport, însă , datorităprogramului încă rcat a trebuit sărenunț” a încheiat el.

Olivia Pirvu