Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

TRIUMFUL RATIUNII ȘI AL ADEVĂRULUI

Primarul Mircea Gutău și viceprimarul Nicolae Dicu au fost achitați de că tre Tribunalul Alba

„Mi s-a făcut dovada că justiția nu poate fi influențatănici de procurori și cu atât mai puțin de așa zișii denunță tori. În sfârșit, adevărul a ieșit la iveală”, ne-a declarat primarul Mircea Gutău

 

Cel mai controversat proces din istoria Râmnicului, „Mităla primărie”, a ajuns la final. Luni, 18 iunie a.c., magistrații Tribunalului Alba au decis că fapta ce i se imputăprimarului Mircea Gutău nu există. Mai mult, ei au hotărât că nu sunt suficiente probe la dosar pentru condamnarea viceprimarului Nicolae Dicu. Reamintim că , în urmăcu aproape un an de zile, mai precis, în luna iulie a anului trecut, cei doi edili ai Râmnicului au fost puși sub acuzare de procurorii DNA pentru infracțiunea de luare de mită, respectiv complicitate la luare de mită. toată povestea a început de la denunțul unui controversat om de afaceri vâlcean, Crinu Popescu – Rovimet. Acesta, împreunăcu procurorii DNA, a conceput un autodenunț prin care-i acuza pe viceprimarul Nicolae Dicu și pe primarul Mircea Gutău de comiterea unei presupuse infracțiuni de luare de mită. Intrând în jocul unui om care s-a dovedit că are probleme psihice, procurorii anticorupție i-au înscenat viceprimarului Dicu un  flagrant la hotelul „Maria”. Ulterior, ei l-au acuzat și pe primarul Gutău de luare de mită, reținându-l în arest, inițial pentru 24 de ore. Apoi, Curtea de Apel București a emis un mandat de 29 de zile pe numele primarului, acesta fiind prelungit. După mai bine de patru luni de detenție și de joacă de-a libertatea, edilii au fost eliberați din penitenciar. Astfel că , pe data de 10 noiembrie 2006, primarul Mircea Gutău a revenit în rândul râmnicenilor. Acum, odatăcu aflarea deciziei judecă torilor din Alba, edilul Mircea Gutău privește cu încredere în viitor, făcând planuri și proiecte îndrăznețe pentru municipiul pe care-l conduce.

 

Rep.: Credeți că verdictul pe care magistrații Tribunalului Alba l-au dat luni 18 iunie 2007 poate fi considerat un succes al justiției din România?

Mircea Gutău: Da, cred cu tărie acest lucru. Sincer săfiu măașteptam la o astfel de soluție. Întotdeauna am avut convingerea că justiția nu poate fi influențatăde nimeni. Acum, am primit certitudinea acestui lucru. Mi s-a făcut dovada că justiția nu poate fi influențatănici de procurori și cu atât mai puțin de așa zișii denunță tori. În sfârșit, adevărul a ieșit la iveală. 

Rep.: Ce simțiți acum când totul s-a terminat?

M.G.: O mare ușurare. Este groaznic sătreci prin momente ca cele prin care am trecut eu, știind că ești nevinovat. Întotdeauna am spus că existăcineva acolo sus, care-i vede pe cei ce fac numai rău și le dăDupă suflet .

Rep.: Care sunt proiectele dumneavoastrăde viitor?

M.G.: În primul rând, vreau să-mi termin mandatul de primar așa cum trebuie. Chiar săptămâna viitoare, în Sala Filarmonicii „Ion Dumitrescu”, îmi voi prezenta Raportul că tre râmniceni la finalul celui de-al treilea an de mandat. Cei ce m-au ales vor avea posibilitatea săvadăcare a fost activitatea administrației locale în perioada iunie 2006 – mai 2007. S-au făcut multe investiții în Râmnic, iar eu mi-am depășit cu mult promisiunile electorale din campania din 2004.

Rep.: Veți face în continuare o echipăbunăcu viceprimarul Nicolae Dicu?

M.G.: Da. În permanențăam făcut echipăbunăcu ambii viceprimari, Nicolae Dicu și Vali Monceanu. Atâta timp cât nu a fost dovedit că este vinovat, nu putem săjudecă m un om. Nimeni nu are dreptul săjudece o persoanădacă nu existăsoluția definitivăși irevocabilăa magistraților. În cazul lui Nicolae Dicu, judecă torii au spus că faptei, ce-i este imputată, îi lipsește unul din elementele constitutive ale infracțiunii. Din păcate, însă , oamenii sunt obișnuiți săarunce cu noroi înainte. Oricum, important este că am fost puternici și am trecut cu bine peste toate acele momente extraordinar de grele.

Rep.: Credeți că proiectele dumneavoastrăde dezvoltare a Râmnicului vor fi în continuare sabotate de că tre consilierii municipali liberali ?

M.G.: Nu cred că vor fi în continuare atât de inconștienți încât săîmpiedice proiectele de viitor ale Râmnicului. Înclin săcred că ultima ședințăa Consiliului Local, când s-au împotrivit unor proiecte extrem de importante cum ar fi realizarea pasajelor, a fost doar un „foc de paie”. Dacă ei decid săfacă acest lucru în continuare, o fac pe răspunderea lor și vor da socotealăanul viitor în fața electoratului. Cred că votul din Consiliul Local nu trebuie săfie unul politic, ci din contră, trebuie săfie unul în favoarea comunității. Dacă vor vota împotriva populației, am obligația de a ieși în fața râmnicenilor și a-i anunța cine sunt cei care fac acest lucru.    

Rep.: Se spune că Ion Nicolae a fost ales candidatul PNL pentru Primăria Râmnicului doar de fațadă. Credeți că unul dintre motivele pentru care liderul liberalilor vâlceni Emilian Frâncu văatacă în continuare este pentru că își dorește scaunul de primar al municipiului?

M.G.: Emilian Frâncu este conștient de situația dezastruoasăîn care se aflăpartidul său la ora actuală. Prin toate acele acuzații pe care mi le aduce nu încearcă decât săatragăatenția și săcapete mai multăpopularitate. Din câte știu, el își dorește de foarte mult timp postul de președinte al Consiliului Județean Vâlcea. Oricum, este decizia lui dacă mămai atacă sau nu în continuare. Eu nu voi mai răspunde niciodatăla astfel de provocă ri, pentru că măintereseazăfoarte puțin. Îmi pasădoar de părerea râmnicenilor adevărați, cu care măîntâlnesc zilnic pe stradă. În ceea ce privește candidatura lui Ion Nicolae la primărie, eu îl voi trata ca pe orice adversar. Sunt convins că la alegerile din 2008 vom fi cel puțin 15 candidați la primăria Râmnicului. Fiecare are șansa lui. Așteptăm confruntarea finală, iar râmnicenii vor decide pe cine vor primar.      

Rep.: Zilele Râmnicului se apropie cu repeziciune. Ce surprize le pregătiți râmnicenilor anul acesta?

M.G.: Vom avea o serie de evenimente extraordinar de frumoase. Am încheiat contracte cu mulți artiști importanți care vor concerta în Râmnic. Vom avea o searăde muzică populară, una de muzică lăutărească și ultima searăvor cânta artiști de muzică ușoară. Vreau sămenționez doar două formații importante. Una dintre ele este banda lui Ștefan Bănică Jr., iar cea de-a doua este Bonnie M., o formație care nu a mai concertat niciodatăla noi. Cu aceștia din urmăam încheiat deja contractul și vor cânta de Zilele Râmnicului. La sfârșit, vom avea ca în fiecare an un foc de artificii.