Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna vâlceană pe scurt

Săptămâna trecută, la solicitarea unor colegi din presa națională, Vocea Vâlcii a participat la vernisajul unei expoziții filatelice pentru copii și tineret, o inițiativă lăudabilă a conducerii Liceului cu predare în limba maghiară „Ady Endre”, din București. La inedita acțiune a fost cooptatăși Fundația Filatelică Română, derulându-se astfel un proiect comun de colaborare cu Fundația Filatelică Maghiară” ura patologică manifestatăpublic de liberalul Măndel – Frâncu Față de tot ceea ce nu-i priește este mai mult decât evidentăla conferințele de presăpe care le organizeazăsistematic, și în care sportul național practicat este doar „datul cu părerea”. Aparițiile lui Frâncu pe sticla televizorului au asupra acestuia un efect de drog: odatăce ai gustat, nu mai renunți

 

” Ziarul nostru a dovedit, de nenumărate ori, că sprijinăacțiunile culturale și umanitare, acordând, în egalămăsură, respectul și atașamentul Față de organizatori și de scopul urmărit. Săptămâna trecută, la solicitarea unor colegi din presa națională, VOCEA VÂLCII a participat la vernisajul unei expoziții filatelice pentru copii și tineret, o inițiativălăudabilăa conducerii Liceului cu predare în limba maghiară”Ady Endre”, din București. La inedita acțiune a fost cooptatăși Fundația Filatelică Română(președinte Leonard Pascanu), derulându-se astfel un proiect comun de colaborare cu Fundația Filatelică Maghiară. Tuturor participanților le-a fost oferităposibilitatea săcunoască direct frumusețea filateliei, urmărindu-se, de fapt, atragerea copiilor din ambele țări în lumea minunatăa timbrelor, care le oferăun volum important de cunoștințe generale. Vocea Vâlcii a ales săpremieze (în calitate de sponsor) doi elevi expozanți: pe Andreea Kallai – România și pe Viktoria Konta, elevădin Ungaria. Evenimentul a fost încununat de succes, copiii dovedind că sunt cu adevărat primăvara mișcă rii filatelice. Aflând că suntem din Rm. Vâlcea, reprezentanții Federației Filatelice Române ne-au întrebat despre unul din cei mai importanți filateliști din județ, dar și din țară , Emilian Frâncu. Am fost rugați să-i transmitem salutări și să-i urăm succes în politică . Ceea ce și facem pe această cale!

” Îineți minte lucrul ăsta: Băsescu va câștiga lejer referendumul și nu ne ghidăm nicidecum După sondaje. Pur și simplu pentru că așa este normal, firesc și bine pentru tot poporul. Restul, Geoană, Tăriceanu, Voiculescu și Vadim sunt niște oameni politici cu mari probleme de a mai înțelege dorințele, năzuințele și interesele poporului. Bașca faptul că nici nu-i intereseazăasta, mergând pe ideea infantilăcă acest popor poate fi mințit de trei ori la fel. Și aici ne referim la PSD. Cei patru lideri greșesc grav, mai cu seamăcând nu realizeazăcă tot mai mulți români muncesc în străinătate, se bucurăde ceea ce văd acolo și își doresc același lucru aici. Și nici Geoană, nici Tăriceanu, nici Voiculescu sau Vadim nu sunt oamenii care săle ofere societatea pe care și-o doresc. De aici greșeala monumentalăcare îi va duce pe Geoană, Tăriceanu, Voiculescu și Vadim, cu partidele lor cu tot, la limita intrării în Parlament, cât de curând. PNL, PC și PRM sunt primele sortite sănu mai ajungăîn Parlament la viitoarele alegeri, iar PSD-ul îi va urma la cele din 2012. Am avut dreptate până acum, săvedem dacă avem dreptate din nou!

” Ura patologică manifestatăpublic de liberalul Măndel – Frâncu Față de tot ceea ce nu-i priește este mai mult decât evidentăla conferințele de presăpe care le organizeazăsistematic, și în care sportul național practicat este doar „datul cu părerea”. Aparițiile lui Frâncu pe sticla televizorului au asupra acestuia un efect de drog: odatăce ai gustat, nu mai renunți. Așa că de fiecare dată, Emilian Frâncu își cheamă”carul de televiziune” de la TV Vâlcea 1 pentru a imortaliza pentru eternitate orice mișcare și orice guițat pe care acesta îl produce în piața publică . De la inaugurarea unui WC prin Cuca Măcă ii, la repararea gardului de la biserica din alt sat, de la aruncatul varului pe o școalăamărâtă, la premierea lăutarilor de la cârciuma de peste drum; toate acestea reprezintă”evenimente majore” care trebuie aduse în casele vâlcenilor prin intermediul televiziunii de casăa lui Frâncu. că doar participăpatronul-deputat… Mai deunăzi, într-o întâlnire cu presa locală, Măndel de la liberali și-a vărsat năduful asupra unui editorial apărut într-un cotidian local, sub privirile extrem de îngăduitoare ale redactorilor care participau la acea conferințăde presă. Pe un ton superior, super-ultra-mediatizatul Emilian Frâncu a ținut astfel să-i ia apărarea învățătorului de la o școalăprimarădin stufurile Deltei Dunării, un alt super-ultra-mediatizat, pe numele său din Parlament, Crin Antonescu. Nemulțumit că cineva mai și critică acțiunile liberalilor, Emilian Frâncu și-a revărsat năduful de fatămare asupra autorului editorialului pe care l-a asemuit, doar în privința numelui de familie, cu fostul prim secretar comunist, Teodor Coman. Fărăargumente care sădemonteze cele apărute în editorial, Măndel Frâncu a redus totul la teza: un redactor nu are dreptul săscrie împotriva liberalilor dacă ar avea vreo legăturăde nume (nicidecum de rudenie!) cu fostul prim secretar Teodor Coman. Oricum, fărăa-i ține partea fruntașului comunist, trebuie săspunem că acesta a realizat pentru municipiul Râmnicu Vâlcea și pentru județul Vâlcea, de zeci de mii de ori mai multe lucruri, decât a făcut pentru Vâlcea acest Emilian Frâncu!

” Biroul Permanent al Senatului a hotărât ca parlamentarii săținătelefoanele închise în timpul ședințelor de plen. Decizia nu este, însă , respectatăde aleși, care sunt filmați, mai tot timpul cu telefoanele lipite de ureche, prinși în fel de fel de discuții neparlamentare. Zilele trecute, reporterii PRO TV l-au filmat pe Dorel Jurcan, senator PD de Vâlcea, vorbind de zor la celular, ignorând, pe deplin activitatea din Senat. Mai mult, unul din reporterii televiziunii mai sus amintite l-a sunat pe Jurcan, întrebându-l de ce ignorăhotărârea Senatului. Parlamentarul nu a dat un răspuns clar în acest sens, argumentând că se întrerupe semnalul și nu aude foarte bine întrebarea. Întrebat de jurnaliștii vâlceni dacă vorbește atât de mult la telefon cât au lăsat cei de la PRO TV săse înțeleagă, Jurcan s-a scuzat, spunând că , de fapt, aștepta un telefon important legat de o viitoare deplasare a sa în străinătate. Mai mult decât atât, alesul nu prea e de acord cu decizia Biroului Permanent al Senatului, considerând că celularul îi este indispensabil și primește, zilnic, telefoane importante la care e musai sărăspundă. Trebuie amintit în momentul în care a fost filmat de televiziune, în Senat, se desfășura un vot important, despre care democratul nu a reușit sădea prea multe detalii presei locale. Jurcan a mai fost, cu luni în urmă, subiect de malaxat pentru reporterii PRO TV. Aceștia au fost informați că democratul nu e prea activ și au decis săse plimbe cu fotografia alesului prin Senat, întrebându-i pe parlamentari dacă recunosc personajul din poză. Mulți dintre ei au spus, atunci, că nu l-au văzut niciodată, alții au făcut eforturi substanțiale de memorie, pentru a-și aduce aminte de fizionomia sa.