Acasă Arhiva Rromii din neamul lui Gunici au răpit o pirandă

Rromii din neamul lui Gunici au răpit o pirandă

Polițiștii de la Circulație le-au stricat planurile, blocând BMW-ul rromilor pe strada 1 Mai, pe banda I de mers pe direcția Rm. Vâlcea – Drăgășani, în stația de autobuz.

Zilele trecute, străzile din centrul municipiului au fost scena unei urmăriri ca-n filme între două familii de rromi, care nu s-au înțeles cât trebuie săplătească familia ginerelui (neamul lui Gunici) pentru o frumoasăpirandăde 17 ani. Urmărirea le-a fost întreruptăde polițiștii de la Circulație, care, de mai multe ori, i-au somat săoprească . Rromii, care aveau în mașinăo tânărăpirandăpe care o răpiserăde la părinții ei, nu aveau de gând săse oprească și a fost nevoie de intervenția polițiștilor pentru a-i prinde.

Urmărirea

Prin stația de emisie-recepție, unul dintre agenții de circulație a primit sesizarea că o fatăde etnie rromăa fost răpită. Polițistul se afla la intersecția str. Splaiul Independenței cu str. Șt. Vodăși a văzut un autoturism marca BMW, culoare gri cu nr. de înmatriculare de Germania, care se deplasa pe strada Șt. Vodăspre zona centrală. „Când am pornit în urmărirea BMW-ului, am mai văzut o mașinăîn spatele lor, dar în momentul în care am apărut noi, aceasta a renunțat la urmărire. Astfel, am pornit în urmărirea BMW-ului cu numărul N47T, în care se aflau trei bărbați, o femeie și minora răpită. De pe strada Știrbei Vodă, l-am urmărit până în dreptul Mall-ului, în stația de autobuz, dar de acolo a reușit săscape. A intrat cu mașina pe trotuar și a fugit din nou pe Calea lui Traian. Între timp am reușit săalertăm și alte două dube ale poliției și, deși fugarul a trecut pe culoarea roșie, împreunăcu colegii l-am încolțit și obligat săoprească . I-am obligat săcoboare, i-am pus cu mâinile la ceafă, apoi pe caldarâm și i-am încă tușat. La sediul poliției, li s-au luat primele declarații” – ne-a spus comisarul că tălin Oprescu, cel care a reușit să-i oprească pe rromi. Pentru imobilizarea BMW-ului, polițiștii i-au somat pe rromi că vor folosi armamentul din dotare, dacă nu opresc. până la urmă, nu s-a tras niciun foc de armă. 

Romii n-au depus plângere

Șoferul Gheorghe Miclescu (26 ani), din Băbeni, s-a ales cu permisul suspendat și cu amenzi de 1.000 de lei, pentru tulburarea liniștii publice și 748 lei pentru trecerea pe culoarea roșie a semaforului și neoprirea la semnal. În autoturism se mai aflau trei persoane și fata răpită, Victoria Alexandru (17 ani), din Rm. Vâlcea. În cele din urmă, rromii s-au înțeles, pentru că părinții fetei nu au mai depus plângere la poliție. Inițial se vorbea despre suma de 20.000 de euro, pe care familia ginerelui trebuia săo plătească pentru tânără, însă se pare că până la urmă, rromii s-au înțeles și pe 10.000 euro. La rromi, obiceiul furatului fetei înainte de că sătorie este foarte vechi și, de regulă, acesta ajutăla negocierile dintre cele două familii.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.