Acasă Arhiva Procurorii DIICOT nu mai pot intercepta telefoanele fără mandat de la judecător

Procurorii DIICOT nu mai pot intercepta telefoanele fără mandat de la judecător

Zilele trecute, senatorii au decis că procurorii DIICOT nu vor avea dreptul săsupravegheze și nici săintercepteze comunicațiile sau conturile unei persoane, fără mandat de la judecă tor. Astfel, senatorii au respins legea de aprobare a Ordonanței privind organizarea și funcționarea Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizatăși Terorism. Decizia este definitivăși doar președintele poate întoarce legea în Parlament. Camera Deputaților a respins această ordonanțăîn urmăcu câteva luni.

Procurorii spun, însă , că respingerea ordonanței de urgențăare consecințe devastatoare pentru această structurădin Parchetul General, pentru că îi știrbește din competențele privind anchetarea unor infracțiuni economice complexe.

Un procuror vâlcean, care a dorit să-și păstreze anonimatul ne-a declarat: „În acest fel, pe marile dosare, cu prejudicii mai mari de un miliard lei vechi pentru infracțiuni de înșelăciune și evaziune fiscală,  care se aflăîn cercetare riscă săse punăpraful. Acum, procurorii sunt legați de mâini și picioare. De asemenea, se va genera un val de declinări de competențăavând drept consecințăblocarea structurii centrale. În următoarele luni procurorii nu vor face altceva decât declinări de competență”.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.