Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Blocurile din Primăverii se construiesc ilegal

Inspectoratul în Construcții Vâlcea a descoperit în sfârșit

Ion Nicolae, inspectorul șef al ITC Vâlcea afirmăcă singurul vinovat pentru neconforma situație este Alexandru Roșu, primarul comunei Bujoreni care, spune el, trebuia săștie că legea nu-i permite săemităastfel de certificate de urbanism ce încalcă regimul de înălțime. Primarul va fi amendat cu o sumăcuprinsăîntre 10.000 și 30.000 RON ” din motive explicabile, cuantumul amenzii se mai negociazăîncă

Joi, 13 septembrie a.c., în cadrul unei conferințe de presă, Ion Nicolae, inspectorul șef al Inspectoratului Teritorial în Construcții Vâlcea a declarat că directorul societății ROVIMET, controversatul om de afaceri Crinu Popescu, eroul unei campanii de presădemascatoare, construiește, ilegal, trei blocuri de locuințe, în cartierul rezidențial din comuna Bujoreni, mai exact pe strada Primăverii din această localitate. El considerăcă emiterea certificatelor de urbanism și a autorizațiilor de construire a fost făcutăcu încă lcarea cu vinovăție a prevederilor legale. Reamintim că , alarmați de abuzurile comise de omul de afaceri în realizarea celor trei blocuri, vecinii acestuia au trimis mai multe reclamații instituțiilor abilitate pentru a se verifica dacă se respectăsau nu normele legale de execuție a complexului de locuințe. Pe (uff, grea-i limba românăși gramatica ei, Nicolae!! – n.r..) data de 6 iunie 2007, noi am fost anunțați că SC Rovimet SA demareazăînceperea lucrărilor în baza a două autorizații de construire ce au fost aprobate prin autorizația nr. 29 din 7 martie 2007, precum și prin autorizația nr. 5 din 5 februarie 2007. În urma celor cinci petiții primite pe adresa Inspectoratului în Construcții, inspectorii au obligația ca în cel mult 30 de zile săverifice, săanalizeze și sădispunămăsurile legale. Trebuie menționat că sesizările au venit prin Instituția Prefectului, Inspecția de Stat, Guvernul României, Ministerul de Interne și una primitădirect prin poștă. Așadar, o echipăa ITC, condusăchiar de mine și în componența că reia s-a regăsit și doamna Doina Popescu – fosta șefa a acestui inspectorat, s-a deplasat la fața locului pentru a verifica documentele” – a spus Ion Nicolae.

 

Inspectorii în control 

 

În anul 2006, în urma unei solicitări a SC Rovimet SA, Primăria Bujoreni a emis certificatul de urbanism nr. 26 din 2 iunie 2006. Societatea solicita construirea unei locuințe cu demisol, parter, un etaj și mansardă. În urma unei hotărâri judecă torești din 3 iulie 2006, certificatul a fost anulat. Se pare că această hotărâre judecă torească definitivănu a fost contestată, iar După 15 zile ea trebuia sădevinăirevocabilă. „În urma verifică rilor am constatat că s-a emis în data de 16 ianuarie 2007, un alt certificat de urbanism cu nr. 4, la același investitor și pe aceeași supraFață de teren. Prin acesta se solicităși se dăacceptul de că tre Primăria Bujoreni, pentru construirea a trei locuințe cu demisol, parter, două etaje și mansardă. Certificatul este semnat și parafat de că tre primar, secretar și arhitectul șef. Ce trebuie știut este faptul că certificatul a fost emis cu încă lcarea prevederilor legale. Asta pentru că , așa cum văspuneam, se solicităconstruirea a trei locuințe cu demisol, parter, două etaje și mansardă, iar legislația în domeniu are prevederi clare privind regimul de înălțime. În legea 50/2004, privind emiterea autorizațiilor de construire, coroboratăcu normele metodologice, se specifică foarte clar că primăriile comunale pot emite autorizații fără avizul unei structuri de specialitate numai în cazul construirii unor locuințe care nu depășesc un etaj + mansardă. Depășindu-se regimul de înălțime, primăria trebuia săsolicite avizul Consiliului Județean Vâlcea. Iar în acest caz, primăria Bujoreni nu a făcut-o” – a mai spus Ion Nicolae.

 

Primarul din Bujoreni va fi amendat

 

Inspectorul șef al Inspectoratului Teritorial în Construcții Vâlcea crede că singurul vinovat pentru această situație este primarul din Bujoreni, Alexandru Roșu, care, spune el, trebuia săștie că legea nu-i permite săemităastfel de certificate de urbanism care încalcă regimul de înălțime. Astfel că , edilul Bujoreniului va fi amendat de că tre Inspectoratul în Construcții cu o sumăcuprinsăîntre 3.000 și 30.000 RON. „Acum, obligația Inspectoratului în Construcții este ca, în baza documentelor, săsolicităm Instituției Prefectului săatace în contencios în vederea anulării acestor acte ilegale. Instituția Prefectului, înainte de a ataca în contencios, trebuie săse adreseze primăriei pentru ca aceștia în Consiliul Local să-și anuleze singuri, în regim de urgență, autorizațiile” – a conchis inspectorul șef, Ion Nicolae.