Acasă Arhiva Primaria Ramnicului avertizata de Protectia Consumatorului

Primaria Ramnicului avertizata de Protectia Consumatorului

   ” În off-side

 

      În cursul săptămânii trecute, Oficiul pentru Protecția Consumatorului Vâlcea a realizat mai multe controale, fiind verificați 42 de agenți economici. Dintre aceștia, la jumătate s-au constat abateri în ceea ce privește calitatea produselor comercializate. Printre firmele la care au fost găsite abateri de la prevederile legii în vigoare în ceea ce privește protecția consumatorului se numără SC Ocroteală Vasile Andu Bogdan SRL din Pietrari, unde au fost găsite produse expirate și anume: detergenți, praf de budincă , etc. De asemenea, la această societate comercială buteliile GPL încărcate nu aveau data verifică rii ISCIR marcată pe recipient, declarația de conformitate și capace de protecție. În acest caz a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 5 milioane lei vechi.

O altă firmă găsită cu nereguli este SC Solveda Impex SRL, unde s-au găsit produse alimentare expirate: pesmet, sos de maioneză, pastramă și mici trași. Și această firmă a primit o amendă în valoare de 5 milioane lei vechi.

Controalele privind respectările prevederilor legale privind protecția consumatorilor la desfășurarea și organizarea activității de agrement s-au realizat la 4 agenți economici, constatându-se abateri de la normele în vigoare la două dintre societățile comerciale verificate. În urma unei sesizări a fost descoperit un agent economic cu abateri, care presta servicii de agrement, firma SC DINUT IMPEX SRL. Aici au fost constatate condiții igienico-sanitare necorespunzătoare, iar sky jet-ul  de apă de la lacul din Ostroveni nu avea autorizația ISCIR. De asemenea, firma nu avea afișate plăcuțele cu numerele de telefon ale Poliției, Salvării și cel al Oficiului pentru Protecția Consumatorului. Firma a fost sancționată de OPC Vâlcea cu o amendă de 5 milioane lei vechi. 

Între cei la care au fost găsite nereguli se află și Primăria Râmnicului deoarece în spațiile de joacă existente în oraș nu există  plăcuțe de avertisment cu  denumirea spațiilor de joacă și numerele de telefon de urgență (Poliție, Salvare, Oficiul pentru Protecția Consumatorului). Primăria orașului Rm. Vâlcea a primit un avertisment, urmând ca, în scurt timp, să remedieze neregulile găsite.

                                                                                               ” Cristina PÎRVU

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.