Acasă Arhiva Presa va fi cu ochii-n patru pe deputatii chiulangii

Presa va fi cu ochii-n patru pe deputatii chiulangii

      Președintele Camerei Deputaților, Bogdan Olteanu, s-a gândit la o soluție ingenioasă pentru a-i împiedica pe parlamentari să mai chiulească . Acesta vrea să apeleze la presă pentru a filma ședințele de plen. „Vom asigura toate unghiurile posibile din care să fie filmate scaunele goale, astfel încât să se vadă cine este sau nu prezent în sală” a declarat Bogdan Olteanu. De asemenea, el a recunoscut că există probleme și în privința cartelelor de vot, „abandonate” adeseori în aparate de deputați.

Întrebat care este părerea sa vizavi de ideea președintelui Camerei, deputatul PSD Aurel Vlădoiu a spus: „Este o idee bună pe care, sincer, o apreciez. Pe mine nu mă afectează, pentru că sunt tot timpul prezent acolo. Consider că va da randament, pentru că atunci se va vedea la fiecare grup în parte, cine lipsește și cine nu Datoria lor este să stea în Parlament, pentru că aici le este locul de muncă „ apreciază deputatul PSD.

Deputatul PNL Petre Ungureanu are, însă , o altă opinie. După părerea sa, odată cu filmarea ședințelor în plen, lucrurile nu se vor schimba deloc. „Pot să pună și tunuri cu laser. Cine e nesimțit nu va veni, iar cine are bun simț va fi prezent ca și până acum. Chiar dacă se va filma, consider că acel clasament întocmit de IPP (Institutul pentru Politici Publice n.r.)  nu se va schimba. Nu ai cum să-i schimbi pe oameni. Cei care i-au trimis acolo, ar trebui să-i dea afară. Din păcate, Constituția nu-ți permite să trimiți acasă un parlamentar care, După ce a fost ales, a devenit nesimțit „ a specificat deputatul. 

Olivia Pirvu

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.