1

POLITIA RURALA NU DOARME

În comuna Dăești,  de cum s-a primit autoturismul de serviciu,  cum s-a  și început patrularea în vederea stopării infracțiunilor pe Drumul Județean 703L (DJ703L), succesul agenților șefi adjuncți Ovidiu Damian și Marian Ciobanu fiind remarcabil. Încă din prima zi ce a urmat dotării postului de poliție, agenții șefi adjuncți ai comunei Dăești au ieșit la patrulare pe DJ703L, în scopul prevenirii și depistării actelor ilegale comise de locuitorii comunei sau de cei care traversează localitatea. În traficul destul de intens la primele ore ale dimineții, ei au observat un autoturism marca Dacia Brek (VL 03 JED) care era umplut „ochi” cu mărfuri alimentare ce-i modificau ținuta de mers, datorită greutății. A urmat o scurtă urmărire, semnalul legal de oprire a mașinii și verificarea impusă de suspiciunile create. Deoarece s-au evidențiai semne clare de transport de mărfuri fără forme legale, s-a apelat la colaborarea cu comisa-rii Gărzii Financiare. Prompt, această instituție, prin comisarii Valentin Oprea și Marian țianu, și-a făcut datoria, confiscând mărfurile ce nu erau trecute într-o factură prezentată. Patronului firmei „La ultimul dolar”, din că limănești Dan Gavrilă, contrave-nientul conducă tor auto și administrator (evazio-nist în devenire) aplicându-i-se o amendă binemeritată, în conformitate cu prevederile Legii 12/1990 și OG nr.55/1994, achitată pe loc. Marfa netrecută în factură, în sumă de 6,9 milioane lei a fost reținută în vederea confiscă rii.

         ” În timpul în care se făcea controlul mărfurilor din autoturismul menționat mai sus, pe lângă polițiștii dăieșteni a trecut autoutilitara Dacia cu numărul de înmatriculare AG 41 NIN, condusă de că tălin Duță, din Curtea de Argeș.

         Presurile mașinii atingeau asfaltul, semn că în habitatul ei  se aflau lucruri grele. A urmat o nouă urmărire cu sirena în funcțiune, o oprire precipitată și surpriză. În autoutilitară se aflau 308 recipienți  din PVC (PET-uri) plini cu băuturi spirtoase (votcă și țuică ). „Prada „ s-a dovedit deosebită, cum, la fel, a fost și sancțiunea: amendă de 800.000.000 lei, conform art. 190, pct.2, din OG 92/2003 și confiscarea celor 1540 l de alcool (735 l de țuică și 805 l de vodcă ).

           După trei ore de verifică ri, luări de declarații și toate acțiunile impuse de întocmirea actelor legale ale constatărilor, șeful postului de Poliție de la Dăești, agent șef adjunct Ovidiu Damian își dorea măcar o jumătate de oră de repaus. Dar, nu. Pe drumul județean,  în penultima zi a săptămânii, în fapt de seară, a trecut un autocamion cu trailer plin cu  lemn de gorun. Cu noul autoturism Dacia Logan, având girofarul în funcțiune, cei doi polițiști au început urmărirea mașinii. După numai 3 minute, conducă torul auto Gheorghe Piloiu, din Tălmaci, a fost tras pe dreapta. El transporta la SC BATCANTRANS SRL Gorj 16, 997 m.c. de material lemnos. La solicitarea polițiștilor el nu a putut prezenta decât un aviz incomplet, neavând asupra sa nici un act de identificare, nici ca șofer și nici ca individ. Se Continuă cercetările.