Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Ce facem cu Primaria Ramnicului?

Cu câteva luni în urmă, deputatul liberal Emilian Frâncu, mărturisea că are un vis Să-l vadă După gratii pe primarul Râmnicului, Mircea Gutău. Și l-a văzut. În discuțiile off-the-record pe care le purta cu diverși ziariști vâlceni, spunea cu îngâmfare în glas, că are și el un ditamai dosarul cu tot felul de probe, care atestă „ilegalitățile” făcute de primar în cei doi ani de mandat. Acum, liberalul trebuie să se bucure că și-a văzut visul cu ochii. Și o face, să nu aveți dubii. Să fi dus și el câteva din dovezile pe care susține că le are la DNA, mai repede de luna septembrie, când spunea că vrea să le dea publicității? De-l întrebi asta, jignește, mușcă , urlă, sare la gât și te dă răului, cu o brutalitate în limbaj de care, m-am convins, numai el este capabil. Nimeni nu mă poate convinge vreodată că liberalii fie ei de la centru sau din provincie, sunt străini de arestarea primarului Gutău. Iar declarațiile lui Frâncu stau mărturie în acest sens. Nu spun că primarul sau viceprimarul arestați pentru luare de mită sunt vinovați sau nu. Justiția este cea care va decide. Și se va face dreptate, sunt sigură.

       Dar, viitorul nu sună deloc bine pentru Primăria Râmnicului. În pol-position rămâne un vice liberal, Constantin Monceanu, pe numele său, care printr-o ironie a sorții, a devenit, peste noapte, primar. Vice să fi noroc să ai, vorba aia. Un individ insignifiant, de altfel, pentru administrația publică locală. Insipid, incolor și inodor. E tipul șoarecelui de birou, care scrie notițe peste notițe despre comportamentul fiecă rui coleg în parte. N-ar fi de mirare să-i fi făcut și femeii de serviciu un dosar. Este cunoscut ca un tip guvernat de interesul propriu în viața politică , și total neimplicat în rezolvarea problemelor cu care se confruntă râmnicenii.       

„În viață nu e important să ai că rți bune, ci să le joci bine pe cele pe care le ai” spunea cineva. Exact asta va face și PNL Vâlcea, cu jolly-joker-ul din pachet, Constantin Monceanu. până la arestarea celor doi edili ai municipiului, șeful liberalilor vâlceni, Emilian Frâncu, se gândea chiar să renunțe la vicele Monceanu. Îl suspecta că „s-a dat de partea lui Gutău”, lucru deloc de mirare vizavi de cameleonismul demonstrat de acesta în decursul timpului. Acum, de voie, de nevoie, trebuie să-l lase pe scaunul de primar, pe care, nu-l va ocupa mai mult de 29 de zile. Altfel, nu-i de bine.

       Și ne mai paște un pericol. S-ar putea ca un vice șpăgar să fie înlocuit de unul la fel de șpăgar, dar cu dinții de aur. I se spune Ion Nicolae și e la fel de nepriceput în d Îale administrației, ca și Monceanu. Dacă nu mai rău.

Din câte-mi amintesc,  Frâncu mai avea un vis. Să-l vadă pe Nicolae viceprimar. Și nu e bine. Am văzut cu toții, că i se cam îndeplinesc dorințele. Cu cei doi la cârma primăriei, în cazul în care Nicolae devine vice, nu se poate întâmpla nimic bun cu municipiul nostru. Veți vedea!

Dar, altceva vroiam să spun Între liberali și democrați există o mare, foarte mare diferență. Mai exact, una legată de moralitate. Esențială în activitatea politică .  Imediat După ce a fost anunțată arestarea viceprimarului Nicolae Dicu, Emil Boc, președintele PD, a declarat că edilul râmnicean va fi exclus din partid. La fel s-a întâmplat și în cazul primarului Mircea Gutău. „PD-ul nu va fi o umbrelă pentru cei certați cu legea” spunea Boc. Ce a făcut președintele PNL Vâlcea, Emilian Frâncu, în cazul dovedit-mituitului Ion Nicolae? Nimic. I-a luat apărarea cu înverșunare, spunând că este curat ca lacrima, și că , de fapt, noi suntem cei de blamat pentru că am scos la lumină asemenea ilegalități. până la urmă, atitudinea e cea care face diferența, nu-i așa?