Acasă Arhiva Politia a cumparat un imobil cu 9 miliarde lei

Politia a cumparat un imobil cu 9 miliarde lei

          ” Vânzare-cumpărare cu miros de DNA ” locația, deși se dovedește a fi improprie scopului vizat, Serviciul Circulației Rutiere – Vâlcea se va muta în această clădire, la 4 km de municipiul capitalăde județ ” în anumite medii se vorbește despre un tun de 100.000 euro

 

          În mediile de afaceri județene se cunoaște că imobilul din imagine, aflat în cartierul Râureni, este oferit de mai mult timp spre vânzare. Proprietarul a contactat mai multe agenții imobiliare, iar acestea, la rândul lor, au dirijat oferta și spre câteva ziare locale cu care au contract de publicitate. Aflat în această situație și bi-săptămânalul Vocea Vâlcii a difuzat anunțul, aflând (confidențial) că prețul clădirii pleacă (spre negociere) de la suma de 175.000 euro, cu o coborâre progresivă, până la 150.000 euro ultimul preț. Cam pe la începutul lunii noiembrie, proprietarul clădirii a găsit un cumpărător, negociind vânzarea-cumpărarea la suma de 150.000 euro, cu facilitatea oferităcumpărătorului de a plăti în rate imobilul ce a făcut obiectul tanzacției. Motivul scă derii prețului a fost faptul că imobilul nu are decât curtea din fața lui, neexistând posibilitatea amplasării unor anexe gospodărești sau amenajării unei grădini de zarzavat, în spatele lui. După cum se știe, Inspectoratul Județean de Poliție Vâlcea, aflat în crizăde spațiu imobiliar, trebuie sămute urgent Serviciul Circulației Rutiere într-un sediu adecvat, cel vechi fiind restituit proprietarului de drept. Și s-a găsit soluția La sugestia unui factor administrativ din cadrul Inspectoratului, inspectorul șef comisar șef de poliție Adrian Cazan și contabilul șef comisar șef Mircea Neagoie l-au contactat pe proprietarul imobilului prezentat în fotografie și au convenit să-i plătească suma de 9 miliarde lei, beneficiarul renunțând la vechea tranzacție perfectată, greoaie și achitată, prin rate, în timp. Deci, sub noile auspicii, imobilul a fost vândut cu suma de 250.000 euro, în condițiile în care aceasta se negociase, la prima vânzare, cu numai 150.000 euro.

          De ce s-o fi vândut imobilul atât de scump? Miroase a necinste și, nu uitați, banii sunt ai contribuabililor. Ai noștri!  

          Vânzarea suspectăremarcatăla imobilul din Râureni, vine și completeazăo altăinformație primităprecum că s-a încercat cumpărarea și a unui imobil pentru Poliția Drăgășani, ofertantul cerând 25 miliarde lei vechi pe locație, fărănegocieri sau alte „amendamente”. Hotărârea proprietarului-vânzător drăgășenean Nicu Ioana, a descurajat polițiștii cumpărători, care, au bătut în retragere, justificând renunțarea la perfectarea tranzacției motivând că acolo nu existăloc de parcare pentru mașinile instituției. În lumina motivului invocat la Drăgășani, și pe acest fond, se mai naște o întrebare, cu privire la vânzarea-cumpărarea perfectatăla Râureni: pe șoseaua (mini-autostradă) ce leagămunicipiul Rm. Vâlcea de Platforma IndustrialăGovora, se circulăpe câte două benzi pe sens, sensurile fiind despărțite între ele prin linie Continuă . După mutarea Serviciului Circulație Rutieră, în cartierul Râureni, cum vor putea intra, „la sediu”, autoturismele „Circulației”, cele care vin din misiune dinspre sudul județului, cunoscând că noile prevederi ale Codului Rutier prevăd sancționarea cu amendăde 7 milioane lei vechi și 6 puncte penalizare – „schimbarea direcției de mers spre stânga, dacă , prin aceasta se încalcă marcajul longitudinal continuu care separăsensurile de circulație”?

          Pentru evitarea orică ror suspiciuni, privind cumpărarea imobilului din Râureni cu o sumămai mare decât cea dorităinițial de proprietar (cu 100.000 euro, mai mult!), solicităm conducerii IJP Vâlcea sădea dovadăde transparențăși săprezinte contribuabililor contractul de vânzare-cumpărare, dar și explicații logice privind suma plătităîn plus. În timpul ăsta, „vulpițele”  generalului Virgil Ardelean (0962) de la Vâlcea dorm, fiind subordonate local NUMAI inspectorului șef Adrian Cazan. Ba nu, greșim. Urmăresc, la ordin, pe banii noști, ziariștii

Romeo Popescu

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.