Acasă Arhiva Pediștii au scăpat cu viață ca prin minune

Pediștii au scăpat cu viață ca prin minune

Ex-ministrul Mihail Hărdău a văzut moartea cu ochii pe Dealul Negru

Circulația rutierăa fost întreruptăpe Dealul Negru aproximativ două ore în noaptea de duminică spre luni – 21/22 octombrie. În apropierea localității Milcoiu a avut loc un grav accident de circulație, în urma că ruia un om a decedat, iar alte două persoane au fost grav rănite. În accident, au fost implicate o Dacie și un microbuz, care transporta spre Capitală16 dintre membrii organizației PD Cluj. În microbuz, pe scaunul din Față , se afla Mihail Hărdău, fostul ministrul al Educației și liderul organizației PD Cluj. Acesta a scă pat doar cu niște contuzii, la ambele picioare.

Pediștii în pericol

Pediștii mergeau la București, unde se desfășura Consiliul Național de Coordonare și lansarea candidaților pentru europarlamentare când a avut loc nefericitul eveniment. Fostul ministru al Educației, Mihail Hardău, a fost cel care a anunțat poliția prin 112. Coloana de microbuze, cu 74 de PD-iști, se deplasa la București pentru lansarea candidaților la europarlamentare. Vinovat de producerea accidentului a fost găsit șoferul Daciei, Traian Perianu (35 ani), din Pitești-Argeș, cu permis de doar un an și jumătate. Acesta rula cu vitezăpe șoseaua umedă, a intrat în curbăpe contrasens, a lovit microbuzul, oprindu-se într-un parapet.

Un mort și 2 răniți

În accident a murit Săndel H. (51 ani), din Suseni-Argeș, pasager pe bancheta din spate. Bărbatul a fost proiectat pe carosabil și nu a mai avut nicio șansădecedând pe loc. De asemenea, șoferul Daciei, Traian Perianu, s-a ales cu traumatism toracic, fracturăla coastele 5, 6 și 7 și un alt pasager, Cristian B. (25 ani) din Bradu-Argeș, a suferit politraumatisme, traumatism cranio-cerebral și fracturăde femur. Pasagerii din Dacie erau angajații unei firme și mergeau la lucru. Au fost internați la Spitalul Județean de Urgențe Vâlcea.

Hărdău fericit că a scăpat cu viață

Din fericire, niciunul dintre pasagerii Mercedesului nu a fost rănit, aceștia continuându-și drumul cu un alt mijloc de transport. Mihail Hărdău a declarat: „Stăteam pe scaunul din dreapta șoferului. Nu dormeam și am văzut cum vine cu vitezămare o Dacie direct în noi. Ne-a prăvălit pe toți, dar eu m-am lăsat pe spate și sunt lovit doar la picioare. Din 16 câți eram în microbuz, câțiva au avut nevoie de îngrijire medicalăpentru câte o buzăspartă, lovituri și zgârieturi, dar nimic serios. La noi, în Ardeal, se spune așa: toporul rău nu piere!”.

Totodată, el a mai precizat că se va duce la un control medical amănunțit când se va întoarce acasă. Fostul ministru spune că nu a fost speriat, deși microbuzul nu mai avea motor, După impact.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.