Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Monceanu nu vrea servicii gratis

          ” O lege, oarecare, spune că licitația pentru mass-media trebuie săaibăloc ” „Chiar dacă participanții vor oferi sume modice pentru publicarea anunțurilor de publicitate ale primăriei, licitația trebuie săse desfășoare. Altfel, am fi în afara cadrului legal” a afirmat viceprimarul

 

            Zilele trecute, primarul interimar al Râmnicului, Constantin Monceanu, a spus în cadrul unei conferințe de presăcă la începutul lunii noiembrie va avea loc licitația pentru atribuirea contractului de prestări servicii pentru publicitatea Primăriei Râmnicului în mass-media locală. Suma oferităde instituția mai sus amintităinstituțiilor media câștigă toare este de 35 de mii de euro. Desigur, impresionanta cifrăa dat naștere unei competiții acerbe între majoritatea ziarelor și televiziunilor locale. Gurile relele spun că jocurile au fost deja făcute.  Se pare că în culisele primăriei, factorii de decizie au stabilit deja cine va primi banii. Numele ziarului vehiculat dacă este sădăm crezare zvonurilor care circulăde ceva vreme este al unui cotidian cu destul de puțin prestigiu pe piața publicistică vâlceană, destul de prost vândut. Mai mult decât atât, în cazul în care informațiile care ne-au parvenit au suport în realitate, atunci, asupra legalității acesteia, se ridică foarte mari semne de întrebare.

până acum, mai multe publicații locale au trimis, Primăriei, adrese prin care își ofereau, gratuit, serviciile. Patronii publicaților care au procedat astfel, susțin că ar fi mai potrivit ca cei 35 de mii de euro săfie investiți în diverse lucrări, necesare pentru modernizarea orașului.

            Fărăbani nu se poate

Primarul interimar Constantin Monceanu a spus că în urma unei consultări pe care a avut-o cu cei de la Camera de Comerț și Industrie Vâlcea, a aflat că într-o lege, cititădoar de domnia sa, licitația e musai săaibăloc. „Chiar dacă participanții vor oferi sume modice pentru publicarea anunțurilor de publicitate ale primăriei, licitația trebuie săse desfășoare. Altfel, am fi în afara cadrului legal” a afirmat el. Din nou, nu cunoaștem despre ce cadru legal vorbește acesta, pentru că ea a fost cititădeparte de ochii presei.  Este greu de crezut că vreo lege stipuleazăacest lucru. Ideea ca anunțurile săfie publicate gratis este lăudabilă. Dacă municipalitatea ar fi acceptat-o, orașul nostru ar fi avut mult de câștigat.

Olivia Pirvu