Acasă Arhiva Eva si drumul spre faras

Eva si drumul spre faras

           Porunca a noua din ceea ce ar trebui să fie decalogul moral din Biblie al orică rui creștin-ortodox spune să nu ridici mărturie mincinoasă împotriva aproapelui tău, de unde credincioșii adevărați ne avansează îndemnul să nu mințim. Sigur, cu aceeași sinceritate vă spun, rândurile ce urmează denotă un soi de ipocrizie ce mă trimite imediat la alt îndemn, de a nu ridica piatra, chiar și printr-o percepție simbolistică .

         Cacealmaua dosarului Eva pare să aibă la origine o minte diabolică , deoarece alegerea acestui nume poate indica, la fel ca pe vremea lui Adam, un început determinat perfid de hotărârea sacrifică rii unei persoane ce nu numai pentru mine, ci și pentru ceilalți români, a însemnat singurul reper moral în imensa mlaștină împuțită a politicului de După evenimentele din Î89.

         Imensa popularitate de care s-a bucurat informatoarea Mona Muscă a fost clădită pe o fățărnicie devastatoare pentru moralul și încrederea românilor. Nici nu știu dacă mă simt jignit și scârbit de faptul că a colaborat cu cel mai odios sistem inventat vreodată, mai mult decât de minciuna ordinară pe care a tras-o pe scă rile CNSAS. Oricum, lamentările și scuzele ulterioare nu-i mai folosesc la nimic. A fost întrebată clar dacă a semnat vreun angajament cu fosta Securitate și a negat pierzând ultima ocazie de a face încă o demonstrație de sinceritate. A preferat să mintă în loc să se plaseze pentru totdeauna deasupra tuturor șobolanilor cu imunitate ce își așteaptă resemnați verdictul iminent. Spuneam mai devreme că i s-a servit o cacealma cu numele Eva și îi suspectez pe acoliții lui că lin Popescu Tăriceanu de aceasta mașinațiune, riscând să îi enervez pe cei ce îl acuză pe Traian Băsescu, personaj că ruia i se potrivește de minune sacrificarea propriilor susținători. Totul pare o mutare genială pe tabla de șah a luptei dintre Cotroceni și Palatul Victoria. Un asasinat politic aproape perfect: elimină un contestatar vehement și periculos, îl poziționează pe inițiator în afara orică rei suspiciuni și îl expune oprobriului pe dușmanul acestuia. De ce îi bănuiesc pe liberalii pro-Tăriceanu? Pentru simplul motiv că Mona Muscă punea în pericol prin credibilitatea ei procentele electorale ale unui PNL condus de că lin Popescu Tăriceanu și consolida imaginea de justițiar a președintelui Băsescu. În consecință, parte a scenariului ce a avut ca prim act o cacealma, cineva a scă pat în presă informația potrivit că reia Mona Muscă a colaborat cu Securitatea pe vremea lui Nicolae Ceaușescu, fiind cunoscută sub numele de informator Eva. Rezultatul a fost ușor de intuit. Știind ca în dosarul ei de informatoare apărea cu numele Dana și nu Eva și crezând că toată lumea s-a păcă lit într-un mod fericit pentru ea, Mona Muscă s-a repezit indignată la CNSAS, unde ziariștii o așteptau ca și când venirea ei era anunțată, tunând și fulgerând împotriva celor ce doresc să-i știrbească imaginea imaculată. Strategic, a fost întrebata mai întâi dacă are vreo legătură cu dosarul Eva și apoi cei prezenți pe scă rile CNSAS au vrut să știe dacă a semnat vreun angajament cu fosta Securitate. A răspuns negativ la toate întrebările, permițându-și să mai și glumească ironizând cu o aluzie la Adam, și în felul acesta a pierdut șansa de a își întări credibilitatea, obținând efectul invers. Punct ochit, punct lovit pentru liberalii lui Tăriceanu. Ceea ce a urmat, știm cu toții. O Mona Muscă penibilă și mincinoasă, plimbându-se pe la toate posturile de televiziune pentru a se apăra în drumul ei spre fărașul istoriei. Trist, dar adevărat, respectul și încrederea noastră le-am dat unei informatoare a vechii Securități ce a făcut poliție politică . Punct.

Bogdan Popescu

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.