Acasă Arhiva Deputatul Boureanu comunica prin scrisori deschise cu fostul sau de partid

Deputatul Boureanu comunica prin scrisori deschise cu fostul sau de partid

 

                    Domnule că lin Popescu Tăriceanu,

 

         Se împlinește un an de când ați cerut suspendarea mea din partid, pe motiv că declarațiile mele despre colaborarea cu PSD aduc deservicii partidului. Între timp, dl Dinu Patriciu a recunoscut discuțiile cu social-democrații, iar reacția dvs a fost de a măda afarădin PNL.

         La momentul suspendării, spuneam că partidul este de două ori mai slab cotat decât PD. Între timp, sondajele aratăcă PNL a ajuns de 3,5 ori mai slab decât partenerul său de alianță. Deși susțineți în toate discursurile că PNL este principalul partid al țării, adevărul este că se aflăabia pe locul patru, După cum anticipasem încă de iarna trecută.

PNL nu este vioara întâi nici măcar la nivelul Executivului. Cedările inadmisibile au adus partidul în postura de a avea mulți miniștri dar puține ministere cu adevărat importante. Ați renunțat la Ministerele Apărării și Economiei de dragul unor orgolii personale.

         Situația în care se aflăacum PNL era, de altfel, inevitabilă, atâta timp cât ați ridicat nepotismul la rang de politică de Partid și de Stat.

În plus, ați promovat sistematic în Guvern și în alte posturi publice amici care nu aveau nimic în comun cu proiectele electorale și cu programul Alianței. Numiți în funcții pe baza unicului criteriu al obedienței totale, acești yes-men-i nu au adus beneficii de imagine partidului. Dimpotrivă.

După doi ani de mandat, PNL nu a reușit săcreeze lideri noi. Mai mult, i-a eliminat pe cei existenți doar pentru că au refuzat să-și plece capul în fața unui om fărăcuraj și viziune politică .

 

                                                Domnule Tăriceanu,

 

         Acum un an am fost supendat din PNL pentru că am avertizat asupra politicii practicate de grupul dvs. pentru apropierea de PC și PSD. Iatăcă acum, în fața liberalilor europeni, adevăratul dvs. aliat, Dan Voiculescu, susține aceleași idei. Ați tranzacționat peste hotare reputația istorică a PNL, pentru a-l gira pe șeful conservatorilor, ceea ce dovedește că obiectivul dvs. ascuns era acela de a face echipăcu „soluția imorală”.

         Cât despre curtarea PSD și altor adversari politici, acesta a fost, în ultimul an, sportul preferat al câtorva dintre acoliții dvs.: Teodor Meleșcanu, care s-a întâlnit deseori cu liderii PSD, în momentele când dvs. vărăzgândeați în privința demisiei.

Bogdan Olteanu, negociator de serviciu cu anumite grupuri transpartinice din Parlament, care își trădeazăelectoratul propriu pentru satisfacerea unor interese personale.

Puiu Hașotti, un slugarnic de carierăla curtea orică rui președinte al PNL, cel care promoveazăși interesele PSD în Senatul României, pentru a primi din milăvoturile necesare salvării Guvernului.

 

                                              Domnule Tăriceanu,

 

         Dumneavoastrăsunteți principalul beneficiar al acestor negocieri, iar singurul motiv pentru care văaflați încă la conducerea Guvernului este acela că PSD văasigurăsprijinul.

Târâți clasa politică într-o aventurămurdară, prin care încurajați parlamentarii să-și încalce angajamentul fațăde electorat și practicați pe scarălargăcumpărarea de voturi în Parlamentul României. Ați ajuns un plagiator jalnic al stilului de guvernare promovat Guvernul PSD condus de Adrian Năstase.

 

                                              Domnule Tăriceanu,

 

         La un an de la suspendarea mea, s-a văzut că timpul mi-a dat dreptate. Ați îngropat definitv Partidul Național Liberal. Pentru răul făcut, dumneavoastrăar trebui săfiți astăzi cel care se autosuspendădin funcție, deși acest lucru s-ar petrece cu cel puțin un an prea târziu.

 

        6 decembrie 2006                     Deputat liberal,

                                                    Cristian Boureanu

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.