Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Consilierii locali au rupt asocierea municipalitatii cu firma Setler Mina

         ” parcarea subterană din centrul orașului, investiție de 2 miliarde euro, nu se va mai realiza ” prima mutare a fost făcută, iar acum zarurile se află în mâna prefectului Anuța Handolescu ” baia comunală va fi transformată în hotel de noul proprietar

 

           Primarul interimar al Râmnicului, Valentin Monceanu, a convocat miercuri, 9 august, o ședință extraordinară a Consiliului Local pentru a lua în discuție două hotărâri de Consiliu care au fost atacate în Contencios de prefectul Anuța Handolescu. Este vorba despre reanalizarea HCL nr.130/2006 și cea a HCL nr.134/2006 ambele privind Mall-ul River Plazza. Hotărârile se referă la reanalizarea hotărârilor de Consiliu cu privire la PUZ-ul Central Subzona 5A și la contractul de asociație în participațiune a primăriei municipiului cu societatea Setler Mina, pentru construirea unei parcări . După ce în urmă cu o săptămână de zile, cele două puncte au fost retrase de pe ordinea de zi, miercuri, consilierii locali au luat în discuție și aceste aspecte. Dacă la primul punct, care se referă la aprobarea PUZ-ului Central Subzona 5A, majoritatea consilierilor (15) au votat pentru menținerea primei hotărâri de consiliu luată în luna iunie, la cea de-a doua, privind asocierea pentru parcare, spiritele s-au încins chiar și în sânul Alianței D.A. din Consiliu Local. 

           Consilierul Păsat a bătut câmpii cu grație

           Înscriindu-se la cuvânt, consilierul PNL, Gheorghe Păsat, a precizat că punctul său de vedere este cel al tuturor consilierilor Alianței D.A. Trecând peste faptul că nimeni din cei prezenți nu a înțeles ce vrea să spună, se pare că lui Păsat îi cam place să se audă vorbind: „În numele consilierilor Alianței D.A. propun revocarea hotărârii nr. 134 din 29 mai 2006. Atunci când executivul a înaintat spre aprobare acordul privind asocierea în participațiune a municipiului cu SC Setler Mina în vederea amenajării unei parcări publice nu s-a luat în calcul și decizia privind schimbarea actualei străzi Splaiul Independenței, în bugetul primăriei nefiind prevăzută nici o sumă pentru realizarea acestei investiții. Aceasta este în completarea investiției parcări i”. Ce are parcarea cu strada? N-a reușit să explice Gheorghe Păsat, însă el a fost pus la punct de colegul de Alianță de la P.D., Florian Borza, că ruia nu i-a convenit deloc că Păsat s-a erijat în purtătorul de cuvânt al Alianței, adăugând: „Nu mi-a plăcut formularea. Domnul Păsat nu ne reprezintă pe noi toți”.

           La rândul său, consilierul PSD, Remus Grigorescu a spus că „Setler Mina nu este un partener credibil pentru municipalitate. Vă rog să verificați pentru că există informații că spațiile destinate parcări i sunt deja închiriate unor firme private. Verificați și dacă s-a respectat autorizația de construcție” i-a cerut pesedistul primarului interimar Valentin Monceanu. În final, hotărârea a fost revocată cu unanimitate de voturi, ceea ce înseamnă că investiția de 2 miliarde euro nu se va mai realiza.

Ultimul punct aflat pe ordinea de zi a vizat baia Comunală din Parcul Zăvoi, unde omul de afaceri Nicolae Sofianu, care a adjudecat imobilul în urma unei licitații, vrea să construiască un hotel. Nicolae Sofianu a cerut primăriei permisiunea de a dărâma sala bazinului, motivând că aceasta este deteriorată în proporție de 95%, iar consilierii au aprobat în unanimitate.

Magda Tolea