Acasă Arhiva Asociatia PDSR Valcea o adevarata sugativa de bani

Asociatia PDSR Valcea o adevarata sugativa de bani

IPP (Institutul pentru Politici Publice) a dat publicității o analiză referitoare la o serie de cheltuieli efectuate de Camera Deputaților (CD) pentru parlamentari. Concluziile raportului arată lipsa de rigoare în cheltuirea fondurilor publice și carențe de management tolerate de că tre conducerea Camerei.

         Institutul a solicitat ca toate cheltuielile privind activitatea deputaților să fie date spre publicare  precum și procedurile de utilizare, justificare și decontare. De asemenea, s-au solicitat Camerei Deputaților informații defalcate pe fiecare deputat cu privire la cheltuielile cu telefoane mobile, combustibil și cazare pe perioada 2001-2004,  solicitând ca acestea să fie prezentate în format electronic. Inițial, CD a refuzat divulgarea datelor, motivând că acestea nu există în evidența Camerei sau că procesarea lor ar dura prea mult. Cu toate acestea, IPP a acționat în instanță Camera Deputaților și a avut câștig de cauză. Din păcate, Camera a oferit informațiile solicitate numai în format tipărit, ceea ce a îngreunat prelucrarea și analizarea acestora. Mai mult decât atât, IPP a cerut Camerei Deputaților să prezinte tarifele suportate pentru cazarea fiecă rui deputat la Hotelul București, precum și declarațiile pe proprie răspundere pentru decontarea cheltuielilor cu alte spații de cazare decât Hotelul București.

         În cazul decontului cheltuielilor de combustibil pentru entități precum „Asociația PDSR” sau „Asociația PNL”, cei de la IPP susțin că este necesară clarificarea deconturilor individuale ale deputaților astfel asociați, pentru evitarea dublei decontări și/sau a limitelor prevăzute pentru cheltuielile de combustibil care pot fi decontate de fiecare deputat din suma forfetară.

         Astfel, „Asociația PDSR” Vâlcea, din care fac parte deputații Aurel Vlădoiu și Rovana Plumb se situează printre lideri, la capitolul „Cheltuieli exagerate”.  Iată cum arată graficul anual al asociației vâlcene, întocmit pentru decontarea cheltuielilor de combustibil: 2001 aproximativ 220 milioane lei vechi, 2002 233 milioane ROL, 2003 221 milioane ROL, iar în 2004 300 milioane lei vechi. Totalul deconturilor de combustibil ale „Asociației PDSR” Vâlcea, pe perioada 2001-2004 se ridică la aproximativ 980 milioane lei vechi. Din păcate, în răspunsul Camerei Deputaților nu se precizează numele sau numărul deputaților care s-au asociat în vederea decontului cheltuielilor de combustibil pentru asociațiile menționate în studiu.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.