Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

„Ziaristul” Francisc Szocs este judecat pentru trafic de persoane

 Uite cine-i moralist în presa vâlceană

În Raportul anual realizat de Departamentul de Stat al SUA privind traficul de persoane, dat publicității de curând, România este clasatăîn grupul al doilea de țări, ca stat care trebuie să rămână angajat activ pentru combaterea eficientăa acestui fenomen.
Capitolul referitor la țara noastrăevalueazăprogresele înregistrate în ultimii doi ani, între acestea fiind menționate eforturile instituțiilor statului care au dus la distrugerea unor rețele de trafic de persoane, efortul de condamnare a traficanților și sprijinul acordat victimelor. Județul nostru are identificați, anchetați, arestați și condamnați, nenumărați traficanți de carne vie (prostituție) și traficanți de persoane (sclavie în muncă ), rețelele constituite de infractori fiind demontate de polițiștii de la IPJ Vâlcea și procurorii de la D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Vâlcea.

Anul de vârf

În anul 2007, activitatea laborioasăa polițiștilor și procurorilor vâlceni a condus la anihilarea mai multor rețele de traficanți de persoane (sclavie) și trimiterea infractorilor în judecată, fapt semnalat ca fiind un lucru pozitiv, în rapoartele oficiale naționale. Astfel, o rețea experimentatăde traficanți de persoane, destrămatăde oamenii legii, a condus la înșelarea unor concetățeni de-ai noștri dornici de îmbogățire rapidă. Ofertele postate de traficanți, pe Internet, erau mai mult decât tentante, pentru cei care voiau săcâștige bani frumoși în străinătate. Având drept deschidere o pozăcu Marea Adriatică , traficanții au reușit săpăcă lească sute de români din țară , dar și din Republica Moldova.

„Onorabilul” ziarist

În anul 2007, primele patru rețele de traficanți de persoane, din zecile care existau, au fost anihilate, în totalitate, de ofițerii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea și de procurorii din cadrul D.I.I.C.O.T. Biroul Teritorial Vâlcea. Traficanții păcă leau oamenii, prin intermediul unor anunțuri date pe Internet unde dădeau asigurări că le găsesc locuri de muncă bine plătite în Grecia. Societățile implicate au fost SC GRECIA TOUR SRL, SC INTACT și SC IMPACT-INF SRL. că utătorii de locuri de muncă s-au lăsat păcă liți de promisiunile din paginile de web construite special de firmele amintite, printre care și SC INTACT GRUP – administratăde traficantul numit Francisc Szocs, autointitulat „ziarist”.

Luați ca din oală

În ziua de 30 martie 2007, oamenii legii au organizat descinderi în 12 dintre locațiile despre care aveau informații că traficanții își pun planurile în aplicare. Cu ocazia perchezițiilor domiciliare, au fost ridicate 6 pașapoarte ale unor tinere din Republica Moldova, mai multe unități de calculator și hard-discuri, precum și documente contabile, care au fost analizate de anchetatori. Procurorii au emis ordonanțe de reținere pentru 24 de ore pe numele a 4 persoane învinuite de trafic de persoane. Printre traficanți s-a aflat și Francisc Szocs, „ziaristul” de acum, de la ziarul on-line EUROVÂLCEA (aici este mijlocul de informare în masăde unde încearcă sădea lecții de moralitate, crezându-se formator de opinie). În ziua următoare, cei patru traficanți au fost prezentați judecă torului, care a emis, pentru trei dintre ei, inclusiv lui Francisc Szocs, mandate de arestare preventivă, pentru 29 de zile.

Modus operandi

Așa cum vremurile s-au schimbat și metodele traficanților de racolare de persoane s-au perfecționat. Ei nu mai ademenesc oamenii apelând la cunoștințe, ci își posteazăanunțuri pe Internet. Mai mult decât atât, întreprinzătorii traficanți și-au făcut și pagini web. Astfel, victimele citeau anunțul pe Internet, încheiau contracte de intermediere, consiliere sau mediere pentru obținerea unor locuri de muncă în Grecia, conform pregătirii profesionale, pentru care plăteau între 550 și 800 Euro, După care, odatăajunse la destinație, erau cazate în locuințe insalubre, fără a se asigura locul de muncă promis, ajungând săaccepte munci în agricultură, fără contracte și plătite cu sume cuprinse între 1 și 5 Euro pe zi. În aceste condiții, un număr semnificativ de persoane s-au adresat autorităților române și celor din Grecia, solicitând stoparea fenomenului și luarea măsurilor legale împotriva patronilor acestor societăți de intermediere a forței de muncă .

Cine-i Francisc Szocs?

Francisc Szocs este un individ necunoscut în lumea bunăși civilizatăa județului nostru, dar bine conturat în evidențele Poliției și ale Parchetului local. Născut în satul Bogdănești, comuna Bujoreni/Vâlcea, cu domiciliul în Rm. Vâlcea, el locuiește, acum, într-o camerăa Hotelului Alutus, tot din Rm. Vâlcea. Tupeistul care se pretinde a fi ziarist și afirmăcă este patronul unui ziar on-line (despre care se spune că l-ar fi obținut prin înșelarea bunei credințe a fostului său prieten Silvestre Băeș, care-l înființase), este un individ contestat de rude, prieteni, dar și de cei cu care a venit în contact. fără pic de bun simț, sfidând prezentul existenței sale de inculpat aflat sub control judiciar, fără pic de culturăde specialitate și cu o moralitate îndoielnică , „traficantul” Szocs își permite săse prezinte în fața opiniei publice ca fiind formator de opinie, criticând politicieni, conducă tori administrativi și înjurându-i, public, pe ziariștii care i-au arătat unde-i este locul, la periferia societății.

Poliția nu iartă

Nu cu mult timp în urmă, un comunicat emis de Biroul de presă al Inspectoratului Județean de Poliție Vâlcea, a informat opinia publică vâlceană , prin intermediul ziarelor locale, că subiectul nostru a declanșat un scandal de pominăla reședința fostei sale soții (cu care se aflăîn divorț), scandal ce cu greu a fost aplanat. Iatăun fragment din comunicat: „Polițiștii au încercat săaplaneze starea conflictuală, aducându-le la cunoștințăprocedura legalăde urmat, ocazie cu care Francisc Szocs a început săadreseze cuvinte și expresii jignitoare polițiștilor, amenințându-i că îi va da afarădin poliție. Întrucât acesta a devenit foarte violent, s-a procedat la încă tușarea acestuia și conducerea la sediul Poliției municipiului Rm. Vâlcea, în vederea clarifică rii situației de fapt. Față de acesta s-a luat măsura sancționării contravenționale, conform Legii 61/1991, pentru faptele comise la domiciliul E. S., iar pentru atitudinea avutăFață de polițiști au fost întocmite actele procedurale, urmând a se efectua cercetări Față de acesta sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „sfidarea organelor judiciare”, faptăprevăzutăși pedepsităde art. 272/2 Cod Penal”

Nici presa nu-l iartă

Întreaga presă localăa dat publicității comunicatul Poliției, delimitându-se, astfel, de un asemenea individ ce se crede ziarist numai pentru că are o publicație on-line, unde își varsăveninul, umorile și complexul instaurat din fragedăpruncie, pe membrii societății care nu-i tolereazăieșirile și nenorocirile comise. Dintre toți ziariștii care i-au sancționat actul huliganic comis la domiciliul fostei soții, ipochimenul târât numai pe noi ne-a „băgat în seamă”, înjurându-ne și insultându-ne public, conform educației ce silitor și-a însușit-o. Aceasta a fost o dovada că îi este frică de criticile noastre și de faptul că nu a reușit (și nici nu va reuși vreodată) săne facă săne temem de el și săne convingăcă este ceva de capul lui. Noi ne-am bucurat de „atenția” sa specială, pentru că , acum un an de zile, l-am dat afarădin redacție, atunci când, aflat într-o evidentăstare de ebrietate, a venit săse recomande și săfacă să-l cunoaștem. Impostorul, nu avea de unde știi că dosarul lui de om certat cu legea și cu bunele maniere, era de mult seminarizat și dezbătut, de redacția noastră. (vom reveni)

P.S.: – Am intrat în posesia unei sesizări penale pe care fostul său tovarăș de presă – Silvestru Băeș a înaintat-o comisarului șef Florin Marin – Inspectorul șef al IPJ Vâlcea, prin care subiectul acestor dezvăluiri este acuzat de „înșelăciune în convenție” și producerea unui prejudiciu de câteva zeci de milioane de lei. În facsimil, se poate vedea „Încheierea” ședinței de judecatădin dosarul 3998/2007, din data de 10 iunie 2009, iar de aici se poate constata că Francisc Szocs este judecat, în stare de libertate (După ce a fost „ascuns” preventiv, în cauză, timp de 29 de zile, în arestul Poliției), pentru comiterea infracțiunii de „trafic de persoane” (Legea 678/2001, art. 12, alin. 1 și 2), cu aplicarea art. 41, alin. 2 Cod penal – condamnări ce nu atrag recidivă(în cazul lui, o pedeapsăpenalăanterioară, a fost amnistiată). Pentru faptele comise, „ziaristul” poate primi o pedeapsăprivativăde libertate, cu închisoare, de la 3 – 13 ani!


Remember

Am primit la redacție

În Vâlcea, afacerea cu traficul de persoane a cunoscut o dinamică îngrijorătoare de câțiva ani de zile. Afacerea merge ca pe roate pentru că mulți se lasăprostiți de iluzia unui loc de muncă bine plătit în străinătate. Administratori de firme sau persoane fizice păcă lesc oamenii săraci și cu puținăcarte că vor avea numai de câștigat în afara țării. Sărăcia de acasăși mirajul străinătății i-au făcut pe mulți vâlceni săse încreadăîn traficanți și săaccepte săle plătească între 500 și 800 de euro pentru a-i duce în Grecia, la muncă . Pe adresa de mail a redacției noastre, am primit un mesaj de la un cetățean păcă lit de membrii rețelei despre care am amintit. Redăm, în rândurile de mai jos, mesajul ce ne-a parvenit:

Domnule Redactor ªef,

Sunt un cetățean român anonim, care împreunăcu alte 15 persoane, am fost victimele acestei escrocherii. În ziua de 1 aprilie 2007 am luat legătura cu o firmădin România, care are sediul în jud. Sălaj, oraș ªimbleu-Silvaniei, proprietarii firmei fiind Pască Ioan și Doru Rozalia. Aceștia lucreazăîn colaborare cu o cetățeancă româncă din Rm. Vâlcea, numităTincu Olimpia Liliana, aflatăîn Grecia, oraș Atena, cu domiciliul în Atena, în cartierul Victoria, strada Aristotelus nr 111-113, etaj 3. La plecarea din țară , înțelegerea a fost săplătesc 500 euro, din care 250 euro se plăteau în România la firma de plasare pentru un telefon cu aranjarea locului meu de muncă , iar restul de 250 euro în Grecia persoanei de legăturăcu numele de Tincu Olimpia Liliana. Aceasta făcea plasarea oamenilor la locul de muncă , printr-un anumit birou în centrul Omoniei, care aparține unui cetățean grec. Tincu Olimpia Liliana este angajatăsub acoperire ca femeie de serviciu la acest birou. Locul de contact cu victimele, adică cetățenii români care vin prin diferite firme (Pann Travel, Atlasib sau mașini particulare) este în Atena, cartier Omonia, pe strada Doru, intersecție cu strada Satobriandou la restaurantul NEON. La restaurantul NEON se cere comisionul de 250 euro, iar în cazul în care victimele nu au bani, li se spune că li se oprește din salariu.

Condiții de lucru promise în țară :

– 8 ore de muncă pe zi

– cazare și mâncare gratuităîn condiții bune

– salariul între 650 euro – 850 euro

– contract cu drept de lucru pe un an de zile

Condițiile de muncă întâlnite în Grecia:

-16 ore muncă pe zi

– cazare și mâncare în condiții mizere și inumane

– o masăpe zi sau douăcel mult, cazare în anumite „camere special amenajate” pentru oamenii veniți la lucru

– camerele au igrasie, cearceafuri murdare, mizerie, șopârle și insecte, gândaci etc.

Oameni sunt trimiși în diverse locuri de muncă : hoteluri, restaurante, construcții, campinguri, brutării și altele. Toate acestea sunt făcute de numita Tincu Olimpia Liliana.

La locurile de muncă oamenii sunt jigniți, maltratați, adică înjurați, puși sălucreze peste programul de 8 ore promis din România și în Grecia. Anumite locuri de muncă la care am fost plasați de numita Tincu Olimpia Liliana:

– Insula Santorini cu locuri de muncă la hoteluri și restaurante cu numele următoare: restaurant Mihalis situat în Perisa, hotel Robertos etc.

– Insula Rodos, Creta, Ermioni (camping deținut de proprietarul Alexandra)

Aceastăescroacă numităTincu Olimpia Liliana a escrocat în jur de 1.000 persoane și cu foștii ei colaboratori Francisc Szocs (40 ani) și Ion Coșereanu (19 ani) și Impact INf, administratăde Gabriel Stoica (29 ani). Acest denunț va fi făcut și organelor de poliție grecești, atât presei din Grecia și din România. Acesta este denunțul pe care îl dăm și îl susținem. 16 persoane păcă lite, escrocate, maltratate și amenințate.

P.S. Susnumita Tincu Olimpia Liliana, ne amenințăcă tatăl ei este comandantul Poliției Rm. Vâlcea, mama ei lucreazăla SRI, iar soțul ei care, de fapt, îi este concubin, lucreazăla Interpol, fiind cetățean egiptean pe nume mic Basam. În felul acesta, numita Tincu Olimpia Liliana ne amenințăcă dacă o denunțăm nu avem ce săîi facem.