Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

SCANDAL ÎN PSD

Persu și Pîrvu, afront total

REPLICI DURE. În ședința Consiliului Județean Vâlcea, pesediștii Dumitru Persu și Constantin Pîrvu și-au aruncat cuvinte grele scoțând în evidențăcă în interiorul PSD Vâlcea sunt mari neînțelegeri. Dacă înainte neînțelegerile dintre conducerea pesedistăși consilierii județeni social-democrați erau rezolvate în interiorul partidului, ei bine, acum, bomba a explodat. Pârvu le-a reproșat liderilor PSD că nu țin niciodatăseama de părerea lui, acuzându-i că încearcă săpunămâna pe Casa Sindicatelor. Dumitru Persu nu s-a lăsat mai prejos, spunându-i sindicalistului că „vorbește prostii”.

Stabilirea unei locații pentru Centrul de Promovare Turistică Vâlcea a generat un adevărat scandal între vicepreședintele CJ Vâlcea, pesedistul Dumitru Persu și consilierul județean PSD, Constantin Pîrvu. Toți cei prezenți la ședința Consiliului Județean Vâlcea de marți, 30 iunie 2009, au fost nevoiți săsuporte, aproximativ o jumătate de oră, țipetele și jignirile dintre cei doi. Cunoscuți ca persoane colerice, care spun lucrurilor pe nume fără a sta prea mult pe gânduri, Persu și Pîrvu și-au aruncat cuvinte grele, scoțând în evidențăcă în interiorul PSD Vâlcea sunt mari neînțelegeri. Dacă înainte neînțelegerile dintre conducerea pesedistăși consilierii județeni social-democrați erau rezolvate în interiorul partidului, ei bine, acum, bomba a explodat.

Schimb de replici

Schimbul de replici dure dintre Dumitru Persu și Constantin Pîrvu a început atunci când vicepreședintele CJ Vâlcea a propus ca pentru Centrul de Promovare Turistică Vâlcea săse construiască o clădire în continuarea Teatrului Anton Pann. Acesta nu a fost de acord cu propunerea ca acest centru să-și aibăsediul în interiorul teatrului. „Nu voi fi niciodatăde acord ca acest centru de informare turistică săfuncționeze în incinta teatrului pe care l-am făcut cu atâtea eforturi și care are cu totul și cu totul altădestinație. Trebuie sa avem în vedere construirea lui în afară. Acolo se țin piese de teatru și veți vedea că mari trupe de teatru din capitalăvor cere să-și facă spectacolele acolo” – a spus Dumitru Persu. această propunere l-a deranjat, însă , pe consilierul PSD, Constantin Pîrvu care crede că toate aceste acțiuni ale Consiliului Județean au drept scop acapararea clădirii sindicatelor. „Dacă ați putea, ați construi și în interiorul Casei Sindicatelor, asta pentru că nu a putut s-o ia nimeni. Văanunț acum că nu o veți lua niciodată, rămâne a sindicatelor. Nu ați vrut niciodatăsățineți cont de punctul meu de vedere și nu țineți cont că am servit Consiliul Județean din 1997 și până azi. Vreau săvăspun că este singura Casăa Sindicatelor din România care nu a fost ajutatăcu niciun leu nici de CJ și nici de Primăria Râmnicului. Văanunț public că , dacă eu practicam chiriile măcar jumătate După piață, Teatrul Anton Pann era închis de mult. El a funcționat prin bunăvoința mea și prin sponsorizarea pe care i-am dat-o acestui teatru” – a spus Pîrvu.

Dumitru Persu nu s-a putut abține, însă , în a-i spune sindicalistului pesedist că „vorbește prostii” și că niciodatănu s-a pus problema acestui lucru. „Vorbiți prostii, sunteți total pe dinafară!” – a spus Persu. Contrat, Pîrvu a început săurle, spunând: „Nu accept să-mi vorbiți dvs. de moralitate pentru că eu știu cât m-am chinuit ca acest teatru săfuncționeze. Nu vreau nici să-mi aduceți mulțumiri, dar nici să-mi țineți lecție de moralitate”.

Pîrvu a solicitat verificarea cheltuielilor la Teatrul Anton Pann

În final, pentru a calma spiritele a fost necesară intervenția președintelui CJ Vâlcea, Ion Cîlea, care le-a cerut celor doi săse potolească . Constantin Pîrvu, însă , nu s-a lăsat până nu a cerut verificarea modului cum se cheltuiesc banii la Teatrul Anton Pann. „Văsolicit public domnule președinte ca de acum înainte săverificați activitatea teatrului și săo faceți publică . Asta pentru că lucrurile au degenerat. Ani de zile s-au cheltuit sume colosale fără a fi verificate. Sunt actori care nu au dat de trei sau patru ani de zile pe acolo, dar cardurile le sunt alimentate în continuare cu bani. De asemenea, sunt cheltuieli nejustificate, pentru că ei nu au pe ce cheltui banii și nimeni nu-i întreabăde bani” – a solicitat consilierul județean PSD, Constantin Pîrvu.