Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

La Galicea, un polițist a fost ultragiat

Urmărire ca-n filme

O întâmplare mai puțin obișnuităi s-a întâmplat unui polițist din Galicea. La sfârșitul săptămânii trecute, agentul de poliție se deplasa, singur, cu autoturismul de serviciu în satul Ostroveni, comuna Galicea. La un moment dat, a observat la volanul unui autoturism un tânăr pe care-l cunoștea și despre care știa că nu posedă permis de conducere. Polițistul a coborât din mașinăși i-a cerut tânărului săprezinte documentele, moment în care de cei doi s-a apropiat și Dragoș Stan care i-a solicitat agentului de poliție să-l lase săplece pe șofer, deoarece acesta îi era nepot. Polițistul a refuzat și a încercat să-l conducă pe tânăr la mașină, însă unchiul lui Nicolae Dan a intervenit din nou, împingându-l pe polițist. În acel moment, profitând de neatenția agentului, unchiul și nepotul au fugit că tre mașinăși duși au fost. Polițistul i-a chemat prin stație pe ceilalți colegi ai săi și împreunăcu aceștia au urmărit autoturismul „fugarilor”.

Cei doi conducă tori auto au fost nevoiți săoprească După mai bine de 300 de metri. Au coborât din mașinăși au încercat săfugă. Tânărul a fost prins și imoblizat. Unchiul acestuia, Dragoș Stan, a intervenit încă o datăși l-a agresat pe polițist, intervenția sa concretizându-se în eliberarea lui Nicolae.

La data de 3 iulie a.c. materialul cu actele premergătoare întocmite de că tre polițiști a fost prezentat prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecă toria Rm. Vâlcea care a dispus efectuarea de cercetări Față de Dragoș Stan pentru comiterea infracțiunii de ultraj.

Separat, a fost înregistrat un alt dosar penal, în care se efectueazăcercetări atât Față de Dragoș Stan, cât și Față de Nicolae Dan pentru săvârșirea infracțiunilor de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere auto” și „încredințarea, cu știință, a autovehiculului pentru conducerea pe drumurile publice, unei persoane care nu posedăpermis de conducere”.