• Pedeliștii și liberalii au avut o atitudine rușinoasă
JENANT. La sfârșitul săptămânii trecute a avut loc o ședințăcu scântei la Consiliul Județean Vâlcea. Consilierii PNL și cei PDL au avut pe tot parcursul întâlnirii o atitudine jenantă, demonstrând că , pentru ei și pentru partidele din care fac parte, sunt mult mai importante interesele politice de grup decât binele unui întreg județ și al electorilor lor. Mai mult decât atât, ei au dat dovadăde lipsăde personalitate și de caracter, arătând că sunt doar niște marionete, pe care „păpușarul-șef” Romulus Bulacu îi manevreazăDupă bunu-i plac.
Ședința Consiliului Județean Vâlcea de vineri, 28 mai 2010, s-a transformat într-un circ de toată jena atunci când aleșii pedeliști și cei liberali au început săcomenteze pe marginea fiecă rui punct, sabotând toate proiectele de dezvoltare și modernizare ale județului Vâlcea. Nemulțumirea lor a venit în urma refuzului președintelui Ion Cîlea de a introduce pe ordinea de zi trei proiecte de hotărâre în care ei cereau revocarea din funcție a vicepreședintelui Dumitru Persu și numirea altuia din rândurile PDL sau PNL. Democrat – liberalul Petre Grigore a invocat articole din Legea 215, dar și din Regulamentul de Organizare și Funcționare a Consiliului Județean, fiind susținut și de cel de-al doilea vicepreședinte al CJ, pedelistul Romulus Bulacu. Replica lui Ion Cîlea nu a întârziat săapară, acesta spunându-le că solicitarea de includere pe ordinea de zi a celor trei puncte a fost făcutătardiv, iar solicitarea nu are caracter urgent pentru a fi băgatăimediat. „Solicitarea dumneavoastrăa fost făcutăDupă ce s-a semnat ordinea de zi și transmisăcă tre cancelarie. Ele au fost înregistrate După terminarea programului de muncă . Punctul nu a fost introdus pe ordinea de zi pentru că propunerile celor 12 consilieri PDL și PNL au fost înregistrate tardiv, nu îndeplinesc condițiile de fond și nu îndeplinesc caracterul de urgență” – a spus președintele CJ Vâlcea. Răspunsul nu i-a mulțumit pe scandalagiii consilieri, care au comentat minute în șir pe marginea acestui subiect, exasperându-și colegii, dar și pe cei prezenți în sala de ședințe. În cele din urmă, victoria i-a aparținut lui Ion Cîlea, care nu a mai stat la discuție și le-a propus săcomenteze pe marginea demiterii lui Dumitru Persu la ședința de luna viitoare.
Atitudine rușinoasă
Aleșii PDL și PNL s-au răzbunat, însă , toată ședința, sabotând aproape toate punctele de pe ordinea de zi. Mai mult decât atât, ei au arătat că sunt doar niște marionete pe care „păpușarul șef” Romulus Bulacu le manevreazăDupă bunu-i plac. La fiecare punct de pe ordinea de zi, După ce se găseau săcomenteze aiurea doar să-l scoatădin sărite pe Ion Cîlea, consilierii democrat-liberali și cei liberali așteptau săprimească un semnal de la Bulacu pentru a ști cum săvoteze. Astfel, dacă Romulus Bulacu dădea din cap afirmativ, de la Dan Fiera și până la Constantin Monceanu se vota pentru acel punct, dacă răspunsul era negativ, punctul era respins în unanimitate de aceștia. Așa s-a întâmplat și la punctul trei de pe ordinea de zi unde președintele CJ Vâlcea, Ion Cîlea, le-a propus contractarea unui credit în valoare de 30.000.000 lei, bani ce urma a se investi în infrastructura județului. Pedeliștii și liberalii au refuzat categoric săvoteze acest punct, invocând pretexte puerile. Motivul real al refuzului lor a fost faptul că drumurile județene pe care șeful județului le avea în vedere pentru a fi reabilitate trec prin localități ce sunt conduse de primari PSD. Inițial, însă , Ion Cîlea s-a consultat atât cu liderii de grup ai PDL, cât și cu cei ai PNL, aceștia fiind de acord și propunând chiar ei câteva drumuri pe care urmau săle modernizeze. Numai că , între timp, la Consiliul Județean s-a realizat o altăalianță, PNL rupând înțelegerea pe care o avea cu PSD-ul, alăturându-se astfel democrat-liberalilor. Așadar, interesele politice au primat nevoilor vâlcenilor de a avea o infrastructurămai bună. „Suntem conștienți că e nevoie de bani, dar vrem săanalizăm mai bine distribuirea banilor. De aceea, pentru a fi într-adevăr în cunoștințăde cauză, solicităm amânarea discutării acestui proiect, pentru o mai bunăaprofundare a datelor” – a spus vicepreședintele PDL, Romulus Bulacu. În ciuda rugăminților lui Ion Cîlea de a vota acest punct, motivând că dacă îl amâna acum este posibil ca băncile sănu mai acorde creditul sau săvinăvremea urâtăși sănu se mai poatălucra, consilierii pedeliști și cei liberali au rămas impasibili. Trebuie menționat totuși că doi dintre consilierii județeni PDL care s-au făcut de râs, deoarece unul nu știa drumurile județului Vâlcea, iar celălalt habar nu avea că localitatea că limenești folosește apă din sursa Brădișor, sunt Aurel Simion și Bogdan Almași.
Spiridon a rămas, din nou, fără serviciu
Alte două puncte de pe ordinea de zi care au creat controverse au fost acelea de validare a consilierului PSD, Nicolae Spiridon, în funcția de director al Serviciului Județean Public de PazăVâlcea, respectiv numirea lui Sabin Dragnea în cea de director al Centrului de Asistența Medico-SocialăLădești. Deși Nicolae Spiridon a fost declarat admis în urma unui concurs pentru ocuparea funcției, el nu a reușit săobținăvoturile necesare. Astfel, consilierul PSD a primit 12 voturi pentru și 19 voturi împotrivă, iar Sabin Dragnea a obținut 14 voturi pentru și 18 împotrivă.
Lasă un comentariu