Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Un pui de pianist în ascensiune

” Vâlcea are copii minunați

” la celebrul Concurs Muzical al Franței de la Paris, micuța Sofia Elena Deaconeasaa obținut Premiul I, prima nominalizare din categorie

În perioada 15-16 mai 2010, la Paris, a avut loc etapa finalăa Concursului Muzical al Franței – „Concours Musical de France 2010”. La acest eveniment au participat 14 copii de la școlile sau grădinițele din județul Vâlcea. Printre participanți s-a numărat și Sofia Elena Deaconeasa (preșcolar la Grădinița nr. 3), care a concurat la categoria „Enfantin” și a obținut calificativul „Mention Tres Bien 1ere nommee”, (Premiul I, prima nominalizare din categorie). Elevii din Vâlcea au fost pregătiți de profesorii Doina Oltețeanu, Cristiana Lazăr, Liliana Bărbuș și Mihaela Manafu.

În cazul micuței domnișoare Sofia Elena Deaconeasa, profesoara Mihaela Elena Manafu este cea care s-a ocupat de pregătirea ei, cu o extraordinarădăruire și pasiune. Menționăm că participarea copiilor în cadrul prestigiosului concurs internațional de la Paris „Concours Musical de France”, a fost posibilăexclusiv prin eforturile financiare ale părinților și a unor oameni minunați mobilizați în cadrul unei „instituții” virtuale, dar cu aplicații reale numită”Agenția de împlinit dorințe”, coordonatăde Alina Zara, că reia toți copiii îi mulțumesc pentru ajutor. Cu ajutorul Agenției și a unei campanii online, în care s-au implicat sădea o mânăde ajutor pensionari, studenți și oameni de bine, copiii au primit un premiu nesperat, dar mult dorit: o excursie la Disneyland, pentru o zi. În luna aprilie a acestui an, s-au desfășurat etapele eliminatorii ale probei de pian la renumitul Concurs Muzical al Franței „Concours Musical de France 2010” la care au participat zeci de copii din județul Vâlcea. În cadrul acestui concurs, Sofia Elena Deaconeasa a obținut calificativul „Tres Bien Finaliste”, fiind prima clasatăîntre cei 24 participanți ai categoriei, din 11 țări. Prin luna octombrie 1979, a fost fondat, sub formă de asociație (în baza legii din 1901), Concursul Muzical al Franței prezidat și animat de fondatorul concursului, Ginette Gaubert. Concursul Muzical al Franței organizează, de aproape 30 de ani, etape eliminatorii în nenumărate orașe din Franța, selecționând astfel, concurenți din toate regiunile, de toate vârstele și niveluri diferite. Finala este organizată, întotdeauna, la Paris sau într-o zonădin regiunea pariziană.