Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Ca de obicei, PREFECTUL Ungureanu vinde gogoși vâlcenilor

GLUME RĂSUFLATE. Prefectul județului, Petre Ungureanu, are mania persecuției. Reprezentantul Guvernului în teritoriu crede că este înjurat și blestemat de primarii din județ care sunt supărați pe măsurile luate de acesta. La ultima întâlnire cu primarii, prefectul i-a certat pe aceștia că nu deschid e-mailurile primite din partea instituției pe care o conduce, explicând că ele conțin informații importante pentru activitatea lor. Plecând de la nemulțumirile pe care le nutrește vizavi de subiectul amintit, Ungureanu a declarat că e-mailurile ar trebui prevăzute cu clopoțel sau goarnă, pentru a anunța când trebuie citite.

Afirmațiile prefectului Petre Ungureanu se înscriu, ca de obicei, în aceeași notăde miștocă realăcu care ne-a obișnuit sădiscute lucruri importante. „Mailul este o chestie mai ciudată, unele dintre ele au alarmă, clopoțel și goarnă, dar trebuie deschise. Trimitem, la primării, mailuri pentru a invita primarii la dezbateri, însă ele trebuie citite. De acum încolo, nu se va mai întâmpla așa. Vom posta, pe site-ul Prefecturii, toate informațiile necesare. Am trecut de faza când trimiteam poștașul, care sună, întotdeauna, de două ori”, a amenințat prefectul.

Zilele trecute, la Prefectura Vâlcea, a avut loc o întâlnire, la care au participat mai mulți primari vâlceni și șefi ai instituțiilor statului, pentru prezentarea concluziilor controlului efectuat de Corpul de Control al Ministerului Administrației și Internelor privind nereguli în gestionarea fondurilor publice. Ungureanu a declarat că au fost luate la purecat 28 de primării, control în urma că ruia s-au constatat abateri de lege la majoritatea dintre ele. Deși am fost anunțați că vor fi făcute publice măsurile luate în acest sens, de fapt, tot ce s-a prezentat în cadrul întâlnirii a fost vorbărie goală, afirmații lipsite de substanțăși, bineînțeles, nicio măsurăconcretă. „Multe dintre reclamațiile primite s-au dovedit a fi reale. Am constatat că s-au produs disfuncții în actul de finanțare. Materialul Corpului de Control a Prefectului, însușit de Ministerul Administrației și Internelor, a fost discutat și într-o ședințăde Guvern. Vâlcea este pe primul loc în ceea ce privește absorbția de fonduri, cu toate acestea avem probleme uriașe legate de co-finanțare dar și de documentația de care este nevoie de finanțare. Existălocalități care și-au vândut și nevestele și copiii, gândindu-se că de acum încolo vor fi grevate de datorii”, a mai spus Petre Ungureanu.

Cu tunurile pe primari

Perfectul le-a spus primarilor că sumele pe care le cer pentru bugetul local sunt foarte mari și că nu se justifică , având în vedere că nu au investit mai nimic în infrastructură. Încercând un spirit de glumă, el a afirmat: „De curând, a venit la mine un primar, unul masiv, care mi-a cerut o sumăpe care nici măcar nu am știut săo citesc, bani de care nici Primăria Municipiului nu dispune. toată Transilvania nu a cerut bani cât a cerut Vâlcea. De aia a venit controlul, pentru a vedea cei care l-au efectuat, dacă banii solicitați se justifică .

43 de primării vâlcene, ne-a informat prefectul, au datorii imense la cei care însoțesc persoanele cu handicap, una dintre ele, restanțe mari la plata salariilor angajaților proprii, iar 6 prezintădebite la achitarea utilităților.

Plecând de la o serie de aluzii de prost gust, prefectul a declarat cu un zâmbet ironic pe buze că Maria Dina, primarul comunei Runcu, a făcut greva foamei, pentru a atrage atenția autorităților cu privire la faptul că nu a primit bani. Ungureanu a lăsat, printre rânduri, săse înțeleagăcă primarii, deși ideea este un nonsens, ar avea și ei o mare parte din vinăcă nu primesc bani de la Guvern. În loc săajute la dezvoltarea județului, ce nu se poate produce fără acordarea de fonduri, prefectul s-a pus cu tunurile pe primari pe care-i culpabilizeazăpentru tot răul din lume. „Atunci când a fost dezmățul cu privire la angajările din administrația publică locală, primarii și-au pus pe posturi toate rudele, fără săse mai gândească că , la un moment dat, acestea s-ar putea sănu-i mai asculte. Așa se face că , acum, mulți dintre ei se plâng că primăria este condusăde secretar sau invers”, a mai spus Ungureanu.