Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Comuna Ghioroiu se pregătește de referendum

REFERENDUM. După ce au rezolvat toate problemele comunei Ghioroiu, un grup de consilieri PSD – PC s-au gândit săfacă și un referendum pentru dizolvarea consiliului local. Aleșii sunt supărați că viceprimarul conservator a fost demis de primarul localității.

Scandal în Consiliul Local al comunei Ghioroiu. Consilierii locali se ceartăcu grupul de susținători ai viceprimarului conservator Traian Dumitrașcu, demis de că tre consilierii aserviți primarului Bădescu Ilie, membru PD-L. Scandalul dintre primar și viceprimar a împărțit în două tabere nu numai consiliul local, ci și pe localnicii comunei. Mai nou, susținătorii viceprimarului Dumitrașcu, în mare parte membrii PSD, s-au gândit săapeleze la singura modalitate de a scă pa de actualul consiliu local, prin organizarea unui referendum. Inițiativălăudabilă, dar aproape imposibil de aplicat în practică . Subprefectul Bebe Ungureanu nu crede că respectivii vor duce acest demers până la capăt, din cauza procedurilor extrem de greoaie. Ungureanu susține că pentru organizarea unui referendum, nemulțumiții au nevoie de acordul a 25% din cetățenii cu drept de vot înscriși pe listele electorale din comuna Ghioroiu. ,,Deocamdată, sunt doar zvonuri. Câțiva cetățeni, din tabăra consilierilor PSD, sunt nemulțumiți că viceprimarul Dumitrașcu, membru PC, a fost dat afară. De fapt, acolo se duce o luptăîntre consilierii PSD și PDL, iar cei din PSD sunt nemulțumiți și vor săfacă referendum pentru dizolvarea consiliului local al comunei. Organizarea unui referendum impune reguli foarte stricte, dacă le respectă, nu avem decât să-l aprobăm, pentru asta însă au nevoie de 25% din locuitorii cu drept de vot înscriși pe listele electorale ale comunei Ghioroiu. Nu cred că se va ajunge aici, probabil că o săle treacă „, a afirmat subprefectul Bebe Ungureanu.

Gușoienii își vor alege primarul pe 1 noiembrie

Dacă în comuna Ghioroiu, localnicii se pregătesc de referendum, cetățenii comunei Gușoieni vor merge la vot pentru alegerea unui alt primar, actualul primar nu și-a exercitat mandatul din motive de sănătate. Penegistul nu a semnat condica mai bine de șase luni de zile.

Penegistul Ioana Nicolae a fost ales primar al comunei Gușoieni, la alegerile din 2008, cu toate acestea primarul nu a reușit să-și exercite această funcție din motive de sănătate. Primăria a fost condusămai bine de șase luni de zile de viceprimarul PSD, Conceoiu Nicolae. Prefectura a inițiat deja procedura de organizare a alegerilor pentru funcția de primar al comunei Gușoieni. Subprefectul Bebe Ungureanu a declarat că Prefectura a stabilit data alegerilor și a informat, totodată, Tribunalul în vederea organizarea tragerii la sorți a președintelui circumscripției electorale. ,,Prefectura a stabilit data alegerilor: 1 noiembrie, astfel, partidele vor avea timp suficient pentru depunerea candidaturilor, data limităeste 12 octombrie, iar pe 17 octombrie începe campania. Printr-un ordin al prefectului a fost stabilitănumerotarea circumscripției electorale comunale, urmând a fi amenajate două secții de votare în localitate. Am trimis o adresă președintelui Tribunalului Vâlcea, pentru organizarea tragerii la sorți a președintelui circumscripției electorale și a celorlalte secții de votare. Așteptăm un răspuns, După cum știți magistrații, judecă torii nu s-au întors în sălile de judecatăși este puțin probabil că vor accepta săintre în secțiile de votare. Mai sunt cadrele didactice care, și ei au anunțat că vor boicota alegerile. În cazul magistraților, decizia va fi luatăzilele acestea și săsperăm că nu vom avea probleme.” – a încheiat subprefectul.