Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

SĂPTĂMÂNA vâlceană PE SCURT

” Conferința județeană a PNL are loc într-o atmosferăsuperioarăcelei de la PSD, lumea prezentăîn sală, parcă , făcând parte dintr-un alt popor ” adresăm pe această cale felicitări jurnaliștilor care au refuzat sămai participe la conferința de presă a PSD-ului După ce a fost că lcatăîn picioare, sub ochii și în bucuria celor 700 de participanți, de un bolșevic ” imediat După aflarea veștii că a pierdut scaunul de președinte al PNL, senatorul Emilian Frâncu a dat ochii peste cap, îngălbenindu-se mai rău decât fularul de penelist ce-l purta la gât ” Rămânând tot în sfera celor întâmplate la PNL, am descoperit cu stupoare că Frâncu nu se dezice, nici acum, când poartăpotcoave de cal mort de declarațiile sale cu verb jignitor ” primarul Mircea Gutău este hotărât săfacă ordine în școlile și grădinițele din municipiul Rm. Vâlcea „

 

” Conferința județeană a PNL are loc într-o atmosferăsuperioarăcelei de la PSD, lumea prezentăîn sală, parcă , făcând parte dintr-un alt popor. Îinuta participanților, decența limbajului, comportarea civilizatăși intelectualismul afișat, infirmătemerea noastrăcă la Sala Polivalentăar fi putut avea loc dispute „cu scântei”. până la ora când scriem acest material, am putut vedea un Emilian Frâncu jovial și sigur pe victoria sa, pe „locotenenții” săi mustind de îngâmfare și de satisfacție, în contrapartidăcu modestia afișatăde Cristian Buican, Mircea Poenaru, Bogdan Pistol și simplitatea tinerilor care doresc reformarea organizației lor județene. Dar surpriza cea mai mare a fost Ion Nicolae, fostul lider al organizației municipale liberale din Rm. Vâlcea. Îmbrăcat sobru, cu mustața plivităși bine conturată(ceea ce-i dăun șarm à la Marcelo Mastroiani), el a dialogat cu membrii ambelor tabere aflate în competiție, arătându-se corect, fără tendințe de influențare. Pentru noi, cei care am fost victima lui – pus de Emilian Frâncu săne amendeze cu 3 miliarde lei, pentru comiterea unor ușoare acte de indisciplină în construcții – surpriza a fost mare și considerăm că nu greșim, prezentându-l pozitiv, așa cum s-a comportat. Totuși, la un moment dat, în fața sa, situat ca un dirijor, s-a aflat un grup (coral) de liberali din provincie, că rora le-a prezentat detaliat procesul alegerii de lider ce se va desfășura, afirmând că un recent sondaj de opinie îl dăcâștigă tor pe Cristian Buican, cu un procent favorabil de 60%, iar Frâncu va fi „descă lecat” cu indecentul procent de 40%. Vezi, Ion Nicolae… Deci, se poate!

N.B – Intervenția de acum, are loc După terminarea procesului electoral, iar rezultatul înregistrat este chiar 6o la 40, asa cum a afirmat Nicolae!!!

” Adresăm pe această cale felicitări jurnaliștilor care au refuzat sămai participe la conferința de presă a PSD-ului, ce a fost programatăDupă Conferința județeană a acestui partid, După ce presa vâlceană a fost că lcatăîn picioare, sub ochii și în bucuria celor 700 de participanți, de un bolșevic, că ruia nimeni nu-i va mai da atenție, în viitorul apropiat. Insulta primităde la secretarul organizației Dumitru Persu merităo și mai mare ripostă, dar timpul nu s-a sfârșit. La insistențele președintelui Cîlea și la scuzele prezentate de „delegatul de la centru” Liviu Dragnea, aceștia încercând să-l salveze pe mitocan, ziariștii, în demnitatea lor, au întors spatele umilinței la care ar fi fost supuși dacă acceptau săse lase convinși săaccepte invitația de a se răzgândi. Președintele Cîlea nu trebuia să-și cearăscuze, pentru grosolănia comisăde subordonatul său politic, dar felul său diplomat și conciliant a fost îndreptat spre ce s-ar mai fi putut îndrepta. Trebuia adus în salăcel ce ne-a insultat și săfie supus aceleiași umilințe ce ne-a dăruit-o public. Lucrătorii din presă vor considera că ofensa adusăva fi reparată, doar dacă Dumitru Persu va fi dat afarădin partid sau obligat săse retragăîn Parcul Zăvoi, cu bastonul în mână. Oare, domnului Cîlea, îi este frică de bolșevicul Persu? Surse interne de partid ne-au informat ca începutul marginalizării acestuia s-a făcut la Pensiunea Supca, la masa datăîn onoarea celui venit de la Centru – Liviu Dragnea (obicei de pe vremea PCR-ului), când musafirul a atras atenția ca Dumitru Persu sănu se așeze la masăcu dumnealui. Ba, mai mult, a afirmat că numai febra alegerilor prezidențiale îl salveazăpe mitocan de la maxima sancțiune de partid. Cazul a dat naștere la o întrebare, că reia timpul îi va da răspunsul. Mai crede cineva, că , După ce, în stil propriu bolșevic, presei care nu lingușește i-a fost datăo loviturăde imagine, ca un par în cap, scuzele pot reface armonia și colaborarea dintre cele două părți, de până acum?

” Președintele PNL Crin Antonescu și europarlamentara liberalăAdina Vălean s-au că sătorit, nu în România, ci la Consulatul român de la Bruxelles. Liberalilor le pute rău în România. Afaceri în alte țări, că sătorii și nunți în afarăetc. Tot la fel, într-o secretomanie demnăde o cauzămai bună, baronul liberal de Iași Relu Fenechiu și-a pus pirostriile, în Austria, unde, potrivit presei ieșene, a închiriat un castel la 60 de kilometri de Viena pentru petrecerea anunțatăa fi fastuoasă. Săte tot însori, Relule. Apoi, îi urăm și noi „casăde piatră” Crinului și-l sfătuim sărenunțe la prezidențiale. Crinule, ai treabă, acum, ocupă-te de noua familie, făși tu copii. Prezidențialele te depășesc. Preferăm săte felicităm, în calitate de soț și de tătic model, decât săaruncă m cu ouăclocite în tine, pentru jocul de marionetăpe care l-ai juca, împins de la spate de liberalii îmbuibați, care, pentru a-și păstra scaunele, te aruncă în bătaia puștii. Surse din staff-ul de campanie al liberalului ne-au șoptit că fericitul mire, candidat pentru Cotroceni, a primit cadou, de la Patriciu, ceasul ceasul de aur al lui Победа, primit și el cadou de la КГБ .

” Imediat După aflarea veștii că a pierdut scaunul de președinte al PNL, senatorul Emilian Frâncu a dat ochii peste cap, îngălbenindu-se mai rău decât fularul de penelist ce-l purta la gât. Șocul realității – care i-a dovedit că nu mai este agreat în funcția de președinte al liberalilor – i-a provocat un tremurat involuntar, atât de puternic, spun cei care au fost prezenți la eveniment, încât a fost necesară intervenția colegului său de partid, mediul Alin Pavelescu. În cele din urmă, După ce probabil a fost stropit pe la nas cu oțet tare și ciupit cu putere de obraji, „Măndel” – perdantul și-a mai revenit și a izbucnit în plâns, ca o fatămare la măritiș. Colegii, alarmați de ieșirea necontrolatăa liberalului, au început să-l liniștească minute-n șir, dar nu a fost chip. Omul se lamenta ca un copil ce și-a pierdut jucă ria preferată, aproape smulgându-și părul de disperare. Cu chiu cu vai, senatorul și-a mai revenit găsind puterea săstrângămâna celui care l-a învins în lupta internă, Cristian Buican, asigurându-l, cu capul în pământ, că -l va ajuta în tot ceea ce vrea săîntreprindăpolitic, de acum încolo. Renegat de colegi și pus la zid pentru atitudinea sa dictatorialăși jignitoare pe care a avut-o ani în șir Față de cei care-l investiserăcu încredere în urmăcu patru ani, Emilian Frâncu a ajuns victima propriilor sale manifestări neconforme cu presupusa condiție de intelectual pe care și-o arogă. Pornind de la principiul că fiecare primește ce merită, trebuie spus că , în sfârșit, „Era Frâncu” s-a încheiat lamentabil, așa cum a și început. În actuala conjuncturăpolitică , era și firesc săse întâmple așa, aruncându-l, definitiv, la lada de gunoi a istoriei politicii vâlcene.

” Rămânând tot în sfera celor întâmplate la PNL, am descoperit cu stupoare că Frâncu nu se dezice, nici acum, când poartăpotcoave de cal mort, de declarațiile sale cu verb jignitor. Omul, pare-se supărat pe presă , viață, politică și Dumnezeu, a spus, întrebat fiind de o jurnalistăa publicației noastre, că nu va contesta niciodatărezultatul alegerilor pentru funcția de președinte al partidului. Plin de scârbă-n glas și cu o privire care trăda un dezechilibru comportamental, el a zis că o astfel de „insinuare” aparține unora cu „minți bolnave”. Adică , noi suntem nebuni care va săzică ! Așa săfie. Dar paranoici cum ne crede individul acesta frustrat și plin de tare, am prezis cu foarte multăvreme-n urmăcă va mai fi mandat la care va candida, în următorii ani, cu funcția de președinte al PNL și că va fi „scuipat” afarăde tovarășii lui politici, deși nimeni nu ne-a crezut. I-am spus în nenumărate rânduri omului cu mustațăde corsar și forme rubensiene că insultele pe care le profereazăla adresa noastrăși a liberalilor îl vor duce la pierzanie, și, uite, că am avut dreptate. Dacă vreți, se numește fler jurnalistic sau, mai bine zis, o percepție corectăși deloc deformatăa realităților politice pe care le trăim. Acum, poate săne calomnieze și săne-njure cât o vrea el. Nu ne pasă. Nu mai are valoare! Omul, a devenit istorie, iar trecutul nu ne mai interesează, decât în măsura în care el devine folositor pentru trecut. În acest caz, teoria nu se aplică și Frâncu nu e istorie, ci uitare.

” Primarul Mircea Gutău este hotărât săfacă ordine în școlile și grădinițele din municipiul Rm. Vâlcea. Nu mai departe de zilele trecute, el a chemat toți directorii unităților de învățământ din Râmnic la o ședințăla primărie. Principalul scop al acestei întâlniri a fost acela de a crește siguranța în școli prin montarea de camere video racordate la rețeaua Poliției Comunitare. Mircea Gutău nu a ezitat, însă, săle atragăatenția șefilor unităților școlare din municipiu asupra politizării învățământului. El le-a interzis categoric săfacă campanie electoralăîn școli. Mai mult decât atât, edilul-șef le-a spus directorilor că va merge în școli pentru a vedea dacă au vopsit sălile de lasăsau culoarele în culorile vreunui partid politic, iar acolo unde va găsi așa ceva, va lua măsuri. Primarul Râmnicului a mărturisit că are intenția ca în aproximativ două luni de zile săschimbe sistemul de numire a directorilor din învățământ. Mircea Gutău susține că nu va mai exista niciun șef de unitate educativăîn Rm. Vâlcea pus pe criterii politice, toți directorii urmând a fi aleși de colectivul școlii respective. El s-a arătat iritat de faptul că niște directoare trandafirii au refuzat invitația de a participa la întrunire. Gurile rele susțin că inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea, pesedista Camelia Coroiu, este cea care le-ar fi interzis sădea curs invitației lui Mircea Gutău. Vor vedea ele unde duce lipsa de personalitate și obediența Față de politic.