Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Directorii pesediști, trimiși acasă

” PD-L nu mai lasăpicior de social-democrat

SCHIMBĂRI. Imediat După ce social-democrații au anunțat retragerea de la guvernare, foștii lor colegi de alianță, democrat-liberalii, au și început săfacă schimbări, la nivel de conducere, în serviciile deconcentrate ale statului. Conform protocolului, pesediștilor le reveneau 21 de fotolii de director, urmând ca în cel mai scurt timp, potrivit declarațiilor liderului PD-L, Mircia Gutău, posibil săfie schimbați și adjuncții. PD-L Vâlcea a creionat deja o listăcu șefii de instituții care vor lua locul pesediștilor, numirea acestora oficialăfiind doar o chestiune de câteva zile.

În fapt, la Vâlcea, disensiunile dintre social-democrați și pesediști au început cu mult înainte de pronunțarea oficialăa divorțului dintre cele două formațiuni politice. Tirul acuzațiilor reciproce, dure și pline de venin, ale liderilor partidelor prefigurau această rupturădefinitivă, ce s-a produs în termeni deloc amiabili. Mircia Gutău, liderul social-democraților vâlceni, a spus că schimbarea directorilor nu-i provoacă bucurie, însă ea vine, până la urmă, ca o urmare firească a celor întâmplate recent pe scena politică . „Nu facem mare caz din schimbarea directorilor pesediști. Prioritatea noastrăeste, așa cum bine știți, campania și ne orientăm toate eforturile în această direcție, însă schimbările se vor produce într-un termen record: în câteva zile. Nu e normal ca la nivel central săpărăsească alianța (social-democrații – n.r.), iar în teritoriu săaibăpretenții să rămână . Nu avem mutrăde fraieri. Toți cei care au fost puși politic vor fi schimbați”, a spus, ferm, Mircia Gutău. În plus, președintele pedeliștilor vâlceni a precizat că PD-L își propune, prin numirea noilor directori de instituții, săfacă un „altfel de politică „.

Pe de altăparte, președintele democrat-liberalilor din județ susține că existăfoarte mulți directori pesediști pe care-i apreciazăîn mod deosebit și care vor rămâne pe funcții, datoritărezultatelor profesionale bune. „Sunt oameni care nu s-au implicat în politică și care și-au văzut de treaba lor. De exemplu, am o părere foarte bunădespre directorul de la Casa de Pensii, Gabriel Andreescu, despre cel de la Finanțe, Gheorghe Gogârnoiu, care au făcut dovada competenței lor până acum. În ceea ce privește alianța de la Consiliul Județean, Mircia Gutău susține că , aici, lucrurile vor rămâne neschimbate. El spune că protocolul semnat cu social-democrații va fi respectat, pentru că așa este normal. „Dacă cei de la PSD nu vor să-l respecte este treaba lor. Sunt liberi săfacă ceea ce vor, dar, eu sunt convins că Ion Cîlea este un om de cuvânt și va menține alianța”, a declarat primarul municipiului.

Oameni vechi la timpuri noi

Mircia Gutău recunoaște, însă , că în cazul în care existăprimari PSD sau PNL care-și vor exprima disponibilitatea săintre în partidul pe care-l conduce la Vâlcea, îi va primi în rândul democrat-liberalilor. „Pe cei care sunt valoroși, da. Trebuie sărecunoaștem că primari buni sunt destui și în celelalte partide: personal, voi insista săavem o bunăcolaborare cu primarii care au altăapartenențăpolitică decât cea democrat-liberală, pentru că așa mi se pare normal săse întâmple. Când vine vorba de alocarea fondurilor primăriilor din județ, nu trebuie săne gândim politic, ci săținem cont, în principal, de nevoile comunităților pe care le conduc”, a opinat acesta. însă , PD-L nu va opera schimbări doar la nivelul conducerii instituțiilor, ci și în școli, acolo unde PSD a numit, abuziv, directori.

Din informațiile culese de redactorii publicației noastre, la Agenția de Protecție a Mediului va fi numită, în funcția de director, Narcisa Urea, care, de altfel a mai ocupat acest fotoliu. Și la Inspectoratul Școlar Județean vor avea loc schimbări: în locul inspectorului-șef Camelia Coroiu va veni Gabriela Ene, care-l va propune, pentru funcția de inspector-șef adjunct, pe Ion Gava. Rodica Mărginean va fi, potrivit lui Mircia Gutău, noul director de la Casa de Asigurări de Sănătate, în locul pesedistului Constantin Rădulescu, în timp ce la Oficiul Județean de Cadastru va fi numit Gheorghe Dumitrașcu. Agenția județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Vâlcea va avea și el un nou director în persoana lui Tudor Ștefoane, iar la Direcția Apelor Olt, Gigi Matei va fi înlcuit de fostul director al CEC Vâlcea, Dorin Dobrișan.

Nici la Garda Naționalăde Mediu – Comisariatul Județean de Mediu, nu va rămâne același șef. Locul fostului director va fi luat de alesul județean Dan Fiera, iar la Hidroserv, în locul lui Ștefan Prală, va fi numit Teodosie Filip. Consilierul municipal Alina Târlea va fi directorul Hotelului Livadia Olănești, iar la Direcția pentru Cultură, Culte și Patrimoniu Cultural Național – Florin Epure, proaspăt înscris în PD-L. La Direcția județeană pentru Statistică PD-L îl va numi pe Constantin Lazăr, la Hidroelectrica – Marian Diaconescu, iar la APIA, Aurel Simoin.

Tot din surse am aflat că directorii care vor rămâne pe funcții sunt: Laura Dințoi (Oficiul Județean pentru Protecția Mediului), Gheorghe Gogârnoiu (Direcția județeană a Finanțelor Publice Vâlcea), Gabriel Andreescu (Casa de Pensii) și Georgeta Săliște (Spitalul Județean Vâlcea).

Olivia Pîrvu – Cîrciu