Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

FOTO VIDEO: Fost CANDIDAT la Primăria Râmnicului, ŞARLATAN la drumul mare

La alegerile locale din 2012, pentru postul de edil al municipiului Râmnicu Vâlcea a candidat şi un personaj de care nimeni nu mai auzise până atunci. Ionuţ Valentin Sanda a fost candidatul Partidului ProDemo, el caracterizându-se atunci ca fiind un „tânăr, ambiţios şi cu principii foarte solide”. În final însă, politicianul de mucava s-a dovedit a fi doar un şarlatan, care acum a picat în „plasa” poliţiştilor de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea.

„Găinăriile” unui aşa-zis politician

Marţi, 24 martie 2015, Ionuţ Valentin Sanda – 37 de ani, a fost reţinut, pentru 24 de ore, de poliţiştii vâlceni, aceştia acuzându-l de comiterea infracţiunii de înşelăciune în formă continuată. Conform anchetatorilor, fostul candidat la Primăria Râmnicului ar fi înşelat 9 persoane în perioada iulie 2013 – mai 2014. Mai exact, Sanda pretindea că este mediator, el declarând în fals că are un birou de mediator pe strada Stoianovici, nr. 25, în comuna Bujoreni. În acest fel, politicianul întocmea actele de mediere pentru diferite probleme juridice ale celor 9 păgubiţi şi le cerea sume de bani pentru serviciile pe care le presta. Valoarea prejudiciului cauzat de Ionuţ Valentin Sanda se ridică la suma de 10.000 de lei, bani care încă nu au fost recuperaţi. „Din cercetările efectuate a rezultat faptul că bărbatul pretindea că este mediator, însă nu avea drept de practică, solicitând sume de bani pentru medierea diverselor probleme juridice. Prin comiterea faptelor acesta a cauzat un prejudiciu de aproximativ 10.000 lei. Cercetările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a întregii activităţi infracţionale a bărbatului” – se arată într-un comunicat de presă al IPJ Vâlcea.
Ionuţ Valentin Sanda a stat în arestul IPJ Vâlcea doar 24 de ore, iar miercuri, 25 martie 2015, procurorii care instrumentează cazul au decis să-l cerceteze în stare de libertate.

Se prezenta în presă ca mare mediator şi consilier juridic

Ca să fie treaba treabă, fostul candidat la Primăria Râmnicului, Ionuţ Valentin Sanda, îşi făcea o publicitate deşănţată în presă în anul 2012, chiar înainte de alegeri. Ei bine, el susţinea încă de pe atunci că este de meserie mediator, dar şi consilier juridic, deşi poliţiştii spun că el a comis faptele începând cu anul 2013. Iată însă ce spunea suspectul într-un interviu publicat într-un cotidian local în data de 20 ianuarie 2012: „Numele meu este Valentin Ionuţ Sanda, m-am născut şi am crescut în Râmnicu Vâlcea. Până la vârsta de 19 ani am copilărit în Ostroveni, în zona Cina, după care am plecat la Facultatea de Drept din Bucureşti. Ca activitate profesională, la ora actuală sunt angajat ca şi consilier juridic la o firmă şi în paralel ofer consultanţă juridică la mai multe societăţi comerciale. Ca şi specializări, pe lângă cunoştinţele juridice, sunt şi mediator, expert în achiziţii publice şi manager proiecte europene. Dar activitatea profesională se axează mai mult pe consiliere juridică şi pe partea de mediere. În trecut am practicat mai multe meserii. Am fost şi agent de vânzări, director de marketing, am fost şi director comercial. (…) Cursurile de mediere le-am făcut în Rm. Vâlcea. Consilierea o fac doar în mediul de afaceri, strict pe partea de vânzări. Medierea şi consilierea nu au de-a face una cu cealaltă. Consiliez pe partea de vânzări, pe partea de marketing anumite firme, în paralel cu consilierea juridică. Medierea este un sector total separat”.

Actual membru marcant al PPDD Râmnicu Vâlcea

După evidentul şi aşteptatul eşec de la Primăria Râmnicului, Ionuţ Valentin Sanda şi-a reconsiderat poziţia pe scena politică din judeţul nostru, el „transferându-se” la organizaţia municipală a PPDD Râmnicu Vâlcea, unde a îndeplinit funcţia de prim-vicepreşedinte până la începutul anului 2013. Acum, pare-se, Sanda este în continuare membru al partidului înfiinţat de Dan Diaconescu, el fiind implicat şi într-un scandal în interiorul partidului. Mai mulţi membri din PPDD susţineau, în 2013, că Ionuţ Valentin Sanda i-a ameninţat cu bătaia, ei temându-se să mai apară la şedinţele partidului. Atunci, Sanda s-a disculpat şi a susţinut că, într-un anume context, a afirmat că: „Cine mai duce informaţii lui Ion Nicolae cu ce se întâmplă la noi, merită bătut”.