Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
foto arhiva Vocea Valcii

EXCLUSIV: DNA anchetează ANVELOPAREA blocurilor din Râmnicu Vâlcea

foto arhiva Vocea ValciiProcurorii anticorupţie sunt cu ochii pe activitatea din Primăria Râmnicu Vâlcea. Recent, procurorii DNA au ridicat documente din primărie care vizează activitatea de anvelopare a blocurilor din Râmnicu Vâlcea.

Din primele informaţii, se pare că este vorba despre anveloparea celor 28 de blocuri din municipiu, proiect derulat prin ADR Craiova. Documentaţia a stat pentru aprobare încă din 2013 la Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Vest Oltenia. Fondurile pentru derularea investiţiei, care presupune reabilitarea termică a imobilelor, sunt venite în proporţie de 60% din partea Uniunii Europene, iar restul din partea Primăriei Râmnicu Vâlcea şi a asociaţiilor de proprietari.

În 2015 au început efectiv lucrările, iar multe dintre ele sunt în plină desfăşurare. Numai că între timp, DNA-ul a intrat pe fir, iar procurorii verifică autenticitatea unor ştampile pe documente. Plângerea către DNA a fost făcută de ADR Craiova, la solicitarea unui verificator octogenar. Acesta avea obligaţia de a pune ştampila de verificare pe documentele tehnice din cadrul acestui proiect.

Au cărat documentele la DNA cu un microbuz ETA

DNA a mai călcat prin Primăria Râmnicu Vâlcea şi în vara acestui an, când au solicitat ridicarea a peste 139 de bibliorafturi cu documente care vizează procedurile mai multor proiecte europene derulate la Primăria Râmnicu Vâlcea. Pentru transportarea documentelor, a fost nevoie de un microbuz de la ETA.

Proiectele pentru care procurorii DNA Piteşti au solicitat documente sunt cele care se referă la investiţiile de la pasajul Tudor Vladimirescu, modernizarea clădirii Colegiului Naţional Alexandru Lahovari şi podul peste râul Olăneşti. Cele trei proiecte au fost demarate şi executate în mandatele de primar al lui Romeo Rădulescu (PDL) şi Emilian Frâncu (PNL).

„DNA a cerut documente din mai mult perioade. Până pe 24 iulie, trebuie să trimit 139 de bibliorafturi de la Proiecte Europene. Trebuie să ţin 3 oameni ca să facă copii, să opiseze. Este vorba despre proiectele din ultimii 5 ani. Am mai trimis şi alte documente înainte, am mai semnat procese verbale pentru 60 de bibliorafturi.

Au specialist pe partea tehnică, au ştiut ce să caute. E un om care cunoaşte partea tehnică. Înseamnă că au anumite reclamaţii, este meseria dânşilor. Pe mine mă deranjează pentru că trebuie să folosesc 3 oameni pentru lucrurile acestea”, a declarat viceprimarul liberal Eduard Vârlan.