Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Adevărul despre cazul Mircea Băsescu (III)

(continuare din numărul trecut)

Pe de altă parte, servilismul lui Pavel Abraham, în afară că e funciar, se datorează vizitei Corpului de Control al premierului la Agenţia Naţională Antidrog (ANA), unde a descoperit multe minuni făcute de avocatul lui Bercea Mondial pe când conducea Agenţia. Actualul şef al ANA, Sorin Oprea, cică l-a dat cu mare drag în gât pe predecesorul său. Aaa, era să uitam. Şi Gabriel Oprea este membru în frăţia de care vorbeam. Evident, în numele interesului naţional.

Fragment din Rechizitoriul întocmit de DNA Constanţa la data de 23.06.2014:

„La finalul anului 2009, martorul Căpăţână Marian Adrian l-a prezentat pe Anghel Sandu persoanei vătămate Băsescu Mircea. Cu ocazia acestei întâlniri, martorul Anghel Sandu i-a cerut persoanei vătămate să îi boteze o nepoată, respectiv pe fiica fiicei sale, Anghel Izaura. Conform declaraţiilor martorului, între persoana vătămată şi Anghel Sandu nu au existat anterior nici un fel de relaţii, care să genereze vreo datorie bănească între ei. În continuare, martorul Căpăţână Marian Adrian a declarat că în luna ianuarie sau februarie 2011 a fost arestat numitul Anghel Sandu iar în aprilie sau mai 2011, el a luat cu împrumut de la inculpatul Anghel Florin, suma de 600.000 euro. Martorul a precizat că a primit banii respectivi în două tranşe iar scopul împrumutului a fost acela de a achiziţiona mijloacele de producţie ale SC Aversa SA, vândute la licitaţie de către AVAS în cadrul procesului de reorganizare judiciară a societăţii. Martorul a adăugat că nu a primit banii pentru a obţine eliberarea din arest a martorului Anghel Sandu, că nu a afirmat la nici un moment că ar avea, personal sau prin intermediari, influenţă asupra vreunui magistrat care ar fi putut să îl pună în libertate pe acesta. Martorul Căpăţână Marian Adrian a declarat că din suma primită a restituit inculpatului Anghel Florin suma de 320.000 euro, în perioada mai – iunie 2012, precizând că plata s-a făcut în biroul persoanei vătămate, din Portul Constanţa Sud – Agigea. Plata a fost făcută în acel loc deoarece martorul urma să monteze utilajele pe care intenţiona să le cumpere de la SC Aversa SA în Portul Constanţa pe un teren care aparţinea firmei persoanei vătămate şi să organizeze acolo activitatea de producţie. În aceste condiţii, deoarece martorul nu deţinea un birou propriu în Portul Constanţa, petrecea mult timp în sediul societăţii persoanei vătămate. Martorul a apreciat că din acest motiv este posibil ca membrii familiei Anghel să fi apreciat că banii restituiţi lor ar fi provenit de la persoana vătămată. Potrivit propriilor declaraţii, martorul a câştigat licitaţia pentru cumpărarea utilajelor AVERSA însă ulterior aceasta a fost anulată printr-o decizie a AVAS. Ulterior, inculpaţii Anghel Fănică şi Anghel Florin au început să facă presiuni asupra martorului Căpăţână Marian Adrian şi asupra persoanei vătămate pentru a-i determina să restituie restanţa de 280.000 euro.

Martorul a mai arătat că inculpaţii au afirmat în mod neadevărat, inclusiv împrejurarea că banii fuseseră plătiţi pentru eliberarea din penitenciar a martorului Anghel Sandu, prin folosirea influenţei persoanei vătămate Băsescu Mircea.”

De unde Bercea?

Florian Bercea a fost ministrul bugetului, veniturilor statului şi controlului financiar, membru al Guvernului României în perioada 1991-1992; Secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice în perioada 1990-1991; Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al României în Republica Africa de Sud în perioada 1994-1996. Ei bine, Florian i-a năşit unul dintre copii lui Sandu Anghel, aşa şi-a luat ţiganul din Drăgăneşti-Olt prima poreclă: Bercea. Face Sandu un alt copil, îl botează Theodor Stolojan, care tocmai pleca la Banca Mondială. Hop, şi Mondial se adăugă la poreclă.

Bursa zvonurilor

• Viorel Tache e unul dintre primii şefi ai 0215 (Doi şi un sfert) în 1990 • Viorel Tache aprinde lumina masoneriei în Olt, inclusiv la Drăgăneşti-Olt • Viorel Tache cumpără societăţi de stat în zona Drăgăneşti-Olt • Viorel Tache inventează un ţigan analfabet să-i facă afacerile cu fier vechi, căruia i se va spune Bercea Mondial • Miliţianul-securist, actualmente avocatul lui Bercea, Pavel Abraham, ajunge şeful Poliţiei Române, care are în subordine 0215, apoi directorul Agenţiei Anti-Drog • Mai nou, Abraham este băgat până la gât în dosarul cu escrocheriile de la Fondul de Garantare • Două doamne pleacă de la Tribunalul Olt şi ajung, pe vremea premierului Năstase, ministrul Justiţiei (Rodica Stănoiu) şi şef de Înaltă Curte (Lidia Bărbulescu). Evident fără nici o legătură cu 0215, Tache şi Mondial… • Prin anii ’92-’93, Bercea împrumuta secţia de poliţie Drăgăneşti-Olt cu bani, ca să dea salariile la poliţişti (Te cred şi eu, cu 104 dosare penale SUP sau NUP, cum să nu-i împrumuţi?) • Când a murit Giuţă, tac’su lu’ Bercea, a dat ordin ca pe toţi stâlpii de pe drumul până la cimitir să fie agăţată câte o coroană (din aia de hârtie creponată!), în memoria marelui dispărut al oraşului, de şi după un an plângeau cu „lacrimi” de vopsea bieţii stâlpi de beton • Întreg oraşul a ascultat, smirnă, timp de trei zile, oraţiile de înmormântare şi bocetele adecvate la difuzoarele înalte cât casa defunctului • Trebuie să mai facem menţiunea că cimitirul din deal începe, chiar lângă poartă, cu cavoul-palat – vopsit în binecunoscutele culori albastru-siniliu, carmin-stacojiu şi maro-căcăniu – al lui Giuţă

Frăţia politică a Securităţii îi protejează pe marii criminali!

Clasa politică postdecembristă a dat mâna cu Securitatea şi a pus bazele unei noi frăţii, care a avut şi are scopul de a-i ocroti pe cei mai mari criminali ai totalitarismului roşu: generalii, ofiţerii, anchetatorii şi agenţii acestui organ represiv, afirmă preşedintele Consiliului ştiinţific al IICCMER, fostul deţinut politic Dinu Zamfirescu.

Prima Frăţie a Securităţii

Prima frăţie a Securităţii s-a conturat în 1989 când, toate acele elemente din structurile statului comunist care urmăreau cu totul alte interese decât cel naţional, au avut grijă să-şi elimine adversarii patrioţi din sistem şi să acapareze total noua realitate românească. Cu mâinile pe butoane şi fără un duşman suficient de puternic, prima frăţie a Securităţii şi-a instalat omul în fruntea statului, chipurile ales de popor, pentru că, nu-i aşa, intrasem în democraţie şi aveam libertate. Prima frăţie a Securităţii a înţeles imediat că România a căpătat statutul de ţară învinsă în urma Războiului Rece şi că Înalta Poartă s-a mutat de la est la vest. Astfel, la fel ca în vremurile fanariote, s-a adoptat poziţia îngenuncheată în faţa noului stăpân şi satisfacerea deplină a cerinţelor acestuia, pentru ca frăţia să fie lăsată la butoanele României. Preţul plătit pentru obţinerea acceptului Înaltei Porţi a fost trădarea deplină a interesului naţional, ruinarea economiei româneşti, sărăcirea populaţiei, denigrarea românismului, promovarea unor non-valori în fruntea statului, jefuirea şi înstrăinarea avuţiei naţionale construită în ultimii 150 de ani, de când România a început să conteze pe harta Europei.

A doua Frăţie a Securităţii

A doua frăţie a Securităţii a avut loc în anul 2004, când Adrian Năstase a intrat în dizgraţiile Înaltei Porţi pentru că promovase prea puternic conceptul de „naţionalism economic” şi exista riscul ca România să se decupleze de la cordonul ombilical al stăpânirii post-decembriste şi să nu mai fie dependentă de factorul extern. Aşa că, fostul premier a fost pedepsit, a pierdut alegerile şi a fost scos din joben o persoană care nu avea nicio legătură cu România reală sau cu interesul naţional, în schimb era dispusă să distrugă tot ce mai mişca prin statul român, deschizând larg porţile României pentru spoliatorii multinaţionali, rechinii imobiliari şi băncile europene ce abia aşteptau să amaneteze viitorul celor 22 de milioane de români. Astfel, în spatele lui Adrian Năstase s-a produs regruparea structurilor de putere în cea de-a doua frăţie a Securităţii care i-a predat România la cheie, lui Traian Băsescu.

Dar nici Traian Băsescu nu putea fi etern, a mai îmbătrânit, i se apropie pensionarea, aşa că structurile care l-au propulsat şi susţinut în fruntea României, s-au văzut nevoite să găsească o soluţie pentru a nu sucomba în faţa mâniei populare, generată de sărăcia şi umilinţele fără precedent pe care le-au suportat românii în ultimii ani.

A Treia Frăţie a Securităţii

Aşa s-a născut a treia frăţie a Securităţii. Cea care i-a luat lui Traian Băsescu toate pârghiile de putere pentru a le încredinţa noului exponent al democraţiei post-decembriste din România: Victor Viorel Ponta. Aşa se explică de ce Guvernul Ponta, la aproape un an de la instalare, a reuşit să înlocuiască doar primul eşalon din conducerea statului, adică miniştri şi secretari de stat, restul funcţiilor-cheie importante pentru evoluţia şi dezvoltarea statului român, fiind ocupate, în continuare, de oameni din regimul Băsescu.

Vulpea coordonează A Treia Frăţie a Securităţii

A treia frăţie a Securităţii va face ceea ce a doua frăţie a făcut primei: a trimis-o la pensie! Pentru că ei vor moşteni o ţară jefuită, un popor sărăcit şi fără viitor dar mai ales greu guvernabil la câte abuzuri a săvârşit a doua frăţie a Securităţii. Ei vor schimba stăpânul, vor reveni la ceea ce a făcut prima frăţie (industrie, educaţie, politici sociale, integrare în Zona Euro) dar numai după o erupţie socială cum nici Europa şi poate nimeni nu a avut! Va fi un mix cu arome de primăvară arabă dar total scăpat de sub control, deja germenii de suprafaţă a acestui fenomen sunt bine susţinuţi de o freatică a marii frământări colective şi a stării de dambla care prevesteşte Marea Steche Naţională, un coşmar inevitabil pentru mulţi dintre derbedeii care cred că ei nu au cum să dea socoteală vreodată cuiva!

Analistul Ştefan Guşă dixit:

„Nu îmi doresc să trăiesc într-o ţară care e condusă de frăţiile a Securităţii. Nu îmi doresc să trăiesc în ţara lui «Să trăiţi», în care doar ofiţerii acoperiţi contează, în care toată lumea e ascultată, în care intimitatea dispare pentru că am trăit până în 1989 într-o ţară în care eram ascultaţi. Dacă nu suntem persoane publice, vrem să avem lucruri private pentru care răspundem numai în faţa lui Dumnezeu. Dacă sunt ilegale, răspundem şi în faţa autorităţilor. În rest, asemenea exces de zel se va întoarce cu totul împotriva acestui guvern care nu are nicio soluţie, acestui premier care pare din ce în ce mai mult un prim-ministru care nu este al României, ci al altora, executând un program impus”.