Acasă Anchetă RĂZBUNARE în stil MAFIOT la Laloşu

RĂZBUNARE în stil MAFIOT la Laloşu

Comuna Laloşu s-a transformat, în ultimii ani, într-un adevărat câmp de luptă între două tabere. Pe de-o parte este actualul primar al localităţii, Nicu Constantin, şi fostul edil al comunei, Ion Toma. Incidente grave între cele două părţi au avut loc însă în ultimul an. Agresiuni, dosare penale, înjurături, iar acum s-a ajuns chiar şi la incendieri de maşini.

Vineri noaptea, 27 iunie a.c., în jurul orei 23.30, două persoane necunoscute au pătruns în curtea fratelui primarului Nicu Constantin, acolo unde erau parcate două maşini – una a primăriei şi una a edilului, şi au incendiat autovehiculele. Totul a fost surprins de camerele de supraveghere ale Primăriei Laloşu, casa fratelui primarului fiind chiar în vecinătatea instituţiei. Numai că, pentru a nu fi prinşi în flagrant, piromanii au fugit prin grădinile oamenilor şi duşi au fost.

Primarul Constantin: „Îl bănuiesc pe Ion Toma că este autorul moral al acestei incendieri”

Aflând cu stupoare de incendierea celor două maşini, primarul Nicu Constantin ne-a mărturisit că singurul pe care-l suspectează de o astfel de faptă este chiar fostul edil Ion Toma, pentru că, susţine el, nu ar fi prima dată când îi pune foc maşinii personale. Mai mult, primarul în funcţie ne-a declarat că Ion Toma l-a agresat, strângându-l de gât. „Nu am cum să bănuiesc pe altcineva. Eu îl bănuiesc pe Ion Toma că este autorul moral al acestei incendieri. Conflictul cu el este unul vechi şi îl ştie toată lumea. M-a strâns şi de gât, iar altă dată a instigat un prieten de-al lui care m-a luat la pumni. Sunt plângerile la Parchetul Bălceşti şi nu s-a făcut nimic până acum. De fiecare dată când mă vede mă înjură şi mă ameninţă. Aşadar, cred că tot el este cel care a pus pe cineva să incendieze maşinile” – ne-a declarat primarul Nicu Constantin.

Cât îl priveşte pe ex-edilul Ion Toma, în 2010, pe când era încă primar, el a fost ţinta oamenilor legii, procurorii descinzând la locuinţa sa şi la sediul primăriei, fiind acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă. În 2013, Toma s-a ales şi cu o condamnare la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu contra intereselor publice cu obţinerea pentru sine a unui avantaj patrimonial, fals intelectual, uz de fals, instigare la fals material în înscrisuri oficiale şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată. Aici nu se termină însă toate problemele penale ale lui Ion Toma, pentru că pe numele său au mai fost întocmite zeci de dosare penale, printre acuzaţiile cu care trebuie să se confrunte fiind fals material în înscrisul oficiale, dar şi conflict de interese. Interesant este că aceste ultime dosare penale i-au fost întocmite chiar de actualul primar, care de când a venit în fruntea primăriei a descoperit zeci de nelegiuiri comise de Ion Toma, în vremea cât era edil. Din această cauză, Nicu Constantin crede că Toma a vrut să se răzbune pe el.

Concluzia ISU: „Incendiere intenţionată. S-a folosit gazolină”

Pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea nu au ajuns vineri seara în Laloşu pentru a stinge incendiul, flăcările ce au cuprins cele două maşini fiind stinse de membri comitetului local pentru situaţii de urgenţă. Cu toate acestea, cercetările la faţa locului au fost făcute de specialiştii ISU, care după ce au cercetat cele două maşini arse, au ajuns la concluzia că focul a fost pus intenţionat, iar pentru a incendia maşinile s-a folosit gazolină. „Într-adevăr, după ce s-au făcut cercetările, specialiştii au ajuns la concluzia că s-a folosit intenţionat o sursă de aprindere pentru generarea incendiului. Mai explicit, s-au folosit de ceva inflamabil, cel mai probabil gazolină pentru că, la un moment dat, pe camerele de supraveghere, se vede clar că a explodat partea din faţă a dubei. Astfel, s-a ajuns la concluzia că s-a folosit gazolină, pentru că dacă foloseau motorină nu izbucnea aşa. Pompierii au dat concluziile în acest caz, iar poliţia a început ancheta” – ne-a declarat Octavian Fulger, purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea.

Comisar – şef Dascălu: „Ion Toma este unul dintre suspecţii poliţiei”

Ca atare, poliţiştii vâlceni au început deja ancheta în acest caz de incendiere intenţionată, formând deja un grup de suspecţi printre care se află şi ex-edilul Ion Toma. Comisarul – şef Marius Dascălu, adjunctul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, ne-a declarat că acestui incident i s-a dat o conotaţie politică, care nu are de-a face cu realitatea. „Aşa cum este normal s-a format deja un cerc de suspecţi. Sigur că, printre aceştia, se regăseşte şi fostul primar Ion Toma, deşi am înţeles că acesta ar fi fost într-un anturaj la ora aceea. Dar, datoria noastră este să facem cercetări în acest dosar şi cu siguranţă vom face lumină în acest caz. Am văzut că s-au dat conotaţii politice în această situaţie, dar cred că se exagerează. Mai degrabă sunt cauze economice decât politice” – ne-a declarat comisarul – şef Marius Dascălu.

[iframe width=”420″ height=”315″ src=”//www.youtube.com/embed/k91LG72W5Jk” frameborder=”0″ allowfullscreen ]
image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.