Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Spanac cu orez (de post)

Chiar dacă nu postiţi, mâncarea de spanac cu orez poate fi servită atât ca fel de mâncare, cât şi ca garnitură de friptură.

Ce vă trebuie? 700 g spanac, 4-5 linguri orez, 2 morcovi, o ceapă, un ardei, o lingură pastă de tomate, ulei, sare

Cum se prepară? Se spală, se curăţă şi se toacă în funcţie de preferinţe morcovii, ceapa şi ardeiul (pentru ca mâncarea să fie mai aspectuoasă, ar fi indicat ca ardeiul şi morcovii să fie tăiaţi bucăţi mai mari). Se căleşte ceapa şi ardeiul. După ce acestea s-au înmuiat, adăugăm morcovul şi orezul (care a fost spălat în câteva ape). Se căleşte orezul cu legumele în jur de 5 minute, apoi se adaugă 2 căni cu apă, se acoperă vasul cu un capac şi se lasă la fiert. După aproximativ 15-20 minute, se pune spanacul în cratiţa cu legumele şi orezul şi se lasă mâncarea pe foc încă 10 minute. În cazul în care se foloseşte spanac proaspăt, înainte acesta va trebui curăţat, oprit în apă fiartă şi apoi tocat. După aceea, adăugăm pasta de tomate, punem sare după gust şi mai lăsăm odată mâncarea să dea într-un clocot.

Poftă bună!