Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Prostituatele din Vâlcea sunt discriminate

AMENZI INUTILE. Jandarmii şi poliţiştii amendează frecvent prostituatele care sunt prinse practicând cea mai veche meserie în judeţul nostru. Mai grav este că unele femei sunt amendate pentru prostituţie numai pentru că sunt găsite stând într-un bar de pe Valea Oltului sau pe marginea unei şosele, fără să ademenească clienții. Dacă „organele” le au în evidenţă ca fiind amendate vreodată pentru prostituţie, le vor amenda de fiecare dată, când le vor găsi în locuri în care se presupune că aşteaptă potenţiali clienţi. Amenzile sunt inutile. Prostituatele nu le achită, iar administraţiile locale din localităţile unde îşi au aceste femei domiciliul în acte se înregistrează cu debite de recuperat. O prostie imensă, mai ales că prostituţia este tolerată și încurajată în Capitală. Deh, sunt mai mulți politicieni, pe acolo!

 Invazie de fetiţe în hoteluri şi pensiuni

 Înainte de 1989, le găseai greu. Îţi trebuiau relaţii şi bani. Erau doar câteva hoteluri unde activau fete care făceau sex contra-cost şi majoritatea acceptau numai clienţi străini. Toate erau în evidenţa Securităţii. Probabil acum sunt în evidenţa unor poliţişti care ori sunt corupţi ori dau dovadă de mare înţelegere faţă de persoanele nevoite să se prostitueze. Nu există hotel din Capitală care să nu aibă alocat un grup de „fete”. Ca şi la noi, pe alocuri. S-au deschis şi sute de pensiuni, unele construite special pentru a închiria camere cu ora. Toţi recepţionerii au în dotare o agendă cu numere de telefon ale unor fete dispuse să satisfacă clienţii. Pe lângă hoteluri există şi locuri care ar putea să se numească direct bordeluri. În absenţa unei legi permisive ele se numesc pur şi simplu saloane de masaj. Reclame găseşti peste tot. În staţii de metrou, în gară, în staţii de tramvai, pe stâlpii de iluminat. Femei cu nişte corpuri superbe și sânii scoşi la vedere îţi promit că te vei simţi excelent după un masaj într-o „locaţie cu bun gust şi cu dotări excelente”.

 Bani buni din publicitate la sex

 Există publicaţii care fac bani buni acceptând să facă reclamă prostituatelor care lucrează “la domiciliu”, cu materialul clientului. În topul listei celor care obţin încasări dintr-o astfel de publicitate se află cunoscutul cotidian Libertatea. Tabloidul are constant un tiraj de peste suta de mii de exemplare şi o secţiune dedicată, în întregime, publicităţii sexuale. Saloane de masaj, firme care oferă videochat, firme la care poţi suna pentru a vorbi vulgar cu femei dar şi prostituate care îşi detaliază serviciile, găseşti în acest ziar. Iată câteva anunţuri luate la întâmplare dintr-o ediţie a acestui tabloid care se vinde nu numai la chioşcurile de presă dar şi în marketuri, neînvelită în ţiplă protectoare şi fără a avea tipărită pe prima pagină interdicţia de a se comercializa minorilor : “Flori, 45 ani, sex total fără limite, 50 ron finalizarea. 0748566…” – „Şcolăriţă frumoasă, SEX TOTAL, garantez, fără grabă, lux, 80 RON. 0736672…” – „SEX TOTAL, neprotejat, 250 lei finalizarea, 400 lei ora, 0743231…” –  „Brunetă, 25 ani, ofer sex oral și normal, 50 lei finalizarea. 0767.400…”

Cele care îşi fac reclamă în acest ziar trebuie să plătească aproape 15 euro pentru o apariţie. După numărul mare de reclame se pare că totuşi investiţia merită, deşi sunt destule femei care percep preţuri rezonabile, uneori de sub 50 RON ora. Într-o ţară în care prostituţia nu este legalizată şi în care era pedepsită până anul trecut în Codul Penal, astfel de apariţii în cotidienele de mare tiraj demonstrează dispreţ total. Şi acum prostituţia este considerată contravenţie, dar amenzile le iau numai tutele proaste, prinse de poliţişti pe marginea străzilor, aşa cum sunt amărâtele care încearcă să şi vândă corpul pe Valea Oltului. Miile de femei din Bucureşti nu au treabă cu poliţia. Unele acţionează cu protecţie în hoteluri, altele în case de toleranţă clandestine protejate de „peşti”, unele în cluburi de noapte şi după numărul crescând de reclame, foarte multe lucrează direct de acasă sau din apartamente închiriate. Este evidentă că toată această ofertă sexuală este cunoscută de Poliţie care tolerează fenomenul. Sau îl tutelează. “Combinatorii”, astăzi, sunt poliţiştii, în mai toate oraşele ţării. Şi la trafic de droguri şi la trafic de arme sau prostituţie. Prin urmare putem deduce că în Vâlcea organele de ordine discriminează vizibil femeile pe care le amendează. Cu atât mai mult cu cât 90 la sută din ele sunt amendate fără a fi prinse în flagrant. Mult mai logic ar fi ca în ciuda opoziţiei “sutanelor negre” (mulţi dintre popi nişte farisei fără margini, pentru că şi ei duc o viaţă destrăbălată, pigmentată cu aventuri sexuale) parlamentarii să legalizeze această activitate. Fără a fi nişte fani ai lui Silviu Prigoană, îi dăm dreptate acestuia când declara anul trecut în calitate de deputat: ”Eu doream ca statul să aibă un control medical şi fiscal asupra fenomenului, însă nimeni nu a fost de acord. Dar acum nu mai înţeleg nimic. Nici nu le controlăm sanitar, să nu răspândească boli, nici nu le taxăm ca să aducem bani la buget. În schimb, le lăsam în voia lor pe stradă şi ne mulţumim să le mai dăm o amendă, pe care oricum nu o plătesc”. Cu toate că mai mulţi politicieni au cerut legalizarea prostituţiei, cei care au lucrat la elaborarea Noului Cod Penal (NCP) nu au vrut nici în ruptul capului acest lucru, drept pentru care fetele care doresc să-şi vândă trupul pentru o bucată de pâine o pot face la negru, fără taxe şi cu acordul poliţiei. Totuşi, nu putem fi, însă, de acord ca persoane minore să aibă acces neîngrădit la achiziţionarea presei în care se face reclamă prostituţiei.

 Noi amenzi ce ar putea fi contestate

 La o zi după redactarea articolului de față, presa din Vâlcea a primit un comunicat de presă din partea poliției. Îl redăm integral menționând că și un avocat debutant ar putea încerca cu succes anularea în instanță a acestor amenzi date de polițiștii vâlceni:

,,La data de 27 august a.c., între orele 11.00 – 14.00, poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 2 Poliţie Rurală Milcoiu au organizat o acţiune pe linie  de prostituţie, în localităţile  Budeşti şi Goleşti, în zona parcărilor de TIR, având ca obiectiv prioritar identificarea şi sancţionarea persoanelor care încalcă normele legale pe această linie, precum şi prevenirea faptelor antisociale. Cu ocazia activităţilor desfăşurate au fost identificate 7 persoane de sex feminin care atrăgeau persoane de sex masculin pentru a întreţine relaţii sexuale cu aceştia, în vederea obţinerii de foloase materiale. Faţă de persoanele identificate s-a luat măsura sancţionării contravenţionale conform prevederilor Legii nr.61/1991R., valoarea totală a amenzilor aplicate fiind de 3.500 de lei. ,, Fiind ziuă femeile puteau foarte bine să se afle în parcare în căutarea cuiva care să le transporte pe o anumită distanță. Nimeni nu poate dovedi că într-adevăr aveau de gând să întrețină relații sexuale contracost. În timp ce anunțurile din presă pe care le-am exemplificat dovedesc că în Capitală prostituția se face la vedere și cu reclamă în ziar.