Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna pe scurt – de la lume adunate

– Mitocănia lui Crin Antonescu nu are limite și asta s-a văzut la Palatul Cotroceni zilele trecute – Nu cred că pentru o femeie cu aspirații în politică este un handicap să aibă un soț politician – Scandalul media continuă – Întrucât partidele sunt oglinda ideologică a grupurilor sociale, înseamnă că societatea românească alunec㠝 spre socialism-comunism, mai pregnant decât spre liberalism – Am sugerat în ultimele luni, în repetate rânduri, administrației locale a Râmnicului, să încerce să ia măsuri eficiente împotriva creșterii alarmante a numărului de câini fără stăpân

  – Mitocănia lui Crin Antonescu nu are limite și asta s-a văzut la Palatul Cotroceni zilele trecute. Jurământul de ministru nu îl depunea Băsescu pe care acesta îl urăște de moarte, ci Ramona Mănescu, o doamnă, o colegă din PNL și deci o subordonată de-a lui. Antonescu nu i-a trântit ușa în nas lui Băsescu, care la rândul lui nu dă doi bani – și pe bună dreptate – pe Antonescu, ci i-a trântit-o celuilalt co-președinte USL, numitului Ponta Victor Viorel și colegului său de partid și susținător de campanie, primarului Rareș Mănescu. Este clar că în familia Antonescu codoașa de pe marginea șiantului este Crin, iar cea care poartă pantaloni este Adina. Dacă ar candida ea la președinție, ar avea mai multe șianse decât fătălăul isteric, Crin! Cum ar zice grecul: Tze om, tze om! Ar fi păcat să nu ajungă președintele României și să nu se reînceapă editarea revistei Arici Pogonic, ar fi două momente la fel de mărețe în istoria României…

– Nu cred că pentru o femeie cu aspirații în politică este un handicap să aibă un soț politician. Dimpotrivă, reprezintă o garanție a succesului, dacă privim exemplele din ultimii 40 de ani, până în 1989, dar și după. Dana Năstase, Gabriela Firea și, iată, acum, și Ramona Mănescu, sunt politiciene pe măsura partenerilor lor de viață și de partid. Așa că, în loc de mult succes (căci sigur va avea), eu doresc să transmit noului ministru al Transportului niște idei (sunt sigur că implementarea lor este în preocuparea USL, privind viitorul transporturilor în România): – mutarea Gării de Nord în Sectorul 6, la soțul dumneaei – linie de viteză București-Monaco, locul unde șimecherii lui Antonescu se recuperează după partidele de poker nocturne – o duzină de pasarele peste Transalpina –   modernizarea infrastructurii privind siguranța circulației pe coridoarele ministerului – lansarea programului „auto-ulițe , o alternativă națională – specifică la autostrăzi.

– Scandalul media continuă. În presa partizană, gestul lui Antonescu de a pleca de la învestirea în funcție a Ramonei Mănescu, atunci când i s-a pus în față stativul cu microfonul președintelui Băsescu, nu este considerat prea grav. Sau, deloc grav. Idioții vorbesc despre faptul că și Traian Băsescu nu a respectat protocolul atunci când a refuzat să dea mâna cu unii miniștri care au depus jurământul sau atunci când intră în sală și se face că nu-i vede pe Ponta, Antonescu și Zgonea sau atunci când merge la festivitățile de 1 Decembrie și se oprește la doi pa și de foștii președinți Constantinescu și Iliescu fără să-i salute etc. Nu a dat mâna cu securistul Marga care s-a dovedit un ministru dezastruos și cu hoțul de Fenechiu, care este condamnat la 5 ani de închisoare. Apoi, nu este adevărat ce s-a afirmat despre modul cum îi tratează el pe Iliescu și Constantinescu. Nu le-a întors niciodată spatele. După încheierea paradei militare de la Arcul de Triumf, Traian Băsescu a dat mâna cu o serie de lideri PDL, iar când a observat că urmează Ion Iliescu și Emil Constantinescu a preferat doar să- și încline capul în semn de salut.  Așadar, corect ar fi fost să se spună că a preferat să nu le întindă mâna (șeful statului este cel care inițiază salutul) ci să-i salute doar cu o mișcare a capului. Desigur, un gest rece, dar care venea după prima tentativă de suspendare, mișcare inițiată de comuniștii din România la ordinul Moscovei. Eu, în locul lui Băsescu, i-aș fi scuipat, și pe criminalul de Iliescu, și pe trădătorul de Constantinescu. Iar pe caloriferul Marga și condamnatul Fenechiu i-aș fi luat la pumni. Băsescu este prea decent față de gunoaiele neamului românesc adunate în politică!

– Și pentru că tot vorbim de televiziuni, trebuie să recunoaștem că, din păcate, creșterea numărului posturilor naționale, dotarea constantă a posturilor cu aparatură modernă și creșterea numărului de jurnaliști, care realizează emisiuni sau care fac transmisii de pe teren, nu a însemnat, în ultimii 20 de ani, și o creștere a calității informațiilor. Probabil, acum douăzeci de ani, faptul că o femeie a murit lovită de o stâncă și că un rom/țigan a decedat într-un spital din Turcia nu ar fi ocupat ore întregi de transmisii pe posturile TV. Nu îi considerăm numai pe cei din Televiziuni vinovați de manipularea și spălarea creierelor celor care se uită la programele lor. Și din presa scrisă sunt destui care nu mai găsesc subiecte adevărat interesante pentru o țară cu destule probleme sociale și economice. Tabloidele au  excelat în ultima perioadă în prezentarea unor fătuce care, prin par șivenie și nesimțire, au ajuns de la stadiul de moldovence muritoare de foame la cel de întreținute ale unor bărbați bogați. La două din aceste oportuniste le-a murit mama. Ne pare rău, dar chiar e șitire națională acest deces? Oare în această perioadă nu au murit și alte zeci de femei care au crescut fete învățându-le să muncească, să se căsătorească din dragoste, să facă copii cu bărbați pe care îi iubesc și nu cu unii care îi întrețin?  Un rom/țigan mort despre a cărui avere niciun jurnalist nu spune cum a fost făcută, cum s-a îmbogățit o familie în asemenea hal și ce impozite a plătit statului, două pipițe super elegante a căror mamă a murit lovită de o piatră (în alte țări cu pietre sunt ucise femeile adultere!!) și un cioban ajuns patron al unei echipe de fotbal și condamnat la pușcărie, acestea au fost marile subiecte din această vară ale presei centrale. Halal presă! Barbară socoteală!

– Întrucât partidele sunt oglinda ideologică a grupurilor sociale, înseamnă că societatea românească alunec㠝 spre socialism-comunism, mai pregnant decât spre liberalism. Așa se face că speranțele celor 25% ce au votat pentru democrație în 9 decembrie 2012 se năruie tot mai mult. Acel procent liberal din cadrul USL trebuia să fie un punct de sprijin pentru cei din afara  USL, pentru colaborare și încercarea de deturnare  a comuniștilor spre democrație. La șitatea ne caracterizează și se demonstrează, încă o dată, că nu masele sunt făuritoarele istoriei ci conducătorii lor. Este tot mai vizibil ce istorie se profilează la orizont, cu un conducător precum Crin… ne…prihănitul!

– Am sugerat în ultimele luni, în repetate rânduri, administrației locale a Râmnicului, să încerce să ia măsuri eficiente împotriva creșterii alarmante a numărului de câini fără stăpân. Se pare că primarul Ion( Gigi) Matei chiar a înțeles că trebuie făcut ceva. Eutanasierea câinilor fără stăpâni nerevendicați sau neadoptați de nimeni este o măsură legală, curajoasă și în folosul populației municipiului. Cine va încerca să-l atace mediatic pe primar pentru acest demers nu este decât ori un mare imbecil ori un individ nerealist. Cheltuirea unor importante fonduri pentru tratarea sutelor de persoane mușcate anual de câini în municipiu nu poate fi justificată de nicio așa-zisă dragoste față de maidanezi!

– Trăiască guvernu ™ Dr. Victor Ponta! Trăiască lupta dintre USL! Dragi tovară și primari, numai împreună cu don doctor Victor Ponta veți putea să scoateți țara din șianțul în care a intrat. Chiar dacă dânsu ™ a avut o experiență nefericită la Cioca Boca, dumneavoastră puneți mâna și ™mpingeți ma șina, chiar dacă dânsu ™ ie ™năutru și voi vă umpleți de noroi! C-așa-i la voi!

– Tovară și, v-am spus-o și v-o repet, numai chinezii ne mai pot scoate dincă cat-un care ne-a băgat societatea malagambistă multdealatu ™ dezvoltată. Adică să importăm judecători și procurori de la chinezi, care să implementeze și la noi sistemu ™ lor de judecată. Și o să vedeți atunci, ce de lume o să vie pe stadioane, ca să vază cum se pun în aplicare hotărârile judecătorești. Să trăiești, PeseDerie!

– Pataliputra