Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: arhiva Vocea Valcii

INCREDIBIL! 20 de ziare din VÂLCEA trăiesc pe spatele a 5 publicaţii

Foto: arhiva Vocea ValciiSpaţiul publicistic din Vâlcea a fost dintotdeauna extrem de numeros, însă în preajma campaniilor electorale ziarele s-au înmulţit ca ciupercile după ploaie. Devine extrem de deranjant pentru jurnaliştii care muncesc 10 – 12 ore pe zi să-şi vadă munca copiată în alte publicaţii.

De altfel şi unii care se dau mari jurnalişti copiază la nesimţire fără să citeze sursa. Dau un singur exemplu aici: subiectul cu cei doi imigranți, prezentat de Vocea Vâlcii în data de 17 martie, nu a venit pe canale oficiale, poliție sau alte instituții, ci din sursele noastre. A doua zi, subiectul a fost preluat de majoritatea publicațiilor, fără a preciza sursa. Comunicatul Poliției a fost dat în data de 18 martie la ora 12:30.

Însă, de departe, cel mai tare ne copiază publicația Info Puls. Aşa ceva, nu credem că s-a mai pomenit vreodată. Pentru cei care copiază cu un tupeu de neimaginat de la ziarul politicianului Brăgău avem un singur mesaj: Sunteți penibili! Chiar dacă dați sursa, tot copiere și furt intelectual se numește.

Iată ce precizează pe siteu-l agepress.ro vizavi de preluarea materialelor:

„preluarea fără cost a unor materiale de presă se poate realiza doar în limita a 500 de semne, dar fără a depăşi jumătate din articolul sau ştirea în cauză, asigurându-se astfel atât libera circulaţie a informaţiei, cât şi caracterul de „revistă a presei” susţinut de paginile de internet în cauză. În mod obligatoriu, în aceste cazuri, trebuie citată sursa informaţiei. Preluarea a mai mult decât cele prevăzute anterior se poate realiza doar în condiţiile unui acord, financiar sau de altă natură, încheiat cu deţinătorul drepturilor”

În aceeaşi oală a celor care copiază ştirile noastre îi putem introduce şi pe cei de la televiziunile locale, care citesc cu tupeu informaţiile prezentate de noi, ad-litteram, fără, însă a preciza sursa.

Fac apel către jurnaliştii care muncesc de-adevăratelea din Vâlcea să nu mai acceptăm să ne fie furată muncă. Întotdeauna, trebuie să dai un exemplu personal, iar noi, cei de la VOCEA VÂLCII, asta vom face. Ştiu că sunt şi jurnalişti de bun simţ în Vâlcea, care se vor alătura demersului nostru, de a ne debarasa de balastul celor care ne copiază. Nu avem nevoie de politicieni să ne facem ordine în ogradă. O putem face şi singuri, dacă asta ne dorim.

La final, avem o surpriză pentru „copiecioşi”, în afară de faptul că îi vom acţiona în judecată. De acum încolo, în informaţiile prezentate de noi, vom strecura şi mici greşeli intenţionate, asta ca să ne distrăm şi noi.