Acasă Actualitate „Ginerele meu va reveni la lucru, în televiziune, într-o lună, două”

„Ginerele meu va reveni la lucru, în televiziune, într-o lună, două”

Şerban Huidu a ieşit de la reanimare – interviu cu socrul „Cârcoraşului cel mare”, ex-senatorul vâlcean Matei Vintilă

Imediat ce agenţiile de presă şi posturile de televiziune au transmis ştirea că Şerban Huidu – „cârcotaşul cel mare”, ginerele fostului nostru senator Matei Vintilă a suferit un grav accident la schi, pe pârtia din Innsbruck/ Austria, l-am contactat telefonic pe socrul său, fiind, astfel, permanent, la curent, cu realitatea situaţiei, găsind de multe ori, în ştirile transmise publicului, prin intermediul posturilor naţionale tv, nepotriviri cu realitatea sau făcături de genul „fonfleu”, menite, astfel, să se menţină în priză audienţa postului respectiv. Astfel, ne-am putut ţine la curent cititorii şi prietenii vâlceni ai fostului nostru parlamentar şi, pentru că, din nou, ştirile au început să se bată cap în cap, azi, 5 ianuarie, la ora 17:00, i-am luat un micro-interviu telefonic domnului Matei Vintilă:

• Reporter: Din nou „La mulţi ani!”, domnule senator. Ce veste ne mai daţi despre Şerban?

• Matei Vintilă: Starea sănătăţii sale s-a îmbunătăţit considerabil. A depăşit fazele periculoase şi se îndreaptă rapid spre o recuperare mulţumitoare. În interiorul cutiei craniene mai sunt câteva cheaguri mici de sânge şi se aşteaptă reabsorbirea lor.

• Rep.: Au apărut zvonuri contradictorii, despre starea sănătăţii lui dar noi nu credem decât ceea ce ne spuneţi dumneavoastră. Ce spuneţi de zvonurile astea? • M.V.: Credeţi că la Spitalul Universitar din Innsbruck unde se află Serban, este ca la spitalele din România? În Secţia de terapie intensivă unde s-a aflat internat până azi, la ora 14, se intră numai cu consimţământul medicilor şi numai când pacientul este conştient de lumea înconjurătoare şi treaz. Cristina, soţia lui şi Vlad, fratele său îl acompaniază permanent, dar doar atunci când li se dă acceptul. De câteva zile Şerban mănâncă, stă pe marginea patului şi, pentru că nu suportă starea generată de folosirea ploştii, merge – însoţit – la grupul social. I-a fost scoasă sonda şi a devenit independent. • Rep.: Şi totuşi, de ce informări publice greşite? M.V.: S-au perindat mulţi ziarişti şi prieteni de-ai lui, pe la spital. Unii, care au transmis acasă informaţii „de la faţa locului”, nici măcar nu l-au văzut sau nu au vorbit cu Şerban. Au luat informaţiile „la gura a doua” sau de la o asistentă ce ştie limba română, de prin spital, dar nu din Terapie. Ginerele meu oboseşte repede, doarme mult şi nu prea vrea să vorbească cu toată lumea. Este conştient de tot şi toate, iar medicii ne-au spus că într-o lună, maximum două, va putea să se întoarcă la televiziune şi puţin mai târziu, la radio. Analizele de mâine vor putea spune mai multe, privind ce este în cutia lui craniană. • Rep.: Care este starea sa psihică? • M.V.: Şerban a fost şi este foarte vioi. Probabil că acum, după accident, îşi va micşora ritmul activităţilor, eforturilor şi deplasărilor. În rest, totul este ca mai înainte. Este calm, gândeşte liniştit şi se exprimă în aceeaşi măsură. Cristina, nevastă-sa, l-a întrebat dacă mai merge la schi anul acesta, pe undeva. Cu un zâmbet larg acesta i-a spus că doar la anul va mai schia, acum rezervându-se pentru refacerea totală. • Rep.: Care este adevărul accidentării lui? • M.V.: Mai întâi i s-a blocat un schi şi i-a sărit din bocanc. Apoi, a evitat un grup de copii şi a plutit deasupra unei gropi, căzând pe partea dreaptă, într-o poziţie de protejarea corpului la izbitura de copac. La cap a fost lovit pe axa ochiul drept şi l-a salvat casca, că altfel vorbeam despre el la timpul trecut. Restul, sunt invenţii. Oricum, a trecut printr-o gravă situaţie existenţială, dar se va restabili. Îl ajută organismul şi voinţa. • Rep.: Vă mulţumim! ROMEO POPESCU

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.