Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

FOTO. Bărbat prins după ce a furat cutia milei de la Biserica Sfânta Rita din Râmnicu Vâlcea. A umblat și în cutia cu moaștele Sfintei

Un bărbat a fost surprins de un agent de intervenție în interiorul Bisericii Greco-catolice Sfânta Rita, din Râmnicu Vâlcea. Acesta a fost predat imediat polițiștilor.

Totul s-a întâmplat în această noapte, 25-26 august a.c., în jurul orei 1:00. Bărbatul a fost găsit având asupra lui cutia milei, iar în interiorul Bisericii cutia cu moaștele Sfintei Rita era deschisă, semn că acesta a umblat cu ea.

Sfânta Rita de Cascia este reunoscută ca fiind vindecătoarea cazurilor de boală imposibile. Sfânta Rita de Cascia a trăit în secolul al XV-lea, între anii 1381-1447. Moaștele Sfintei Rita (ex osibus – din os din trupul Sfintei) sunt oferite de Pr. Rector de la Cascia împreună cu Maicile Augustiniene ca semn de înfrățire cu biserica Sf. Rita din Râmnicu Vâlcea. În afară de Cascia, în Europa nu există nici o altă biserică în care să existe moaște ale Sfintei Rita.