Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Incendiu la Casa Științei, din Ostroveni. Persoanele cazate au fost evacuate

În data de 25.08.2021, la ora 21.33, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la Casa Științei (Tineretului) în municipiul Rm. Vâlcea, Bulevardul Tineretului.
La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta generalizat cu flacăra deschisă și degajări de fum la subsolul clădirii, într-un spațiu închis, pe o suprafață de circa 200 mp.

Emisiile de fum au inundat casele scărilor si etajele superioare.

Casa Științei funcționează în regim de hotel la etajele 6, 7 și 8.

Pompierii militari au evacuate un bărbat și fetița ( 1 an si 9 luni) acestuia de la etajul 8, iar celelalte 26 de persoane (persoane cazate și angajații unui dispecerat de taxi) s-au autoevaluat.

Fetița a fost preluată de echipajele SAJ pentru investigații suplimentare și transportare la UPU. Din fericire, la spital nu i-au fost depistate probleme.

Pompierii militari au ajuns la fața locului cu 7 autospeciale, iar SAJ cu două ambulanțe
Până la stingerea incendiului, au ars: articole de mobilier, tâmplărie PVC, izolația fonică a pereților, obiecte de decor aferente spațiului de la subsol. De asemenea, au fost degradate: instalația electrică, tehnică TV, utilități (conducta apă), pereții interiori.
Incendiul a fost lichidat la ora 22:03, iar la ora 23:10, după efectuarea verificărilor, s-a permis accesul persoanelor în clădire.

O autospecială de stingere a rămas la fața locului pentru supraveghere până în jurul orei 01.30.
În cursul zilei de astăzi, o comisie va efectua cercetări în vederea stabilirii cauzei probabilă de producere a incendiului.