Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Distribuitori de cannabis din Vâlcea, prinşi cu ajutorul SRI la Slatina

INFRACŢIUNI. Până de curând, oamenii legii din Vâlcea şi, în special, reprezentanţii Centrului Antidrog susţineau sus şi tare că în judeţul nostru nu numai că nu se consumă droguri, dar nici măcar nu există dealeri de substanţe interzise. Iată, însă, că, din ce în ce mai des, au început să apară cazuri concrete de tineri dependenţi de droguri, dar şi de distribuitori de droguri ce cad în plasa poliţiştilor. Chiar zilele trecute, trei tineri din Vâlcea au fost prinşi la Slatina având asupra lor, pentru comercializare, mai multe plicuri cu droguri. Ei făceau parte dintr-o reţea specializată, ce a fost destructurată de poliţiştii criminalişti şi de procurorii DIICOT. Infractorii vindeau droguri în Rm. Vâlcea şi Slatina, printre „victimele” lor căzând şi foarte mulţi minori.

Oamenii legii au descoperit că membrii unui grup infracţional organizat au vândut aproximativ 1.500 de pliculeţe cu droguri de risc şi substanţe psihoactive, la aproximativ 50 de consumatori, din municipiile Slatina şi Râmnicu Vâlcea. Printre beneficiarii reţelei se numără şi minori. Astfel că, poliţiştii criminalişti şi procurorii DIICOT au organizat, zilele trecute, o acţiune pentru destructurarea acestui grup infracţional organizat, specializat în comiterea infracţiunilor de trafic de droguri de risc. Pentru a-i putea prinde pe infractori, oamenii legii au beneficiat de suport tehnic al SRI-ului. Percheziţiile, şase la număr, au fost efectuate în Slatina, judeţul Olt, la locuinţele a cinci suspecţi, cu vârste între 21 şi 43 de ani. De la domiciliile suspecţilor, poliţiştii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, 255 de plicuri ce conţineau material vegetal, uscat, mărunţit, de culoare verde, o pungă din material plastic ce conţinea mai multe seminţe şi fragmente vegetale, ce părea a fi cannabis, precum şi o ţigaretă cu material vegetal, confecţionată artizanal. De asemenea, au fost descoperiţi 1.100 de euro şi 2.900 de lei, 3 HDD, un I Pad 4, un laptop HP, un memory stick, două card-uri micro SD, 8 telefoane mobile, 2 cartele SIM şi 4 card-uri bancare.

La scurt timp după percheziţii însă, tot în Slatina au fost găsiţi şi trei tineri din Vâlcea, cu vârste între 20 şi 24 de ani, care erau suspectaţi că aveau legătură cu grupul infracţional organizat. Aceştia aveau asupra lor mai multe pliculeţe, ce conţineau substanţe susceptibile a fi droguri.

Potrivit oamenilor legii, în perioada 2012-2013, membrii grupului infracţional organizat au comercializat aproximativ 1.500 de pliculeţe cu droguri de risc şi substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, la aproximativ 50 de consumatori, minori şi tineri, din municipiile Slatina şi Râmnicu Vâlcea, obţinând venituri ilicite de câteva zeci de mii de euro.  „Toate persoanele depistate au fost conduse la sediul S.C.C.O. Olt, în vederea audierii şi luării măsurilor legale ce se impun. Faţă de membrii grupului infracţional organizat se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, deţinere şi comercializare de droguri de risc, fără drept, deţinere de droguri de risc, pentru consum propriu, fără drept şi efectuarea de operaţiuni cu produse despre care trebuiau sau puteau să prevadă că sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie” – se arată într-un comunicat al Poliţiei Române. Trebuie menţionat că au fost puse în executare 23 de mandate de aducere.

CLAUDIA STANCIU