Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Firma Europan Prod, executată silit de Finanțele Publice

Abonată într-o perioadă la fondurile Consiliului Județean Vâlcea, firma Europan Prod SA, patronată de Ion Molete, a ajuns să fie executată silit de Finanțele Publice.  Astfel că, în data de 9 mai 2013, vor fi scoase la vânzare mai multe bunuri mobile sechestrate de la Europan Prod SA, pentru că această societate nu și-a plătit dările la stat. Așadar, vor fi scoase la licitație următoarele bunuri: încărcător frontal Stalowa L34, în valoare de 53.438 lei; IFRON 204 D-S –  2.430 lei; autoturism marca Skoda, tip  Octavia Tour 1,9 TDI – 29.976 lei; autoturism marca Skoda, tip  Octavia Tour 1,9 TDI – 37.531 lei; autoturism marca Skoda, tip  Fabia plus 1,2 HTP – 22.501 lei; autoturism marca Skoda, tip Superb – 24.748 lei.

Dacă dai o scurtă căutare pe Google, poți afla cu ușurință că Ion Molete, patronul firmei Europan Prod SA, are o reputație de „țepuitor șef”. Conform colegilor noștri din presa centrală, administratorul este cercetat penal de polițiștii de la Transporturi Feroviare – Regionala Craiova pentru o „țeapă” de 1,5 milioane de lei. Ion Molete ar fi încărcat devizele lucrării pe care o avea de executat cu materiale care nu au ajuns în teren, alături de el, în dosar fiind cercetat și dirigintele de șantier.

Mai mult, Molete și-ar fi înșelat și partenerii de afaceri. Un caz concret este în județul Argeș, acolo unde, alături de patroana unei firme de proiectare, Ion Molete a câștigat un proiect de 2,5 milioane de euro, el ulterior însușindu-și toți banii și lăsând-o cu ochii în soare pe partenera sa. Evident, afacerea a luat deja urma Parchetului, patronul de la Europan Prod fiind cercetat și în acest caz.

CLAUDIA STANCIU