Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

CODUL GALBEN de inundaţii se prelungeşte!

Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 24 de ore, afluenţii Oltului mijlociu şi inferior (judeţele Vâlcea şi Gorj) şi afluenţii Argeşului superior (judeţul Argeş) vor fi sub avertizare cod galben de inundaţii până vineri dimineaţă. Avertizarea emisă de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a intrat în vigoare joi, la ora 9.00 şi este valabilă până vineri, la ora 10:00.

Hidrologii au emis o avertizare cod galben de inundaţii pentru judeţele Vâlcea, Hunedoara, Arad, Alba, Gorj şi Argeş, unde până vineri dimineaţă, pe râurile din bazinele Crişul Alb, Arieş, Olt şi Argeş se vor produce scurgeri pe versanţi şi creşteri de debite care ar putea depăşi cotele de atenţie.

Aceste fenomene se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe râurile mici din bazinele hidrografice atenţionate, a precizat INHGA. Fenomenele vizate sunt scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pârâie cu posibile efecte de inundaţii locale, creşteri de niveluri şi debite pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie.

Potrivit avertizării emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, în judeţele aflate sub cod galben vor cădea cantităţi însemnate de apă, care vor depăşi local 25 de litri pe metru pătrat şi izolat 50 de litri pe metru pătrat. Vântul va atinge la rafală 50 de kilometri pe oră, iar pe arii restrânse 70 de kilometri pe oră.